Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Âkif örnek bir aydın modeli

İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 70., büyük eserinin İstiklâl Marşı olarak kabul edilişinin 85. yıldönümünde anlamlı bir törenle anıldı.

Hacettepe Üniversitesi Kampusu içinde bulunan Tacettin Dergâhı ve Mehmet Âkif Ersoy Müze Evi’nde yapılan anma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, milletvekilleri, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Başkan Yardımcıları Yunus Keleş ile Gökalp Yılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Hicabi Kırlangıç, Birlik Onursal Başkanı Mehmet Doğan, çok sayıda yazar ve şair ile Ankara’nın değişik bölgelerindeki okullarda eğitim gören öğrenciler ve eğitimciler katıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Hicabi Kırlangıç, “Ulusal bağımsızlığın kazanılmasında oynadığı büyük rolün yanı sıra bizlere bir vatan marşı armağan etmiş bu yüce insanı anmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Mehmet Âkif’i yaşatmak hepimizin görevi”

Törende bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de İstiklâl Marşı’nın, kabulünden bu yana, Türk milleti tarafından yürekten benimsendiğini kaydederek “Mehmet Âkif, İstiklâl Marşı’nın okunduğu her an milletin kalbinde yaşıyor. Onun hatırasına sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.

“Âkif örnek aydın modeliydi”

TBMM Başkanı Bülent Arınç da Mehmet Âkif Ersoy’un örnek bir aydın olduğunu söyleyerek, “Âkif, geçmişiyle bütünleşen ancak Cumhuriyet’e bağlı bir aydındı. Kültürünü ve değerlerini hiçbir zaman inkâr etmedi ancak yeniliğe de hep açık oldu. Bu anlamda Âkif günümüz gençlerine ve aydınlarına model olacak bir şahsiyetti” dedi. Törenin sonunda Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği Mehmet Âkif Ersoy konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı. Birincilik ödülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç tarafından verilirken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de mansiyon ödüllerini sahiplerine takdim etti.

29.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hem entelektüel, hem halk adamıydı

  Âkif örnek bir aydın modeli

  Müze ve ören yerlerine olan ilgi azalıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004