Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Demirören: Tigana kalacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, takıma olan inancın, şampiyon olamasa da sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım Demirören, Futbol Extra Dergisi'nin ekim sayısında yer alan röportajında, Gordon Milne dönemindeki gibi şampiyonlukları kovalayacak, kalıcı başarılar elde edecek genç bir kadro kurmayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu sezon da şampiyon olmak için yola çıktık, ama birinci hedefimiz kalıcı kadro kurmak. Önümüzdeki sezon şampiyon olma olasılığımız bu sezonkinden daha fazla. Onun için bu takıma olan inanç, şampiyon olamasa da sürdürülmelidir'' diye konuştu.

MEHMET TOPUZ OLMADI

Bu sezon takıma olan inancın son 20 senedeki hiçbir Beşiktaş takımına gösterilmediğini kaydeden Demirören, ''100. yılında şampiyon olan takıma bile bu kadar inanç yoktu. Biz tarihi bir rekor kırdık. Ben 19 bin 500 kombineye gelince satışı kapattırdım. Yoksa bu rakam 20 binleri aşardı'' dedi. Demirören, bu sezon Türkiye'de isteyip de alamadıkları tek futbolcunun Kayserisporlu Mehmet Topuz olduğunu, bu futbolcuyu kulübünün vermek istemediğini ifade etti. Transferine en çok sevindiği futbolcuyla ilgili bir soruya da Demirören, ''Burak benim için çok önemli bir oyuncuydu, onun transferine çok sevindim'' diye cevap verdi.

BASIN FAZLA KARIŞIYOR

Yıldırım Demirören, teknik direktör Jean Tigana'nın son dönemlerde eleştirilere hedef olmasını nasıl bulduğu sorusuna, şöyle cevap verdi: ''Basın bizim işlerimizi biraz fazla karıştırıyor. En tehlikeli şey, üstüne basa basa söylüyorum ''Hoca kötü'' dediğiniz an futbolcu en büyük rahatlığı yakalıyor, en büyük kozu alıyor. Bir eksiklik, bir suç aranıyorsa, önce futbolcularda aranmalı. Ondan sonra hoca.''

TİGANA'YA GÜVENİYORUM

''Tigana ile ilgili kafanızda hiç soru işareti oluştu mu'' sorusuna Demirören, ''Hayır şu ana kadar hiç oluşmadı, ama futbolu haftalık yaşıyorsunuz. 2-3 tane art arda başarısız sonuç olur, hoca ''Ben gitmek istiyorum'' der, ''Beceremiyorum'' der, ama bizim ve hocamızın hedefi istikrarlı, uzun vadeli bir çalışma'' diye cevap verdi.

KADIKÖY'E GİTMEM

Başkan Demirören, Tigana'ya teminat mektubu verilip verilmediği sorusuna da ''Evet verdik, ama maaşına karşılık teminat mektubu bu, tazminata karşılık filan değil. Bu teminat mektubu da sözleşme sonuna kadar alacağı maaşın yarısıdır, tamamı değildir. Maaşını aldıkça da bu miktar düşer'' diye cevap verdi. Yıldırım Demiröeren, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine, ''Hayır gitmeyeceğim'' şeklinde konuştu.

03.10.2006


 

UEFA’da rakiplerimiz bugün Nyon'da belli oluyor

UEFA Kupası birinci turunda rakiplerini eleyerek gruplara kalmayı başaran Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakipleri bugün belli oluyor.

Fransa'nın Nyon kentinde TSİ 13.00'te yapılacak olan kura çekiminin ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakipleri ve maç fikstürü belli olacak. Kuraya Beşiktaş 3. torbadan, Fenerbahçe ise 4. torbadan katılacak. Kural gereği iki takım aynı grupta yer alamayacak.

Gruplarda mücadele etmeye hak kazanan 40 takım 5'erli 8 grupta yer alacak. Takımlar, 2'si iç sahada, 2'si deplasmanda olmak üzere toplam 4 karşılaşma yaparken, 1 haftayı maç oynamadan geçecek ve grup maçlarını bitirecek. Gruplarını ilk üç içerisinde tamamlayan 24 takım ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını üçüncü bitiren 8 takımın katılması ile oluşacak 32'li eleme ve kupanın bir sonraki basamağı 16'lı elemenin ardından finaller başlayacak. Çeyrek final ve yarı finalin sonrasında finale yükselen iki takım 16 Mayıs 2007 tarihinde İskoçya'nın Glasgow kentinde kupa için kapışacak.

03.10.2006


 

Seyircisiz maçta Yanal'a küfür edenler kimlerdi?

Sakaryaspor'u deplasmanda 1-0 yenerek galibiyet serisini sürdüren ve Turkcell Süper Lig'de 8. haftayı da lider tamamlayan Vestel Manisaspor'da sevinç yaşanıyor.

Süper Lig'de ilk kez yer aldığı 2005-2006 sezonunun ilk yarısını 20 puanla tamamlayan Vestel Manisaspor, bu sezon 8. haftada aynı puana ulaşmayı başardı. Vestel Manisaspor, Fenerbahçe'nin 4, Beşiktaş'ın 7, Galatasaray'ın da 9 puan önünde bulunuyor. Kulüp başkanı Haluk Çubukçu, Sakaryaspor'un cezası dolayısıyla seyircisiz oynanan maçta elde ettikleri galibiyete çok sevindiklerini belirtti.

Çubukçu, stada nasıl girdiklerini bilemedikleri kişilerin Vestel Manisaspor yedek kulübesinin arkasındaki tribünlere oturarak, teknik direktör Ersun Yanal'a sürekli küfür ettiklerini belirterek, ''Bu davranışlar hoş olmadı. Biz engel olmaya çalışınca hararet yükseldi. Bazen maçlarda bu tür şeyler yaşanabiliyor'' dedi.

Teknik Direktör Ersun Yanal ise ikinci yarıda oyunu kendi sahalarında kabul ettiklerini ve oldukça sıkıntılı dakikalar yaşadıklarını belirterek, ''Sakaryaspor maçını kazanmak önemliydi. Rakibimiz 2. yarıda çok iyi bir futbol sergiledi. Galip gelmesini bilen futbolcularımı kutluyorum '' dedi. Milli takım kadrosuna Vestel Manisaspor'dan oyuncu çağrılmaması ile ilgili bir soruya cevap veren Yanal, ''Herkes bu karara saygı göstermek zorunda. Bizler de saygı gösteriyoruz. Bizim bütün oyuncularımız milli takım için hazır. Hocamız çağırırsa milli takıma seve seve oyuncu yollarız. Bu tür spekülasyonlar milli takıma zarar verir'' şeklinde konuştu.

03.10.2006


 

Bursa'da bayram

Bursaspor'da, Fenerbahçe karşısında 37 yıl aradan sonra deplasmanda galip gelmenin mutluluğu yaşanıyor.

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Genç, yaptığı açıklamada, maç öncesi doğal favori olan Fenerbahçe'nin sahadan farklı bir galibiyetle ayrılacağının tahmin edildiğini, ancak yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı ve iyi bir oyunla güçlü rakiplerini dize getirmeyi bildiğini söyledi.

Fenerbahçe karşısında maçın genelinde iyi bir oyun sergilediklerini, Sinan'ın attığı golün dışında yine Sinan, Zafer ve Pancu ile çok net gollük pozisyonlar yakaladıklarını anlatan Genç, ''Bunları atsak skor değişik olabilirdi. Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet aldık. Fenerbahçe'yi 37 yıl aradan sonra deplasmanda yenmemiz, galibiyetimize ayrı bir değer kattı'' diye konuştu.

03.10.2006


 

İnamoto: Türkiye ligi çok zor

Galatasaray'ın Japon futbolcusu Junichi Inamoto, kariyerinde hiç şampiyonluk bulunmadığını belirterek, ''Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak istiyorum'' dedi.

Inamoto, genç yaşta Japonya'dan İngiltere'ye gittiğini, ama orada şampiyonluk yaşayamadığını belirterek, ''Bugüne dek hiç şampiyonluk yaşamadım. Başarıya açım. Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak istiyorum'' dedi. Galatasaray'ı bir sıçrama tahtası olarak gördüğünü belirten Japon futbolcu, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi üst düzey futbol ülkelerine gitmeyi hedeflediğini kaydetti.

Inamoto, Turkcell Süper Lig'i çok üst seviyede bulduğunu, ilk maçlarda çok zorlandığını söyledi. Türkiye'deki ligin Japonya'daki ligden çok daha üst düzeyde olduğunu anlatan Inamoto, şöyle devam etti: ''Türkiye'de futbolcu kalitesi de yabancı oyuncu kalitesi de daha iyi. Japonya, Avrupa'ya çok uzak. Kimse oraya gitmek istemiyor, ama Türkiye Avrupa'nın bir parçası ve her zaman iyi oyuncuları getirebiliyor. Ayrıca Japon liginde çok az futbolcu iyi kazanıyor. Türkiye'de son derece agresif ve fizik güce dayalı bir oyun var. Buna alışmam lazım.''

03.10.2006


 

Kaya ve Serkan'lı TAU ilk maçta galip

İspanya Birinci Basketbol Ligi'nin 1. haftasında, Kaya Peker ve Serkan Erdoğan'ın takımı TAU Ceramica Vitoria deplasmanda Pamesa Valencia'yı 95-94 yendi.

Türk oyuncular yedekten oyuna girdiler.18 dakika oyunda kalan Serkan 13 sayı, 10 dakika oynayan Kaya ise 4 sayı 3 ribaunt istatistiğiyle oynadı.

03.10.2006


 

Schumacher Almanları sevince boğdu

Formula 1'de 7 kez şampiyonluk elde eden Ferrari'nin Alman pilotu Michael Schumacher'in Şangay'ın ıslak zemininde kazandığı birincilik Alman basınında büyük yankı buldu.

Almanya'nın Bild gazetesi Schumacher'in başarısını, ''Çin'deki zaferi Schumi'nin en parlak çıkışıydı'' şeklinde duyurdu.

03.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004