Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arafat’ta vakfe heyecanı

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları, Arafat’a çıkmak için Mekke’den ayrıldı. Mekke’de konaklayan hacı adayları, Harem-i Şerif’te dün sabah namazını kıldıktan sonra, otobüslerle ve yaya olarak Arafat’a hareket etti.


KAMUSAL ALAN

Doğan, “864 rakımlı tepeye ninja kılıklı insanların oturup yerleşmesi mi demokrasiye yakışıyor?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Sezer’in Kazakistan’daki Ye

Cezayir Risâle-i Nur okuyor

Cezayir’de Risâle-i Nur Külliyatına olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Üniversitede uzman eğitmen olan Ebu’l-Kasım Sidî Yusuf, Risâle-i Nur tale


  2007 kayıp yıl olmasın

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ‘’2007’nin kayıp bir yıl olmasın. Çünkü önümüzdeki yılın kaybolacağına dair fazlaca işaretler var’’ dedi.


  Bakan Çelik’in tazminat talebine red

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “Eğitimde al gülüm ver gülüm” başlıklı haberde “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve gazete hakkında açtığı tazminat dâvâsı reddedildi.


  Yaşar Öz sınırdışı edildi

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, çıkan silâhlı çatışmada iki kişinin öldüğü Grand Ruby Casinosunun işletmecisi Yaşar Öz’ün sınırdışı edildiğini bildirdi.


  Kar geçit vermiyor

Yurtta kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da etkili olan kar yağışı sebebiyle bazı anayollar da kapandı.


  Karayolları bayrama hazır

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarında bir dizi önlemler alındığını, bu kapsamda kara yollarındaki trafik işaretlemelerinin titizlikle kontrol edildiğini, yol kenarlarında kullanılan reflektif malzeme ve kenar dikmelerindeki eksikliklerin tamamlanıp, temizlendiğini ve yol yapım ve bakım çalışması yapılan bütün güzergahlarda trafik işaretlerinin gözden geçirildiğini kaydetti.


  Kur sıkıntısı devam ediyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, şu andaki kur seviyesinin; hem ithalat baskısı oluşturması hem de ihracattaki verimliliği, kâr marjlarını azaltması dolayısıyla biraz sıkıntı doğurduğunu belirtirken, ‘’Ama biz teslim olmuyoruz, diyoruz ki madem şartlar böyle, ona uygun şekilde ihracatımızı arttırmaya çalışırız’’ şeklinde konuştu.


  Filistinliler oyuna gelmemeli

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Filistin’de artık “kardeşi kardeşe kırdırma” oyunu oynandığına dikkat çekerek, Filistinlilerin bu oyuna gelmemeleri gerektiğini söyledi.


  İzmir ‘marka kent’ olacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “yeni dönemdeki yol haritamızı, İzmir’i marka şehir haline getirme amacı temelinde şekillendirdik’’ dedi.


  Bu meclis cumhurbaşkanını seçer

TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun sözleri hakkında araştırma yapmaya gerek olmadığını belirterek, ‘’Bu düşüncelerin, çok yanlış, hukuka, anayasal hukuka ve Meclis İçtüzüğüne çok aykırı olduğunu söylemek istiyorum. Böyle bir ekstrem düşünce, nasıl olur da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yapmış bir insanın kaleminden çıkar? Doğrusu merak ediyorum. Şaşkınlığım halen de geçmiş değil’’ dedi.


  Cumhurbaşkanını halk seçsin

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ‘’Tartışmaları bitirecek en iyi yol cumhurbaşkanını halkın seçmesidir’’ dedi.


  Ali Coşkun: Çok iş yaptık, kıskanıldık

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ekonomik Sorunları Değerlendirme Kurulu’nda (ESDK), 2 senede çok şey kırdıklarını belirterek, “Ama arkadaşlar bir şeyi itiraf edeyim. Kıskanıldı. Kimin tarafından? Bazı dernek statüsünde olanlar Başbakan’a gittiler, geldiler, (Efendim bizde devamlı temsilci istiyoruz.) Olmaz dedik’’ dedi.


  Kasap adayları ter döktü

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasap adayları, Yenimahalle Belediyesince düzenlenen Kurban Kesme Sınavı’nda (KKS) ter döktü.


  Çocuklardan silâh karşıtı kampanya

Diyarbakır Sur Belediyesi Çocuk Meclisi, yaklaşan Kurban Bayramı’nda çocukların oyuncak silâh ve maytap kullanmaması için imza kampanyası başlattı.


  158 öğrenci ve öğretmen zehirlendi

Van’ın Çatak ilçesindeki üç ilköğretim okulunda yedikleri yemekten 158 öğrenci ve öğretmen zehirlendi.


  Bayramda ulaşım yine ücretsiz

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, arife günü ve Kurban Bayramı süresince otoyol ve boğaz köprü geçişleri ile belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını belirtti.


  Doğu'da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde, kar yağışının ardından soğuk hava etkili olmaya başladı.


  Sigarayı Bırakma Polikliniği

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde sigara kullanımının azaltılması amacıyla Sigarayı Bırakma Polikliniği açıldı. İki hafta önce açılan polikliniğe şimdiye kadar on yedi kişinin başvurduğu bildiren Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, başvuranlarda kararlılık aradıklarını söyledi.


  Memurluk için başvurular başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmek isteyen adaylar, bugün ile 4-12 Ocak 2007 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekler.


  Çocuklar karın tadını çıkarsın

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, yaptığı açıklamada, çocukların bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için tabiî ortamda bulunmaları gerektiğini söyledi.


  Bebekleri soğuktan koruyun

Vücutları hassas olan bebeklerin, soğuğa karşı yetişkin bir insandan daha iyi korunması gerektiği bildirildi.


  Yatırmatik ile kurbana eziyet edilmeyecek

Türkiye’de ilk defa Konyalı mucit Kazım Koyuncuoğlu’nun üreterek patentini aldığı ‘’Yatırmatik’’ cihazına kurbanını yaralanmadan kesmek isteyen vatandaşlar ilgi gösteriyor.


  Mina’da yeni hastahane

Suudi Arabistan yönetimi, hemen her yıl izdihamların meydana geldiği ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Mina’daki Şeytan taşlama bölgesinde yeni bir hastahane yaptırdı.


  Hasankeyf’e kardan gelinlik

Türkiye’nin bir çok kesiminde etkili olan ve Güneydoğu’da hayatı felç eden kar yağışı, Batman’ın tarihî ilçesi Hasankeyf’e ayrı bir güzellik verdi.


  Tatlı siparişleri arttı

Kurban Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa’da pastanelere verilen baklava ve kadayıf siparişinin arttığı bildirildi.


  60 kiloluk kabak

Çanakkale’de bir çiftçi, yaklaşık 60 kilogramlık bal kabağı yetiştirdi. Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, bir arkadaşının Şekerpınar mevkinde yetiştirdiği ve yaklaşık 50 YTL’ye satın aldığı kabağı İskele Meydanı’ndaki iş yerinde sergiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004