Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet Ramazan’a hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcı İzzet Er imzasıyla il müftülüklerine gönde-rilen genelgede, 23 Eylül Cumartesi günü ilk teravih namazının kılınacağı, 24 Eylül Pazar günü ise oruca başlanacağı hatırlatılarak, hazırlıklar hakkında bilgi verildi. Genelgeye göre, il ve ilçe müftülüklerince Ramazan’a özel vaaz ve irşad programı hazırlanacak.

Genelgeye göre, il ve ilçe müftülüklerince Ramazan’a özel vaaz ve irşad programı hazırlanacak. Müftülüklerce uygun görünen merkezi konumdaki bazı camiler merkezi vaaz sisteminden ayrılacak, bu camilerde ilahiyat fakülteleri öğretim üyeleri, imam-hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli müftü, vaiz ve liyakat sahibi imam-hatiplerin vaaz vermeleri sağlanacak.

EHİL KİŞİLER GÖREVLENDİRİLECEK

Yeterli sayıda vaizi bulunan il ve ilçelerde, cemaati kalabalık olan bir camide, Ramazan boyunca öğle ikindi arası sürekli vaaz verilmesini sağlanacağının bildirildiği genelgede, din görevlisi bulunmayan ya da kadro tahsis edilmemiş camilerde de Ramazan boyunca, emekli Diyanet personeli ile imam-hatip yeterlilik belgesi almış olanlara öncelik tanınacak şekilde ehil kişilerce din hizmeti verileceği ifade edildi.

Zorunlu haller dışında Ramazan boyunca hiçbir cami görevlisine izin verilmeyeceğinin de vurgulandığı genelgede, Ramazan öncesinde camilerin temizleneceği, elektrik ve ısıtma tesisatlarıyla ses cihazlarının elden geçirileceği aktarıldı. Diyanet, cemaatin rahatlıkla yetişebilmesi için teravih namazına zaman ayarlaması yapılmasına da izin verirken, imam hatiplerin namazlarda hızdan kaçınması ve teravih namazlarını kısa sürelerle kıldırmaya özen göstermeleri gerektiğini hatırlattı.

MÜTEVAZİ İFTAR SOFRALARINA DAVET

Sözkonusu genelgede bilgi verilen Diyanet’in Ramazan hazırlıkları arasında, kadınlara ayrılan bölümlerin daha geniş ve sağlıklı olması çalışmaları, müftü, vaiz ve diğer görevlilerin, maddi durumu iyi olan vatandaşları, gösterişli iftar davetleri yerine ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği iftarları tavsiye etmeleri de yeralıyor.

HZ. ALİ İÇİN MEVLİD

Kadir Gecesi’nde il ve ilçelerde bir caminin ibadet etmek isteyenler için, sabah namazına kadar açık bulundurulacağının da altının çizildiği genelgede, Hz. Ali’nin şehit edilişinin 1345. yıl dönümü olan 14 Ekim Cumartesi günü merkez camilerde mevlid okunacağı kaydedildi.

/ ANKARA

09.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyanet Ramazan’a hazırlanıyor

  Kanunlar değişti, kafa değişmedi

  Müzakerelerin başarısı dünya için hayatî önem taşıyor

  Rehn’den 301. madde uyarısı

  Eğitim ödeneği sevindirecek

  Kitaplar da, kaplar da bakanlıktan

  Büyük şehirlerde derslik açığı var

  Çubukçu: TV’ler şiddeti normalleştiriyor

  Erdoğan: Büyük ekonomi için, büyük proje şart

  Topbaş: 365 gün yetmiyor

  Koçak’tan AKP’den ihracına dâvâ

  Hafız imamlar Trabzon’da yarıştı

  Ümraniye Belediyesi sevindirdi

  Kırtasiye ürünlerine dikkat

  Güz geldi, kronik hastalıklar kapıda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004