Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail tamamen çekilecek

İsrail ordusunun, Musevi yeni yılı için 22 Eylül’e dek Lübnan’dan çekileceği bildirildi. İsrail Devlet Televizyonu’nun bildirdiğine göre, Lübnan’a uygulanan deniz ablukası da 2 gün içinde kaldırılabilir.

Çekilmenin, Lübnan’daki BM Geçici Gücü’nün (UNIFIL) bölgeye konuşlanmasından yararlanılarak yapılacağını ifade eden İsrail TV’si, İsrail Genelkurmayı’nın en kısa sürede bölgeden çekilmekten yana olduğunu duyurdu.

İsrail Televizyonu, ordunun, 12 Temmuz’da başlatılan saldırının ardından işgal edilen tampon bölgeden Musevi yeni yılına dek tamamıyla çekilmeyi öngördüğünü belirtirken, deniz ablukasının da 48 saat içinde kaldırılabileceğini bildirdi.

OLMERT: DENİZ GÜCÜ BİR AN ÖNCE GELMELİ

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de, Lübnan’a yönelik deniz ablukasının kaldırılması için uluslar arası deniz gücünün biran önce bölgeye gelmesini umduğunu söyledi.

Olmert, yayınladığı açıklamada, bu aşamada Lübnan’a yönelik deniz ablukasının, uluslar arası deniz gücü gelinceye dek sürdürülmesine karar verdiklerini belirterek, Lübnan limanlarını kendi yerlerine denetleyecek İtalya, Fransa ve Almanya’nın deniz güçlerinin bir an önce gelmelerini umduğunu kaydetti.

SİNYORA: LÜBLANLILAR EVLERİNE DÖNSÜN

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora da, İsrail ablukasının kalkmaya başlamasının, uluslar arası çabaların ve Lübnan’ın kararlılığının ürünü olduğunu belirterek, çatışmalardan kaçan Lübnanlıları ülkelerine dönmeye çağırdı. Sinyora, İsrail ablukasının kaldırılmaya başlamasından sonra televizyonda yaptığı konuşmada, “Ablukanın kalkması uluslar arası çabaların sonucu. Ancak Lübnanlılar’ın kararlılığı ve birliği olmaksızın olmazdı’’ dedi.

Çatışmalardan kaçan Lübnanlılar’ı, Arapları ve diğer yabancıları Lübnan’a dönmeye çağıran Sinyora, yurtdışında yaşayan Lübnanlıları da ülkenin yeniden inşasına yardıma ve Arap kardeşlerini de ikinci ülkelerine dönmeye dâvet etti.

/ KUDÜS-BEYRUT

09.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail tamamen çekilecek

  Büyükelçi Avivi: Aramız hiç bu kadar iyi olmamıştı

  Blair 1 yıl içinde görevinden ayrılacak

  KKTC’de yeni oluşum için 4 istifa

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004