Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’in bir ayağı hâlâ Lübnan’da

İsrail’in, Lübnan’dan çekilme işlemini tamamladığı bildirildi. İsrail ordu kaynaklarına göre son İsrail askeri de Lübnan’dan ayrıldı. Hizbullah güçleriyle 1 ay süren savaşın ardından BM gözetiminde sağlanan ateşkesin şartllarından biri de, İsrail güçlerinin geri çekilmesiydi.

Sınırda asker kalacak

Bir grup İsralli askerin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Lübnanlı güçler arasındaki güvenlik düzenlemeleri yapılana kadar, İsrail-Lübnan sınırındaki Hacar kasabasında kalacağı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “BM Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan ordusu ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hacar kasabasındaki güvenlikle ilgili düzenlemelere ilişkin bir anlaşmaya varana dek, IDF, burada görev almaya devam edecek. Bir ordu sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “az sayıda” İsrailli askerin Hacar’da kalacağını bildirdi. Hacar, İsrail sınır kasabası Metula’nın 5 kilometre doğusunda yer alıyor.

BM devriye gezecek

Birleşmiş Milletler (BM) Barışgücü, İsrail’in güney Lübnan’dan çekilmesini teyit etmek amacıyla bölgede devriye gezmeye başlayacak. BM sözcüsü Alexander Ivanko, “Resmî olarak bölgeyi devralacağız. Daha sonra bölgede hiç İsrail Savunma Kuvveti kalmadığını garanti etmek amacıyla devriye gezmeye başlayacağız” diye konuştu.

Hizbullah, Lübnan ve BM’ye uyarı

Lübnan’daki askerlerinin tamamını çeken İsrail, Hizbullah’ı sınıra yaklaşmaması ve “savaş sırasında yıkılan altyapısını tekrar kurmaya çalışmaması” konusunda uyardı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Eğer Hizbullah sınıra silahla yaklaşırsa ve yok ettiğimiz altyapısını tekrar kurmaya çalışırsa, bunu önlemek için tüm yöntemlerimizi kullanacağız” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Regev ise yaptığı açıklamada, diğer tarafın sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda kimsenin İsrail’den anlaşmaya tek taraflı olarak uymasını beklememesini vurgulayarak, “Lübnan’dan çekilme Birleşmiş Milletler’in (BM) 1701 sayılı kararı çerçevesinde gerçekleşti. İsrail sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla haraket etti ve sorumluluklarını tamamen yerine getirmek Lübnan hükümeti ve BM güçlerinin de zorunluluğudur. İlk önce, önemli görmemiz gereken şey, Lübnan’da rehine olarak tutulan 2 İsrailli askerin hemen serbest bırakılmasıdır” diye konuştu.

/ KUDÜS

02.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail’in bir ayağı hâlâ Lübnan’da

  Gazze’yi yine vurdu

  Tayland’da 12 Eylül modeli

  Sydney’de iftar

  Schröder siyasî hayatını yazdı

  Ermenistan, AB üyeliğimizde “tehlike” görmüyormuş

  Ankara taahhütlerini yerine getirmeli

  Türkiye reformlar konusunda ciddî

  Talabani, PKK için af istedi

  Mısır ve Ürdün, Hamas’ı istemiyor

  Doğu Türkistanlılardan matem mitingi

  ABD’den, İran’a yeni engel

  Amerika, Irak’a yardımı azaltacak

  AB ve ABD arasında uçak krizi

  “Hugo Chavez olumsuz bir güç”

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004