Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS ve OKS Şûrâ masasında

Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 17. Millî Eğitim Şurâsı 13-17 Kasım 2007 tarihleri arasında yapılacak. Şurâya, eğitim çevrelerinden 800’e yakın kişinin katılması bekleniyor. Şurânın ağırlıklı konusunu, sınav sistemi ve AB’ye giriş sürecinde Türk eğitim sistemi oluşturacak

Bu çerçevede, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) masaya yatırılacak. Bunun yanı sıra okul kademeleri arasındaki geçişler ve yönlendirme de ele alınacak. 17. Millî Eğitim Şurâsı ile ilgili çalışmalar, 8-16 Haziran 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen ön komisyon çalışmalarıyla başladı. Hem illerde hem de oluşturulan 13 eğitim bölgesinde yürütülen çalışmalara üst düzey mülki amirler, il Millî eğitim müdürleri, belediye başkanları, okul yöneticileri öğretmenler, eğitimle ilgili sendikalar, okul aile birliği başkanları, öğrenciler, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Rapor haline getirilen çalışmalar, Şurâ üyelerine dağıtılmak üzere basıldı. Ayrıca, ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika ve Rusya Federasyonu’nun eğitim sistemleriyle ilgili bilgiler de Şurâda ele alınmak üzere derlendi.

İlki 1939 yılında dönemin Millî Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel başkanlığında ‘’Cumhuriyet Maarifinin Plan ve Esasları’’, ‘’Çeşitli Öğretim Derecelerindeki Müesseselere Ait talimatnamelerin incelenmesi’’ ve ‘’Bütün Müfredat Programlarının İncelenmesi’’ konu başlıklarının ele alındığı Şurâ, son olarak 1999 yılında mesleki eğitim konusunda düzenlendi. MEB’in ‘’en üst danışma kurulu’’ niteliğindeki Şurâya, eğitimle ilgili tüm kurumların yanı sıra, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da temsilciler katılıyor. Şurâda alınan kararlar tavsiye niteliği taşıyor.

/ ANKARA

01.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 kabul edilemez

  İfadeye özgürlük

  F-16 yerine F-35

  Her yerde fırtına ve şiddetli yağış

  Batı, İslâm medeniyetini Kuzey Afrika üzerinden tanıdı

  Bulgaristan’da sağduyu kazandı

  Yüksekova-Şemdinli Karayolunda çökme

  İlerleme raporu öncesi tedirgin bekleyiş

  İsveç’ten AB desteği

  Ağar: Cumhuriyetin temeli millet iradesi

  Fatin Rüştü Zorlu'nun kızı, gazeteci Zorlu öldü

  Deprem tedbirleri Meclis gündeminde

  Polislere teşekkür

  ÖSS ve OKS Şûrâ masasında

  Kök hücreden minyatür karaciğer

  Lösev 8’nci yaşını kutluyor

  Başakşehir Devlet Hastahanesi gün sayıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004