Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’de Katsav ve Olmert sıkıntısı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail siyasetinde ve askeri camiasında, Lübnan savaşı gibi büyük bir savaşı yürütebilecek kendisinden daha deneyimli bir kişi göremediğini belirterek, “Ben liderlik için en uygun kişiyim” dedi.

Yediot Ahronoth ve Haaretz gazetelerine, İsrail’in bugün başlayacak yeni yılı öncesinde açıklamalar yapan Olmert, Lübnan savaşı ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri reddetti.

Olmert, Yediot Ahronoth’a, bütünüyle İsrail siyasetine ve askeri dünyasına bakıldığında, “ikinci Lübnan savaşı gibi büyük bir savaşı yürütebilecek, kendisinden daha deneyimli bir kişiyi göremediğini” belirterek, “Kim var” diye sordu ve “Liderlik için en uygun kişi benim” dedi.

Olmert’in kendisini yönetim için en uygun kişi görmesine rağmen, Yediot Ahronoth’un Dahaf Enstitüsü ile ortaklaşa düzenlediği ve başbakanlık için en uygun kişinin kim olduğunu araştıran kamuoyu yoklamasında en fazla destek, yüzde 27 ile Likud’un lideri, eski Başbakan Binyamin Netanyahu’ya çıktı.

Olmert, 499 yetişkin İsrailli arasında yapılan kamuoyu yoklamasında ancak yüzde 7 destekle 5. sırada yer alabildi.

Netanyahu’yu yüzde 15 ile sağcı İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Lieberman, yüzde 14 ile Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve yüzde 12 ile de Olmert’in Başbakan Yardımcısı, İsrail siyasetinin duayen isimlerinden Şimon Peres izledi.

Kamuoyu araştırmasında, Savunma Bakanı Amir Peretz’e ise ancak yüzde 1 oranında destek verildiği belirtildi. Haaretz-Diyalog tarafından yapılan, 500 kişinin katıldığı kamuoyu araştırmasında ise 6 hafta önceki araştırmada yüzde 48 olan Olmert’e destek yüzde 22’ye düştü. Söz konusu kamuoyu yoklamasına göre, seçimlerin bugün yapılması halinde Kadima 13 sandalye kaybedecek. 120 üyeli İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) seçimlerin bugün olması halinde Kadima’nın milletvekili sayısının 29’dan 16’ya düşeceği tahmin ediliyor.

/ KUDÜS

22.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail köşeye sıkıştı

  İsrail’de Katsav ve Olmert sıkıntısı

  Solana’dan Papa’ya üstü kapalı eleştiri

  Sadr’ın yardımcıları gözaltına alındı

  Bush: Bin Ladin için Pakistan’a da gireriz

  Olmert : Lübnan savaşını biz kazandık

  İran’a Ekim’e kadar süre

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004