Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Dev Kanatlar’ festival yolcusu

Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan türler arasında bulunan ve Avrupa’nın en büyük yırtıcı kuşu olan “Kara Akbabalar’’ın tanıtıldığı ‘’Dev Kanatlar: Kara Akbaba’’ belgeseli, 2007 şubatında Japonya’da düzenlenecek belgesel filmleri festivalinde gösterilecek.

TRT Ankara Televizyonu Belgesel Programlar Müdürlüğünce hazırlanan ‘’Dev Kanatlar: Kara Akbaba’’ belgeseli, kara akbabaların bir yıllık yaşam döngüsünü konu alıyor. Kanat açıklığı 3 metreye ulaşan kara akbabaların dört mevsim izlendiği belgeselde, türün fiziksel özellikleri, biyolojisi, uçuş teknikleri, kur, çiftleşme, kuluçka ve beslenme gibi davranışları anlatılıyor.

Belgeselin yönetmeni Ece Soydam, yaptığı açıklamada, belgeselle, akbabaların pek de olumlu olmayan imajını yok ederek türü geniş kitlelere tanıtmak ve sevdirmek, böylece soyu tehlike altında olan kara akbabaların korunmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Kara akbaba belgeselinin, dünyadaki birçok belgesel film festivallerinde gösterileceğini ifade eden Soydam, ‘’İngilizce alt yazısı ve seslendirmesi geçen hafta tamamlandı. Kara akbaba belgeseli, 2007’nin şubat ayında Japonya’da yaban hayatıyla ilgili belgesel film festivaline gönderilecek’’ dedi.

/ ANKARA

25.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akademik hayat, gündelik hayata yansımıyor

  Restore edilenden çok edilmeyen tarihî eser var

  Bursa’da “Edebiyat Günleri” yapıldı

  ‘Dev Kanatlar’ festival yolcusu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004