Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doğalgaz zammına sanayici tepkisi

Bursa iş dünyasının temsilcileri, doğalgaza yapılan zammın “kabul edilemez” olduğunu, hükümetin zam kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söylediler. MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkul, yapılan zammın ekonomiyi büyük oranda olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkul, yaptığı yazılı açıklamada, doğal gaza yapılan zammın ekonomiyi büyük oranda olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Doğal gazın fiyatlarındaki konutlarda 5.8’lik ve sanayide 5.4’lük zammın girdileri artıracağını, maliyetleri olumsuz etkileyeceğini ifade eden Özkul, ‘’Kaçak doğal gaz kullanım bedellerinin sanayiciye yüklenmesini doğru bulmuyorum. lması gereken, özel sektörden kullanım bedelinin karşılığını almaktır’’ dedi.

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin de alacaklarını tahsil edemeyen ve bankalardan kredi sağlamakta güçlük çeken BOTAŞ’ın, çözümü doğal gaza zam yapmakta bulmasının sanayiciyi olumsuz etkileyeceğini, enerji maliyetlerini artıracağını ifade etti.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ise dar boğazda bulunan BOTAŞ’ın, Elektrik Üretim A.Ş. ve Ankara Elektrik Gaz ve Otobüs İşletmesinden (EGO) yaklaşık 9 milyar YTL’lik alacağın uzun süredir tahsil edilememesinin faturasının sanayiciye kesilmesinin doğru olmadığına dikkat çekti. Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık ise yükselen girdi maliyetleri yüzünden zor günler yaşayan sanayicilerin yeni zamla ağır bir darbe daha aldığını söyledi. Doğal gaz zammının sanayicinin ‘’başına tabanca dayanması’’ anlamına geldiğini ifade eden Varlık, enflasyonun yüzde 9-10’lar seviyesinde olduğu Türkiye’de doğal gaza, enflasyonun üstünde zam yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Sanayicinin ve ihracatçının bunca fedakarlığına rağmen yapılan yüzde 5.4’lük zam çok ayıp. Kış gelirken hem vatandaşın hem de sanayicinin kullandığı doğal gaza yapılan bu zam çok adaletsiz. Zarar kapatmak için zam yapılmaz.’’

Yeni Asya / BURSA

02.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergi reformu şart

  İran otomobili izin bekliyor

  İsrail, petrol boru hattı istiyor

  Konfederasyonlar birleşti

  Doğal gaza zam

  Doğalgaz zammına sanayici tepkisi

  Hazine 32,2 milyar YTL faiz ödedi

  'Vestel Rusya'ya yeni müdür

  Cezalar ödenecek

  LPG yönetmeliğinde değişiklik


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004