Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

El san’atlarına akademik ilgi

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (OMYO) tarafından düzenlenen ‘Karadeniz 1. El Sanatları Sempozyumu’, 3-5 Kasım 2006 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak.

60’ı aşkın üniversiteden 70’i aşkın profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve uzmanların katılacağı sempozyumda Karadeniz Bölgesi’ndeki el san’atlarıyla ilgili 60 bildirinin sunulacağı belirtildi. Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan OMYO Müdürü ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, söz konusu sempozyumu önümüzdeki yıllarda uluslar arası düzeye getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Karadeniz Bölgesi’ndeki el san’atlarının derin bir mazisi olduğunu, ancak bugüne kadar bir envanter çalışması yapılamadığını ve bu ‘zanaatın’ kurumsallaşamadığını ifade eden Prof. Dr. Karadeniz, “Zaman içerisinde ihtiyaca göre el san’atları çeşitlenmiş, bunlar olgunlaşmış, bir çokları günümüze kadar ulaşırken bazıları kaybolmuştur. Bu değerlerimiz geçmişten devraldığımız övünç kaynakları olup geleceğe devredeceğimiz en iyi mirastır. Ancak sanayileşen toplumlarda, gelişen teknolojiler ve zaman kıtlığı el sanatlarına olan ilgiyi, yönelimi ve uğraşıyı yok olmakla karşı karşıya getirdi. 3 gün süreyle düzenleyeceğimiz bu sempozyumda el san’atları bilim adamlarınca tartışılacak, konuyla ilgili projeksiyonlar ortaya konulacaktır” dedi.

01.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da yaşamak bir kültürdür

  El san’atlarına akademik ilgi

  Tarihî konak müze olacak

  Sınır tanımayan festival

  Alaaddin Bey Camii onarılıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004