Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kilisede tasavvuf müziği konseri

Belçika’daki Saint Niklaas Kilisesi’nde yapılan Tasavvuf ve Klasik Türk Müziği konserine Belçikalılar yoğun ilgi gösterdi.

Gent’in en eski ve en büyük kiliselerinden biri olan Saint-Niklaas Kilisesi ilk kez tasavvuf müziğine ev sahipliği yaptı. İstanbul’dan gelen san’atçıların verdiği konsere katılanlar farklı bir gece yaşadı. Konsere papazlar, imamlar, öğretim görevlileri ve çoğunluğunu Belçikalıların oluşturduğu seçkin bir dâvetli topluluğu katıldı.

Ney’in kendine has sesi ve soluğu kilisenin kubbesinde farklı bir armoniye bürünerek seyircileri adeta büyüledi. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde tasavvuf musikisi, ikinci bölümde ise Türk klasik müziği eserleri seslendirildi. Konserin solistliğini yapan Mehmet Bitmez ilahilerle başladı. Allah ve La İlahe İllallah derken seyircilerde yer yer konsere iştirak ettiler. Finalde söylenen Türk klasik müziğinden “Üsküdar’a Giderken Aldı da bir Yağmur” Belçikalılarda dahil tüm katılanlar iştirak etti. Konserin sonunda ise konseri verenler seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konseri organize eden Kardelen Derneği Başkanı Avukat Meryem Kaçar organize ile ilgili, “Biz bu organizeyi kendimizi ve kültürümüzü Belçikalılara tanıtmak ve iki kültür arasında bir diyalog köprüsü kurmak amacına yönelik olarak gerçekleştirdik” dedi. Konseri veren Mehmet Bitmez ise “Bu hayatımda kilisede verdiğim ikinci konser. Her şey çok güzeldi. Belçikalıların müziğe eşlik etmeleri ise bizi oldukça heyecanlandırdı” dedi.

Konsere katılan Gent Üniversitesi Tıp doktorlarından Prof. Dr. Geert Leroux yaptığı açıklamada, “Ben tasavvuf musikisine uzun zamandır ilgi duyan biriyim. Bu akşam burada müziğin evrenselliğini gördük. Güzel bir gece oldu organize edenlere teşekkür ederim” dedi.

22.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kitap oku ve okumayı sevdir”

  Kilisede tasavvuf müziği konseri

  Bursa Fotoğraf Günleri başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004