Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yıllardan 1980, aylardan Eylül

Sıradan bir işçi ailesinin, “yanlışlıkla” karakola düşmesini ve 22 gün boyunca işkence görmesini anlatan “Eve Dönüş”, çok yakın bir geçmişimizle, 12 Eylül’le hesaplaşıyor. Kimisi için sadece bir film, kiminin ve toplumun ise geçmişi...



Eskisinden dayanıksız

Türkiye Mimarlar Odası Çorum İl Temsilcisi Arif Cancanoğlu, restorasyon çalışmaları tamamlanan 112 yıllık Çorum Saat Kulesi’nin Maden Analizleri ve Teknolojisi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora göre, ‘’kullanılan malzeme nedeniyle eskisinden daha dayanıksız bir halde olduğunun belirlendiğini’’ söyledi.



Tarık Buğra adına hikâye yarışması

Akşehir Belediyesi, ünlü roman ve hikâye yazarı Tarık Buğra adına hikâye yarışması düzenliyor. Tarık Buğra’nın adını ve eserlerini yaşatmak, Tarık Buğra’nın edebi kişiliğini yeni nesillere tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya bütün yazarlar katılabilecek.



Japon ve Türk hocalardan seramik sergisi

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Türk ve Japon Seramik Sergisi” düzenlendi.Sergiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Özsoy, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Demokrak Hukukçular Derneğinden milliyetçilik forumu

Demokrat Hukukçular Derneği, “Yükseltilen Bir Değer Olarak Milliyetçilik Problemi ve Risâle-i Nurdan Çözüm Önerileri” başlıklı bir forum düzenliyor.



‘Eğer ben olsaydım’

Katar'daki Virginia Commonwealth Üniversitesi Sanat Okulu (VCUQ) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen 'Eğer Ben Olsaydım' konulu tasarım yarışmasıyla gençler hayallerindeki geleceği tasarlıyorlar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004