Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa’da “Edebiyat Günleri” yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesince “İpek Şehri Bursa” başlığı altında bu yıl 11’incisi düzenlenen “Bursa Edebiyat Günleri”, Tayyare Kültür Merkezinde (TKM) yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, törende yaptığı konuşmada, bir şehre, sadece yollar, köprüler ve modern yapılar değil, yaşayan gelenekler, tarih, kültür ve san’atsal değerlerin de ruh verdiğini, kimlik kazandırdığını söyledi.

Şehirli olmanın, şehirleşmenin yolunun da san’atsal ve kültürel değerlere verilen önemden geçtiğini belirten Şahin, edebiyatın nabzının birkaç günlüğüne atacağı Osmanlı’nın ilk başşehri Bursa’nın, asırlar boyu şairlere ve yazarlara ilham kaynağı olduğunu, edebiyatçıları ateşlediğini ifade etti.

Şahin, faaliyetin temel amacının, şehrin saklı kalan coşkusunu ortaya çıkarmak ve edebiyat dünyasının temsilcileriyle birlikte, insanı alıp götüren dizgin atmosferini paylaşmak ve yaşamak olduğunu dile getirdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Metin Celal ise Türkiye’deki edebiyat faaliyetlerinin uzun ömürlü olmadığına işaret ederek, 10 yılı ardında bırakan faaliyetin, hafızalarda yer etmeye başladığını belirtti.

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Deliömeroğlu da faaliyetin, çeşitli renklerdeki yazarları biraraya getirmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Ne yazık ki bu, ender yaşanan bir hadise. Anlayış farklılıkları normal ama dışarıdan bakıldığında tek bir Türk edebiyatı var” dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Enver Ercan da Bursa’nın Türkiye’nin kültürel panoramasında önemli yer tuttuğunu ifade ederek, “Bu tür faaliyetlerde istikrar çok önemli. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, faaliyetin başlamasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

Törenin ardından, Tekin Sönmez, “Oğuzlar’dan Günümüze Türkçe’nin Serüveni” adı altında sinevizyon gösterisini sundu.

Söyleşi ve imza günlerinin de yapıldığı faaliyet, dün sona erdi.

25.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akademik hayat, gündelik hayata yansımıyor

  Restore edilenden çok edilmeyen tarihî eser var

  Bursa’da “Edebiyat Günleri” yapıldı

  ‘Dev Kanatlar’ festival yolcusu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004