Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi reformu şart

Chicago Loyola Üniversitesinden ve aynı zamanda dünyanın en önemli bin ekonomisti arasında 107’inci sırada gösterilen Prof. Dr. Vefa Tarhan, Türkiye’de ekonomik politikaların yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirtti.

Tarhan, Forum İstanbul kapsamında düzenlenen ‘’Uluslararası Yarıyıl Finans Konferansı’’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de şu anda bankacılık sektörünün 2001’e oranla çok kuvvetli olduğunu vurguladı.

Türkiye’de hâlâ en büyük sorunlardan birinin vergi reformu olduğuna dikkati çeken Tarhan, en düşük gelir seviyesine sahip olanlardan yüksek, en yüksek gelir seviyesindekilerden düşük vergi alınması nedeniyle Türkiye’nin bu konuda birinci kümede olduğunu söyledi.

Tarhan, ‘’Bu konuda birinci kümede olmak iyi değil. Vergi oranları azalırsa daha fazla vergi toplanacaktır’’ dedi.

Tarhan, sıcak paranın DNA’sının ürkek olduğunu, bu nedenle en küçük bir problem gördüğünde ülkeden çıktığını belirterek, sıcak paranın korktuğu zaman ne olduğunu, Türkiye’de Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan dalgalanmalar sırasında görüldüğünü, bu tür etkileri en aza indirmek için yerli yatırımcıların teşvik edilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Türkiye’de izlenen ekonomik politikalarda artık ufkun açılması ve başka alternatifler izlenmesinin faydalı olacağını dile getiren Tarhan, şöyle devam etti:

‘’Türkiye’de belki de ekonomik politikaların yeniden dizayn edilmesi gerekir. Enflasyon canavarını tekrar hortlatmak korkunç bir şey ama yine de denenmesi lazım. Şu andaki cari açık sürdürülebilir değil. YTL çok değerli. İzlenen politikaların bazı tehlikeler içerse de statik değil, dinamik olması lazım. Şimdiye kadarki dış kaynaklı şoklar finansal kaynaklıydı. Eğer finansal kaynaklı olmasına rağmen böyle dalgalanma olduysa reel sektör kaynaklı olduğunda bunlar tsunami mi olacak? Bütün her şeye rağmen ben yine de Türk ekonomisi için iyimserim.’’

/ İSTANBUL

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergi reformu şart

  İran otomobili izin bekliyor

  İsrail, petrol boru hattı istiyor

  Konfederasyonlar birleşti

  Doğal gaza zam

  Doğalgaz zammına sanayici tepkisi

  Hazine 32,2 milyar YTL faiz ödedi

  'Vestel Rusya'ya yeni müdür

  Cezalar ödenecek

  LPG yönetmeliğinde değişiklik


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004