Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hindistan’da terör dehşeti

Hindistan’ın ticaret başkenti olan Bombay’da, banliyö trenleri ve istasyonlarının hedef alındığı bombalı saldırılarda 200'den fazla kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Bombay, yaklaşık 10 dakika içinde düzenlenen 8 bombalı saldırıya maruz kaldı.


Gazze bitti, sıra Lübnan’da

İsrail askerleri, Hizbullah tarafından kaçırılan askerleri aramak bahanesiyle Lübnan’a girdi. Hamas’ın Lübnan’daki sözcüsü Usame Hamdan ise İsrail’in,

HAMAS’lıların saklandığı eve hava saldırısı

KUDÜS - İsrail, dün sabah erken saatlerde Gazze’deki bir eve düzenlediği hava saldırısında, arananlar listesinde yer alan Hamas liderlerinden Muhammed


  BM: Sünnetle milyonların hayatı kurtarılabilir

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan araştırmaya göre, Afrika’da sistematik bir şekilde sünnetin yaygınlaştırılması halinde gelecek 20 yıl içinde 6 milyon çocuk HIV/AIDS virüsüne yakalanmaktan kurtulacak.


  İtalya’da Müslümanlar Materazzi’ye tepkili

Berlin’deki Dünya Kupası finalinde Fransız oyuncu Zinedine Zidane’ın rakip oyuncuya kafa atmasının, İtalyan oyuncu Marco Meterazzi’nin ırkçı veya İslâm’ı aşağılayıcı bir sözden de kaynaklamış olabileceği biçimindeki iddialar, İslâm’ı Karalama Kampanyalarıyla Mücadele Birliği’ni de (İKKMB) harekete geçirdi.


  Telefonda Bush ve Putin diyen yandı

Dünyanın en zengin ülkelerinin liderlerini bir araya getirecek G-8 zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya’da telefon konuşmaları özel bir sistemle dinlemeye alındı.


  Alman siyasîler sigara yasağını tartışıyor

Almanya’da 600 bin sigara otomatlarının kullanımdan kaldırılmasının yanı sıra kamuya açık alanlarda sigara içme yasağı ile ilgili tartışmalar yine gündeme geldi.


  80 Şiî kaçırıldı

Irak’ın başşehri Bağdat’ın kuzeyindeki Mukdadiye şehrinin otobüs terminalinde 60 ila 80 kadar Şiinin kaçırıldığı bildirildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004