Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Büyükelçi Avivi: Aramız hiç bu kadar iyi olmamıştı

İsrail`in Türkiye Büyükelçisi Pinhas Avivi, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin AKP döneminde, “geçmişte hiç olmadığı kadar” iyi olduğunu belirterek, Türkiye`nin Lübnan`a göndereceği askerleri İsrail için değil, kendi ulusal çıkarları ve bölgesel sorumlulukları için göndereceğini söyledi.

“Haber10” adlı internet sitesinin haberine göre, İsrailli Büyükelçi, bazı Ortadoğu uzmanlarının katılımıyla basına kapalı olarak, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu`nun (USAK) Ankara merkez ofisinde gerçekleşen bir toplantıda, ``Türkiye İsrail ilişkileri ve İsrail`in Ortadoğu politikaları`` konusunda bir konferans verdi. Avivi, Türkiye`nin Lübnan`a asker göndermesine yönelik eleştirileri “seçimlerin yaklaşmasına”` bağlarken, bu askerlerin İsrail için gönderilmediğini söyledi. Avivi, “Türkiye temelde kendi ulusal çıkarları ve bölgesel sorumlulukları için asker gönderecek... Bizim için kimsenin savaşmasını beklemiyoruz” dedi.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin AKP döneminde, geçmişte olmadığı kadar iyi olduğunu vurgulayan Avivi, “Türkiye-İsrail ilişkileri hiç bu kadar iyi olmamıştı” dedi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkinin ilk kez 10 milyar doların üzerine çıktığına işaret eden ve ilişkilerin sadece ithalat-ihracatla sınırlı olmadığına dikkat çeken Avivi, ortak girişimlerin arttığını ve İstanbul`da sinagogda yaşanan patlamaya rağmen her yıl 400,000`den çok İsrailli`nin Türkiye`yi ziyaret ettiğini söyledi. Türkiye`nin Ortadoğu`ya olan ilgisinin artmasından ve Türk-Arap ilişkilerinin gelişmesinden memnunluk duyduklarını da belirten Avivi, “Türkiye, hem Araplarla, hem İsrail`le, hem de ABD ve AB ile iyi ilişkiler kurabilir`` dedi.

Avivi, İsrail`in Irak`ta Türkiye`ye danışmadan herhangi bir faaliyette bulunmadığını, PKK`yı “terörist örgüt” olarak gördüklerini ve Irak`ta bir Kürt devletinden yana olmadıklarını söyledi.

/ ANKARA

09.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail tamamen çekilecek

  Büyükelçi Avivi: Aramız hiç bu kadar iyi olmamıştı

  Blair 1 yıl içinde görevinden ayrılacak

  KKTC’de yeni oluşum için 4 istifa

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004