Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail Filistin’e nefes aldırmıyor

İsrail askerlerinin Beyt Hanun’daki saldırıları sürüyor. Önceki gün sabah şafakla birlikte başlayan saldırılar gece ve dün de devam ederken, keskin nişancı ateşinde bir Filistinlinin daha öldüğü bildirildi. Saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 10’a ulaştı, yaralananların sayısının da 60’ı aştığı belirtiliyor.


Blair’in manevrası sonuçsuz

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in baş danışmanlarından Nigel Scheinwald’ın, sürpriz bir ziyarette bulunduğu Su

Tunus yasağına ABD'de protesto

Tunus’ta yürürlüğe giren başörtüsü yasağı, ABD’nin başşehri Washington’da protesto edildi. Washington’daki Tunus Büyükelçiliği önünde toplanan bir gru


  ‘Filistin’e Çeçen modeli’

İsrail’de, Kadima partisi lideri Ehud Olmert başbakanlığındaki koalisyona yeni katılan aşırı milliyetçi İsrail Evimiz partisinin lideri, stratejik tehditlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman, İsrail’in, “aklı başında Filistinli yetkililerin iktidara gelmesini kolaylaştırarak, Rusya’nın Çeçenistan örneğini izlemesini” teklif etti.


  İran, Şahap-3 füzesi fırlattı

İran, dgün gerçekleştirdiği tatbikatta ilk kez uzun menzilli Şahab-3 balistik füzesi fırlattı.


  Srebrenica katliâmı bile bile lades

Eski Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla del Ponte, uluslar arası toplumun Bosna’daki Srebreniça katliâmıyla ilgili hazırlıkların yapıldığından haberdar olmasına rağmen engellemediğini söyledi.


  Hatemi: ABD’nin çekilmesi istikrar getirir

4 günlük bir ziyaret için İngiltere’de bulunan İran Eski Devlet Başkanı Muhammed Hatemi, ABD askerlerinin Irak’tan çekilmesinin bölgede istikrarın sağlanması yolunda “büyük bir adım” olacağını belirtti.


  Eski komutan: Amerikan ordusu savaş kazanamaz

Irak’taki koalisyon güçlerinin eski komutanı, emekli korgeneral Ricardo Sanchez, Irak savaşını ordunun tek başına kazanamayacağını söyledi.


  Kerry’nin gafı Demokratları salladı

ABD’de 7 Kasımda yapılacak Kongre seçimleri öncesinde muhalefetteki Demokrat Parti’nin genel oy oranında anketlerde sağladığı üstünlük sürerken, Demokrat senatör John Kerry’nin ordu ve Irak konusundaki son gafının, seçim sonuçlarını etkileyip etkilemeyeceği tartışılıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004