Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya’da harem-selamlık

Rus demiryolları şirketi yolcu vagonlarında bay ve bayan yolcuları ayrı ayrı oturacakları şekilde yeni bir düzenlemeye gideceklerini açıkladı. Rus şirketi haremlik selamlık usulüne geçiş kararını almalarına gerekçe olarak ise bayan yolculardan gelen yoğun talepleri gösterdi.

Kompartımanlarda bay ve bayan ayrı şekilde yapacakları ilk yolculuğun pilot uygulaması 15 Ocak 2007 tarihinde Moskova’dan 8 değişik noktaya hareket eden trenlerde başlayacak. Şirket karma vagonların tamamıyla kaldırılmayacağını duyurdu.

Haremlik selamlık biletlerin satış noktaları ve fiyatların değişme yapılmayacak Şubat ayından itibaren pilot uygulamaların analizi yapılacak. Bayan ve erkek vagonlarındaki doluluk oranları tatmin edici bulunduğu takdirde 8 hatta uygulanan bu yenilik bütün ülke genelindeki trenlerinde uygulamaya konulacak.

2000 yılında Japonya’da yeni yıl kutlamaları zamanında alkollü erkeklerin bayanları rahatsız etmelerini önlemek amacıyla da buna benzer bir uygulama yapılmış ve Tokyo metrosunda sadece bayanlara özel vagonlar tahsis edilmişti.

Benzer uygulamalar sadece Tokyo ile sınırlı değil. Meksika ve Brezilya’da da kadınlara özel vagon uygulaması yapılıyor. Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio’da 8 Mart 2006 tarihinde toplu araçlarda tacizi önlemek amacıyla bir kanun çıkartılmış ve 24 Nisan tarihinden itibaren metrolarda tıpkı tuvaletlerde olduğu gibi ‘bay’ ve ‘bayan’ işaretleri konulmuştu. Başkent metrosunda bayanlara tahsis edilen vagonlar, erkeklerin yanlışlıkla binmelerinin önüne geçilmesi için pembe çizgilerle belirgin hale getirilmişti.

15.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irakzede Bush’un yeni hedefi İran

  Şam: Kapılarımız açık!

  Bir İsrail vahşeti daha

  Rumsfeld için suç duyurusu

  AP'deki Rum parlamenterlere fırça

  Rum yönetimi oyunun sonuna geldi

  Washington, İran’da rejim değişikliğinden vazgeçti

  Irak’ta millî felâket

  Howard son Neocon!

  Nasrallah: Sinyora gidecek

  Rusya’da harem-selamlık

  Kubad Talabani’den ABD ordusuna açık dâvet


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004