Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘’Türkiye’de ekonomi normalleşiyor’’

Uluslar arası yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye’de ekonominin normalleşme işaretleri gösterdiğini bildirdi. Raporda, Türkiye’de, yıl sonunda enflasyonun yüzde 9,2 olarak gerçekleşebileceği ifade edildi.

Morgan Stanley’in raporuna göre, Türkiye ekonomisindeki son makro ekonomik göstergeler ve ekonomik politikalar, bahar dönemindeki dalgalanmanın ardından ekonominin normalleştiğini gösteriyor. Raporda, Merkez Bankasının, beklentilerin aksine faiz oranlarını değiştirmemesinin, ekonominin normal seyrine girdiğinin en büyük işareti olduğu vurgulandı.

Raporda, malî disiplin sonucunda, 2001 yılında, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) temelinde yüzde 17,5 olan kamu sektörü borçlanma gereğinin, geçen yıl yüzde 0,8’e gerilediği kaydedildi. Morgan Stanley’in raporunda, kamudaki mali disiplin sonucunda, Hazinenin bu yıl ilave bir borçlanma gereği duymayacağı ve en önemlisi Türkiye’nin ilk kez net borç ödeyicisi bir konuma geldiği ifade edildi. Merkez Bankası’nın kararlı mücadelesi ve mali disiplinin, enflasyonun sürdürülebilir bir düzeye çekilmesinde etkili olacağının vurgulandığı raporda, enflasyonun aşamalı olarak ineceği kaydedildi.

Raporda, Türkiye’de, yıl sonunda enflasyonun yüzde 9,2 olarak gerçekleşebileceği ifade edildi. Morgan Stanley’in raporunda, makro ekonomik alandaki normalleşmenin, enflasyonun indirilmesinde en önemli gelişmelerden biri olduğu da vurgulandı.

/ LONDRA/ANKARA

05.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangınlar arıcıları da yaktı

  Memurlar kitlesel eylemden yana

  Bilinçsiz alışveriş zararlı

  Köprü ve otoyol zammına dâvâ

  4 ayda 43,5 YTL iç borç, 6,7 milyar dolar dış borç ödeyeceğiz

  Durmazlar, 50’inci yılını kutladı

  TÜFE farkı alamadan öldüler

  İşadamlarından ABD’ye çıkartma

  ‘’Türkiye’de ekonomi normalleşiyor’’

  Piliç eti zamlandı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004