Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Taliban, Karzai’nin barış görüşmesi teklifini reddetti

Taliban lideri Molla Ömer, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin şartlı barış görüşmesi teklifini reddetti. Taliban sözcüsü Tayyib Aga, bilinmeyen bir yerden uydu telefonuyla yaptığı açıklamada, “bütün dünyanın kâfirlerinin Afganistan’da toplandığını ve Afganları rehin aldığını” ileri sürerek, yabancı güçlerin varlığı devam ettiği sürece Afganistan’daki “kukla hükümetle” görüşme olmayacağını söyledi.

Aga, “mücahitlerin silâhlarını bırakmayacağını” da belirterek, “Karzai ve arkadaşlarının öncelikle kendilerini yabancı kâfirlerin esaretinden kurtarıp ondan sonra görüşme çağrısı yapmaları gerektiğini” ifade etti. Karzai’nin, Taliban’ın NATO ve Amerikan güçlerini yenilgiye uğrattığının farkına vardığını ve kaçmak için yer aradığını iddia eden Aga, Taliban’ın yabancı güçler Afganistan’da olduğu sürece barış görüşmesi yapmayacağını, Molla Ömer’in liderliğinde cihada devam edeceğini kaydetti.

KIZILHAÇ’TAN AFGANİSTAN’DAKİ

ÖLÜMLERE KINAMA

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Afganistan’da sivillerin, hükümet ve NATO komutasındaki güçlerle Taliban militanları arasındaki çatışmaların arasında sıkıştığını belirterek, artan şiddetle birlikte sivil ölümlerini kınadı. IRCR tarafından yapılan açıklamada, çatışan tüm taraflardan sivilleri saldırılardan korumaları ve uluslar arası insanî hukuk kurallarına saygı göstermeleri çağrısında bulunuldu.

Afganistan’da artan şiddetin, çatışmaların ortasında kalan sivillerin durumuna ilişkin ciddî kaygı oluşturduğu belirtilen açıklamada, yoğun nüfusun bulunduğu kırsal bölgelerdeki hava bombardımanı ve kara saldırıları ile intihar saldırıları ve yola yerleştirilen bombaların önemli sayıda artan sivil ölümlere, yaralamalara ya da sivillerin yerlerinden edilmelerine yol açtığına dikkat çekildi.

Afganistan’da en son önceki gün ülkenin güneyinde yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 köylü ölmüş, 3’ü de yaralanmıştı.

/ KABİL

29.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Silâhlara uluslar arası denetim

  Taliban, Karzai’nin barış görüşmesi teklifini reddetti

  Lübnan’da uranyumlu İsrail bombaları

  Belçika Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geliyor

  Jan Zahradil: İnkâr yasası talihsiz bir adım

  Bangladeş’te şiddet yayılıyor

  Sırp gençler, camileri taşladı

  Irak ve Amerika demokraside hemfikir

  Birleşmiş Milletler: Irak kontrolden çıktı

  Aliyev: Sözde soykırım, Ermeni lobisinin fantezisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004