Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni bir 28 Şubat mı hazırlanıyor?

Yeni Asya gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, NTV’de katıldığı ‘Neden?’ programında, İsmail Ağa’daki cinayet ile ilgili olarak “Kırk senedir medyanın içindeyim. Biz bu filmi çok gördük. Bunun örnekleri geçmişteki askerî müdahalelerdir. Acaba 28 Şubat gibi yeni bir müdahale zemini mi hazırlanıyor?” diye sordu.


PAPA ÖZÜR DİLEMELİ

Yazarımız Hakan Yalman’ın konuyla ilgili görüşünü sorduğu Vatikan Dinlerarası Diyalog Cizvit Sekreteryası eski Genel Sekreteri Thomas Michel, yazısınd

Kesintisiz 8 yıl, eğitime zarar verdi

Yeni Asya'ya konuşan Yeni Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Hasan Tanrıverdi, “Eğitimin kesintisiz olmasının ne gibi dezavantajları oluyor?” sorusuna


  Alternatif yok demek, demokrasi yok demektir

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Türkiye’de alternatif yok demek, demokrasi yok demektir. Alternatifsiz insan yoktur. Her programın daha iyisi vardır. Daha geniş kesimlerin meselelerini çözme kabiliyetine sahip olanlar vardır’’ dedi.


  YÖK, MEB kavgası sürüyor

Avrupa Konseyi Yükseköğretim ve Araştırma Yönetim Komitesi’nin bugün başlayacak beşinci toplantısına, YÖK ve MEB arasındaki anlaşmazlık sebebiyle, sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın temsilcisi olan MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan katılacak.


  AKP'li Faruk Çelik: Rejimin arkasındayız

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, ‘rejim’ tartışmalarının yersiz olduğunu belirterek; “Rejimin sahibi 70 milyondur, 70 milyon rejimin arkasındadır. İktidar, rejimin arkasındadır. Böyle bir sorun, böyle bir problem yoktur. Kimse gelecekteki ikbal ve istikbali için Türkiye’nin önüne anlamsız engeller çıkarmasın’’ dedi.


  En büyük sorun işsizlik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nca (ŞUTSO) düzenlenen ‘’Şanlıurfa Müşterek Oda ve Borsa Toplantısı’’na katıldıktan sonra, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.


  SHP’li Gülcegün: Seçim barajı yüzde 5’e düşürülsün

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün, milletvekili seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesini istedi.


  AİHM’de mahkûm olduk

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye aleyhine açılan 5 davayı dün karara bağladı.


  Barış için Türkiye önemli

Deprem sonrası Keşmir’de yardım çalışmaları yapan İHH İnsani Yardım Vakfı’na teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul’a gelen Keşmir Eski Cumhurbaşkanı Serdar Muhammed Abdul Kayyum Khan, dünya barışının sağlanmasında dinlerin birlikte varolabilmesinin önemli olduğunu vurguladı.


  Müftü Çağrıcı Musevilerin bayramını kutladı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Museviler’in dini yılbaşısı ‘’Roş Aşana’’ (Aşana Bayramı) sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.


  Malatya’da ulaşıma zam

Malatya’da şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan Akıllı Bilet’in (Akbil) aylık abonman ücreti artırıldı.


  Papa’ya İngilizce Kur’ân

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, İslâma, ağır hakaretlerde bulunan Papa 16. Benediktus’a, İngilizce Kur’ân-ı Kerim ve İngilizce Veda Hutbesi gönderdi. Başoğlu, “Papa, 700 yıl önce İslâma sataşan Bizans İmparatoru’nun cahilane düşüncelerine sarılarak büyük bir hata işlemiştir. Bundan sonra aynı hatayı yapmaması için kendisine Kur’ân-ı Kerim gönderiyorum” dedi.


  Kazanan hafızlara ödül

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ulusal ve uluslar arası yarışmalarda kazanılan hafızlık dereceleri ilçede çifte sevinç yaşattı.


  Sigara kadınlar için daha zararlı

Akciğer kanserinin yanı sıra birçok hastalığın sebebi olarak gösterilen sigaranın kadınlara daha zararlı olduğu bildirildi.


  Okul fobisi hayat boyu başarısızlığa sebep olabilir

Çocuklarda okul korkusunun meydana getirdiği sorunların zamanında çözümlenememesi durumunda, bu korkunun hayat boyu başarısızlığa davetiye çıkardığı bildirildi.


  Beşik ya da salıncakta sallanmanın da zararı var

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ergen Psikiyatri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahnur Şener, bebeklik dönemindeki beyin zedelenmelerinin bazı bireylerde çeşitli davranış bozukluklarına ve şiddete neden olduğunu belirtti.


  Mevlânâ’yı canlandırmak benim için büyük gurur

Mevlânâ Celaleddin-i Rûmi’nin vefatının 800’üncü yıldönümü dolayısıyla UNESCO tarafından 2007’nin, Mevlânâ Yılı ilan edilmesi üzerine Konya Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlânâ’nın hayatını beyaz perdeye yansıtacak büyük çapta bir film yapma çalışmaları başlattı.


  Antep’te hırsız anonsu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde son bir hafta içerisinde meydana gelen hırsızlık olaylarına anonslarla engel olunmaya çalışılıyor.


  Atılgan geri dönüyor

Bir dönemin efsanevi TV dizisi Star Trek beyazperdeye geri dönüyor. 1966-1969 yılları arasında NBC ekranlarında 79 bölüm yayınlanan “Uzay Yolu”, 2002 yılına kadar tam 10 kez beyazperdeye de uyarlandı.


  ‘Binbir Hatim’ sanal ortama taşınıyor

Erzurum’da yaklaşık 600 yıldır camilerde okunan ‘Binbir hatim’ geleneği sanal ortamda devam ettirilecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004