Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Türkiye’de gerçek cumhuriyet ve laiklik yok

Cumhurbaşkanı ODTÜ’nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, başka şeyler yanında, üniversite sorunlarına önerilecek çözümlerin ‘Cumhuriyet felsefesi’yle örtüşmesi gerektiğini söyledi. YÖK Başkanvekili de, başka bir vesileyle, ‘Son yıllarda yükseköğretimde laiklikten uzaklaşma konusunda bir hayli gelişmeler yaşandı. Laiklik Türk eğitim sisteminin omurgasıdır’ dedi.



Korkma, yürü...

Mübarek ayın gelişiyle ben en büyük dalgalanmayı, yumurtadan bakliyata Ramazan sofralarında beklerken, sarsıntı para piyasalarında oldu. Döviz kuru ve faiz yükseldi, borsa düşüverdi.



301 kapı numarası değilmiş..

Teşekkürler Cemil Çiçek.. Hepimiz kapı numarası sanıyorduk.. 301’i beğenmedik, 302 olsun mu diyorduk.. Zaten bu ülkenin aydınları, yazarları, eski yargıçları, yüksek yargı mensupları, milletvekilleri ne bilecek ki..



Dinin yerine ikebana çiçek süsleme sanatını mı koyalım?

Ramazan geldi, din eksenli tartışmalar yeniden başladı. Bilen, bilmeyen, anlayan, anlamayan giydiriyor da giydiriyor, cemaatlere, tarikatlara... Ne var ki, problemin bir ayağı her zaman dışarıda kalıyor. Konuşulmuyor, üstü örtülüyor bu mevzunun. İnsanlar, niçin cemaatlere, tarikatlara girme ihtiyacı hissediyor? Ortada bir ihtiyaç olduğuna kuşku yok. Bu ihtiyaç, bireyin, manevi aydınlanma ihtiyacıdır.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004