Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Efes, 54 sayı fark yedi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) davetlisi olarak Amerika'da bulunan Efes Pilsen ikinci maçında Golden State Warriors'a 120-66 gibi farklı bir skorla mağlup oldu. ABD'de NBA'in davetlisi olarak bulunan Efes Pilsen ikinci hazırlık maçında Oakland Arena'da Golden State Warriors'a farklı mağlup oldu.

Toplam 11 bin 341 basketbol severin izlediği karşılaşmada yaklaşık 6 bin Türk taraftar da Efes'e destek verdi. Efes yoğun taraftar desteğine rağmen güçlü rakibi karşısında maça iyi başlamasına rağmen oyundan çabuk koptu ve 54 sayı farkla mağlup oldu.

Maça hızlı başlayan ve 5. dakikada 10-10 beraberliği sağlayan Efes, bu dakikadan sonra hücumda üst üste top kayıpları yapınca rakibini sayılarına engel olamadı ve ilk periyodu 28-20 geride kapadı. İkinci çeyrekte de istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Efes sadece 9 sayı attığı bu periyotta, 28 sayı geriye düştü ve devre 57-29 Golden State'in üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın geri kalan bölümlerinde de rakibini durdurmayı başaramayan Efes, 3. çeyreği 93-50 maçı da 120-66 kaybetti. Efes'de Kerem Gönlüm attığı 21 sayıyla takımının en fazla skor üreten oyuncusu olurken, Marcus Haislip ve Drew Nicholas 13'er sayıyla maçı tamamladılar. Mustafa Abi 2, Ermal Kurtoğlu 4, Horace Jenkins 8, Bora Hun Paçun 1 ve Cüneyt Erden 4 sayıyla mücadele ederken Barış Hersek süre almasına rağmen sayı şansı bulamadı.

NBA'de sezon öncesi ilk hazırlık maçında Efes Pilsen'in mağlup eden Golden State Warriors'ta ise, toplam 7 oyuncu mücadeleyi çift haneli sayılarda tamamladılar. Dajuan Wagner kaydettiği 18 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Monta Ellis, oyuna dahil olmasına rağmen 17 sayı 5 asistle oynadı. Golden State'de ayrıca, Mike Dunleavy 13, Troy Murphy 12, Baron Davis 12, Andris Biedrins 10 ve Anthony Roberson 10 sayıyla oynarlarken, Murphy ayrıca 10'u ilk periyotta olmak üzere toplam 14 ribaunt alarak double-double yaptı.

14.10.2006


 

Bursaspor Başkanı Kızıl Ulusoy'a tepki gösterdi

Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un kendisiyle ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Kızıl, dün bir gazetede, Ulusoy'un geçtiğimiz günlerde kendisinin yaptığı bir röportajla ilgili görüşlerini soran gazeteciye yaptığı, ''kendisini ihanetle itham eden'' açıklamasının yer aldığını bildirdi. Ulusoy'un, ''Levent ile uzun yıllar çalıştım. Onun hayatı hep ihanet içinde geçmiştir. Bu ilk değil'' şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Kızıl, şöyle konuştu:

''Sayın Haluk Ulusoy'un beni kendisine ihanetle itham ettiği haberle ilgili kamuoyuna kısa bir bilgi vermek istiyorum. Sayın Haluk Ulusoy'un ve benim ihanetten anladığım tahmin ederim farklı olmalı. Benim anladığım kadarıyla, sözlük anlamıyla ihanet, zamanında sağda solda, ofis ofis gezip kendisi için her türlü hakaret dolu sözleri sarf edip, hakkında en ağır suçlamalarda bulunanlarla bugün kol kola gezmektir. Bununla ilgili isterse örnekleri daha sonra da isimlendirebilirim.

Tahminim Sayın Haluk Ulusoy'un ihanetten anladığı, bizim zamanında tecrübelerimizle edindiğimiz gerçekleri, başta sayın Başkan Haluk Ulusoy ve Türk futbolunun iyiliği için kamuoyuyla paylaşmakla, ihanet içinde olmaya devam edeceğimi kamuoyuna duyururum.''

14.10.2006


 

Galatasaray A.Gücü önünde

Turkcell Süper Lig'de bugün Ankaragücü'nü konuk edecek Galatasaray, galip gelerek kötü gidişine son vermek istiyor.

Derbi maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenmesinin ardından Trabzonspor'a 3-1, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool'a 3-2 mağlup olan, kendi evinde ise Konyaspor'la 3-3 berabere kalan sarı-kırmızılılar, kendi seyircisi önünde yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor. Geride kalan 8 haftada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp, topladığı 11 puanla da tarihinin en başarısız lig başlangıcını yapan sarı-kırmızılı ekipte Ankaragücü maçı öncesi genç oyuncular Oğuz ile Özgürcan'ın dışında önemli sakatlığı bulunan kimse bulunmuyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve hakem Aytekin Durmaz'ın yöneteceği maç Digiturk Lig TV'den naklen yayınlanacak. Trabzon-K. Erciyes Teknik Direktör Ziya Doğan ile yeniden çıkış yakalayan Trabzonspor evinde Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak. Avni Aker Stadında saat 14.30'da başlayacak karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Günün diğer maçlarında G.AntepSakarya (15.00) ve KonyaBursa (15.00) maçları oynanacak.

14.10.2006


 

Sivas Belediyesi Servet'i onurlandırdı

A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Macaristan ve Moldova ile oynadığı maçlarda forma giyen Sivassporlu milli futbolcu Servet Çetin'e Belediye Meclisi hemşehrilik beratı verme kararı aldı.

Belediye Meclisi'nin olağan toplantısının gündem bölümünde meclis üyesi ve Sivasspor 2. Başkanı Mehmet Oflaz, Sivassporlu futbolcu Servet Çetin'e hemşehrilik beratı verilmesini önerdi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da konuyu gündeme aldı. Konunun görüşülmesinden sonra Sivasspor'a transfer olduktan sonra form grafiğini yükselterek tekrar milli takıma çağrılan ve milli takımın oynadığı Macaristan ve Moldova maçlarında Servet Çetin'e, Sivas'ın tanıtımına katkı sağladığı için hemşehrilik beratı verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Meclis üyelerinin tamamı kararı onaylarken, bu kararla Sivas Belediyesi ilk kez bir futbolcuya hemşehrilik beratı vermiş oldu.

14.10.2006


 

"Yılın Futbolcusu" adayları belli oldu

FIFA, bu yılın dünyada yılın futbolcusu adaylarını açıkladı. 30 kişilik listede, 2006 Dünya Kupası final karşılaşmasında mücadele eden İtalya ve Fransa'dan 5'er futbolcunun bulunması dikkat çekti.

Liste, Zürih'te 18 Aralık'ta yapılacak oylama öncesine kısaltılacak. Geçtiğimiz yıl FIFA tarafından bu ödüle layık görülen Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho, bu yıl da aday gösterilirken, listede vatandaşları Kaka ve Adriano'da bu ödül içim mücadele edecekler. 2006 Dünya Kupası'nı müzesine götüren İtalya'dan Buffon, Cannavaro, Gattuso, Nesta ve Pirlo listede yer alan isimler olurken, finalde İtalya'ya kaybeden Fransa'dan Ribery de dahil olmak üzere Henry, Thuram, Vieira ve Zidane aday gösterildi.

14.10.2006


 

Golf Millî Takımı Afrika yolcusu

Golf Milli Takımı, 26-29 Ekim tarihleri arasında Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Amatör Golf Şampiyonası'na katılacak.

Türkiye'nin, tarihinde ilk kez katılacağı şampiyona öncesi Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'yi turnuvada temsil edecek sporcular Hamza Sayın, Gencer Özcan, Mustafa Hocaoğlu katıldı. A ğaoğlu, özellikle son 2 yılda elde ettikleri başarılarla Türk golfünü Avrupa'da çok önemli bir yere taşıdıklarını belirtti.

14.10.2006


 

Arda hücum oynamalı

Milli Takım üç maçlık periyodu kayıpsız atlattı. Artık 2007'de oynayacağı maçlara bakacağız. Yunanistan ve Norveç'le art arda oynayacağımaçlarda milli takımın grupta geleceği belli olacak. Farklı kazanmasına rağmen milli takım ilk yarım saatte anlamsız bir oyun ortaya koydu. İleriye doğru oynayamayan, sürekli yan pas yapan, galibiyet adına ümit vermeyen bir milli takım vardı sahada. Bunun nedeni oyuncuların meydana getirdiği mental düşünce ve meziyet yapıları.

Milli Takım ileriye doğru süratli oyunu uygulayacak, oyuncu tiplerinin noksanlığının sıkıntısını ilk yarım saatte belirgin olarak gözlemledik. Orta sahada oynayan oyunculara baktığımızda süratiyle yeteneğini birleştirecek oyuncu olarak bir tek Arda'yı görebiliyoruz. Zaten gollerin ekserisinin hazırlanışında bu oyuncunun yetenekleri vardı. Hamit, Aurelio,Gökdeniz kesinlikle bu tip oyuncular değil. Geriden oyuna katılan Sabri ve İbrahim Üzülmez de benzer yetenekte oyuncular. Topu ayaklarına alıp süratli taşıyabilen, ancak takımla beraber varyasyon üretmekte eksik oyuncu tipleri.

Arda bu oyuncular içinde farklılığı olan bir oyuncu. Topu süratle taşırken yön değiştirip sürpriz pas atabilen, yine sürat içinde kolay ve dengeli çalım atabilen özellikte bir oyuncu. Geçen yazımda da belirtmiştim, bu oyuncuyu Fatih Terim ve Gerets daha çok hücumlarda özgür olarak oynatırlarsa kesinlikle hem milli takım, hemde G.Saray'ın daha etkili hücumlar gerçekleştireceği kesindir.

Fatih Terim teknik özelliği yüksek olan Tümer'i son yarım satte oyuna soktu. Ayrıca Nuri Şahin takımda yok ve Emre cezalı. Bilhassa Emre'nin katılımı Milli Takımın ileriye süratli oyundaki eksikliğin giderilmesine katkıda bulunacaktır. Maç sıkıntılı gidişten Sabri'nin güzel ortasına Hakan'ın şık kafa golü kurtardı. O dakikadan sonra Hakan golleriyle, milli takım mücadelesiyle coştu. Maçın özeti de buydu. Alınan üç galibiyet önümüzde oynayacağımız iki önemli maç için bize güven kazandırıp, rakiplere tedirginlik vermiştir.

Said OKUR

14.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004