Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker göndermek riskli

AKP Ankara Milletvekili Eyüp Sanay, “Türkiye Lübnan’a asker göndermeli mi?” sorusuna, “Eğer oradaki şartlar oluşmuşsa, oraya tüm taraflar için bir adalet götürülecekse olabilir. Ama sadece İsrail’in menfaatleri söz konusuysa o zaman bu mahsurludur” diye karşılık verdi.


AKP'li Göksel: Büyük bir ihtimalle asker gönderilecek

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, ‘’Türkiye Lübnan’a büyük bir ihtimalle asker gönderecek’’ dedi. Göksel, AKP İzmir İl Başkanlığında, İ

Mehmetçik bugüne kadar nerelere gitti?

Uluslararası barışın sağlanması amacıyla, BM VE NATO kararlarıyla, 63 bin 686 Türk askerinin, bugüne kadar 13 kez yurt dışında görev yaptığı bildirild


  Bahçeli: Lübnan’a değil, Kandil’e gidelim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Türkiye’nin güvenliğinin, Güney Lübnan’daki çatışma alanında değil Kandil Dağı’nda bulunmayı gerektirdiği apaçık ortadır’’ dedi.


  Yangın alarmı

Bu yıl çıkan 1448 orman yangınında 2 bin 533 hektar alanın yandığını bildirildi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin imzasıyla dün valiliklere gönderilen genelgeyle Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Ağustos sonuna kadar izinlerin kaldırıldığı ifade edildi.


  YÖK’ten denkliğe yeni düzenleme

YÖK’ün, yurt dışında tanıdığı üniversitelerden alınan Tıp Doktorluğu, Diş Hekimliği ve Eczacılık alanlarından alınan diplomaların Türkiye’de tanınması için Seviye Tespit Sınavı’na girme zorunluluğu kaldırıldı.


  Sağlıkçılara YÖK’ten müjde

YÖK Genel Kurulu Üniversitelerarası Kurulun kararını onaylayarak Laborant ve Veteriner Sağlık programlarının sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olduğu yönünde karar verdi.


  Saraçoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Ortadoğu Gazetesi sahibi Zeki Saraçoğlu, sevenleri ve meslektaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Saraçoğlu için önce sahibi olduğu Ortadoğu Gazetesi önünde bir tören yapıldı. Saraçoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracı içinde gazetenin önüne getirildi.


  Yazıcıoğlu: Krizlerin faturası çalışanlara çıkıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’İktidarlar, önce yanlış ekonomik politikalarla kriz yaratıyorlar, sonra da bu krizin faturasını çalışanlara çıkarıyorlar’’ dedi.


  Bulgar göçmenleri, Türkiye’den önce AB’ye girecek

Türkiye ve Bulgaristan’da çifte vatandaşlığı olanlar, Bulgaristan’ın 2007’de AB’ye girmesiyle serbest dolaşım hakkından yararlanabilecek.


  Aile danışma merkezleri takipte

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde kendilerine müracaat eden vatandaşlara verdikleri tavsiyelerle gündeme gelen Aile Danışma Büroları’nı sıkı takibe alacak.


  Fransız genç kız Müslüman oldu

Fransa’nın Cannes şehrinde oturan Ophelie Ansel (21), arkadaşı Sedat Perk ile geldiği Kayseri’de Müslümanlığı seçti.


  Bayar, mezarı başında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ölümünün 20. yılında, Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarı başında törenle anıldı.


  Ağar: Bayar, olmasa DP olmazdı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar merhum Cumhurbaşkanı Bayar’ın, Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir şahsiyeti, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde yetişmiş, siyasal kimliği ve tecrübeleriyle her devirde önemli bir insan olduğunu söyledi.


  Kamu görevlisi eleştiriye alışmalı

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, basın özgürlüğünü belli ölçülerde abartmaya hatta kışkırtmaya başvurmayı da içerdiğini belirtirken, kamu çalışanlarının da başkalarına kıyasla daha sert eleştirilere muhatap olmasının normal karşılanması gerektiğini vurguladı.


  Çelik’ten YÖK’e “tedvir” tepkisi

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda ve Yükseköğretim Kanununda “tedviren atama'' diye birşey olmadığını belirterek, “Tedviren atamanın yasal olarak zerre kadar altyapısı yoktur'' dedi. Çelik olayı dâvâ konusu yapıp yapmayacakları sorusunu “İnceletiyoruz” diye cevapladı.


  Su ürünleri TBMM’de

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Ekim ayında TBMM’de görüşülecek olan Su Ürünleri Yasa Tasarısı ile ‘’balık çiftliklerinin, Türkiye’deki tüm koylar ile doğal ve arkeolojik SİT alanlarına 15-30 yıllık sürelerde konuşlanacağını’’ belirtti.


  Şemdinli dâvâsı yarın devam edecek

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Umut Kitapevi’nde meydana gelen patlama olayının sanıklarından PKK terör örgütü itirafçısı Veysel Ateş’in yargılanmasına 24 Ağustos 2006 Perşembe günü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.


  Otomobiller hararetleniyor

Sürücüleri tarafından kontrol edilmeden trafiğe çıkarılan çok sayıda otomobil, aşırı sıcakların da etkisiyle hararet yaparak arızalandı.


  Enerji politikası mutabakatı tamam

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kısa vadede enerji politikalarının ortak olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gözden geçirilmesi konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004