Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sultanahmet cemaate kapatıldı

Papa 16. Benediktus'un İstanbul’daki ziyaretleri çerçevesinde gezeceği Sultanahmet Camii, namaz vaktinde cemaate kapatıldı. İçeri alınmayan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Cami daha önce de ABD Başkanı Bush’un İstanbul’a gelmesi sebebiyle cemaate kapatılmıştı. Papa’nın ziyareti nedeniyle polis, sabah saatlerinden itibaren Sultanahmet Camii ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.


AB: Kapıyı kapatmıyoruz

Dönem Başkanı Finlandiya: Sekiz başlıkta müzakereleri askıya alma kararı büyük ihtimalle değişecek. AB Dönem Başkanı Finlandiya’nın Dışişleri Bakanı E

Erdoğan: Görüşmeler sürecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusundaki düşüncelerini söylediklerini ve söylemeye devam ettiklerini belirterek, ‘’Eğer farklı bir öneri onla


  Ağar: Dayatmalara karşı demokrasinin yanındayız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dayatmacı zihniyete karşı demokrasinin yanında olduklarını söyledi.


  Almanya'da başörtülü hanımlara övgü

Almanya’da 1996 yılında farklı kökenli kadınlar tarafından kurulan “Müslüman Kadınlar Eğitim ve Buluşma Merkezi” (BFmF) 10. yılını kutladı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu, başörtülü kadının kamuoyunda yer alan imajının aksine, başörtülü kadınların akıllı ve becerikli insanlar olduğunun anlaşılacağını vurguladı.


  Denizli’de nurlu buluşma

Denizli’de, Bediüzzaman’ın talebelerinden Hasan Feyzi Yüreğil ve Hafız Ali Efendi adına düzenlenen mevlid programı büyük bir kalabalığın katılımıyla icra edildi.


  Vatikan’da başörtülü Türk kızı

Papa 16’ncı Benedikt’in Türkiye ziyareti sürerken Vatikan’ın Roma’daki yüksek okullarında lisans üstü öğrenimini gören Türk öğrenciler, Los Angeles Times tarafından yayınlanan bir habere konu oldu.


  AÇIKLAMA

Gazetemizin satış fiyatındaki en son artışı, 17 Ocak 2005’te, 35 kuruştan 40 kuruşa çıkarak yapmıştık.


  Askerî araç devrildi: 36 yaralı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde askerî personeli taşıyan servis aracının sis ve buzlanma sebebiyle şarampole yuvarlanması sonucu aralarında 1 çocuk ve 10 askerin de bulunduğu 36 kişi yaralandı.


  Üst geçitler, engellilere “engel” olmayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda, vatandaşların karşıdan karşıya geçerken kullanmaları için yaptırdığı üst geçitlere, yaşlılar ile engellilerin iniş ve çıkışlarını kolayca yapabilmelerini sağlamak amacıyla asansörler yerleştiriyor.


  Kur’ân-ı Kerim yangında yanmadı

Batman’daki yangın sonrası küller arasında bulunan Kur-ân’ı Kerim’de bir çizik bile olmaması görenleri şaşırttı.


  İslâmın reforme edilmeye ihtiyacı yok

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye olarak İslâm dünyasında duyulan reform ihtiyacına uzun zamandır dikkat çektiklerinin altını çizerek, “Evrensel değerlerin öneminin altını çiziyoruz.


  Ağar, yarın Denizli Demokrasi Meydanı’nda

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yarın öğle saatlerinde Denizli Demokrasi Meydanı’nda halka hitap edecek.


  YAŞ toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında toplandı.


  Papa, deklarasyon imzaladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in resmî dâvetlisi olarak Türkiye’ye gelen Papa 16. Benedict, önceki akşam Fener Rum Patrikhanesi’de katıldığı Şükran Ayini’nin ardından geceyi geçirmek için geldiği Vatikan Temsilciliği’nde dün sabah düzenlenen “şükran ayinine” katıldı. Ayin sonrası Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.


  AB Rumların esiri oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye hakkında son derece haksız bir değerlendirme yaparak tavsiyede bulunduğunu belirterek, AB’nin, Kıbrıs Rum tarafının etkisi altında, hatta, esiri olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.


  Papadopulos tatmin olmadı

Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos, Avrupa Birliğinin Türkiye ile müzakereleri kısmen askıya almasından tatmin olmadığını söyledi.


  Sofralar da “Şeb-i Arus”a hazır

Konya’da bugün başlayacak olan Mevlânâ’nın 733. Vuslat Yıldönümü faaliyetlerine katılacak 35 binden fazla kişi için restoranlarda son hazırlıklar yapıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004