Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

MİLLİ TAKIM İÇİN ADA’YA GİTTİM

Fransız oyuncu Nicholas Anelka, Lig TV’de yayınlanan röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. Anelka, Fenerbahçe’den ayrılmasında Fransa Milli Takımı menajerinin “Fenerbahçe’de oynadığın sürece milli formayı unut” demesinin etkili olduğunu söyledi.

Anelka, Deniz Türker’in “İlk kez ne zaman gitmeye karar verdin?” sorusuna, “Dünya Kupası’ndan sonra Fransa Milli Takımı’nın menajeri beni aradı ve ‘Türkiye’de ve Fenerbahçe’de oynadığın sürece milli formayı giyemeyezsin’ dedi. Ben de insanların benim futbolumu görebilmeleri için ayrılmaya karar verdim. Türkiye Ligi de çok kaliteli bir lig ama Avrupa televizyonları ne yazık ki Türkiye’deki maçları göstermiyor belki bir başka neden de budur” dedi. Türkiye’de geçirdiği 2 yıldan sonra iyi anılarla ayrıldığını belirten Anelka, “Türkiye’ye gelirken tanımadığım bir ülkeye geldiğim için belirsizlik yaşıyordum ancak Türkiye’de Avrupa’nın en iyi kulüplerinden birisinde oynadım ve bundan dolayı iyi düşüncelerle anıyorum” dedi.

FB - GS DERBİSİ MÜTHİŞ

Galatasaray’la oynadıkları maçları unutamadığını belirten Anelka, “Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bana göre her futbolcunun bilmesi, yaşaması gereken bir atmosfer. Bu derbi de tıpkı diğer büyük derbiler gibi müthiş bir atmosfer” dedi. Türkiye’den arkadaşlarına hangi anıyı anlattığının sorulması üzerine Anelka, “Galatasaray’a karşı 4-0 kazandığımız maç benim için unutulmaz. İyi bir galibiyetti” derken, en iyi golünün Beşiktaş’a attığı gol olduğunu açıkladı.

ADAPTASYON ZAMAN ALDI

Premier Lig’de sezona iyi başlamamasının sebebinin Bolton’un oyun yapısıyla alakalı olduğunu belirten Anelka, “Türkiye’den sonra İngiltere’ye dönmek ilk başlarda benim için oldukça zor oldu. Adaptasyon çok zaman aldı ancak ben çalışmayı bırakmadım ve sonunda gollerimi attım” dedi. İngiltere’de daha önce de oynadığı için Ada’nın kendisine çok yabancı olmadığını belirten Anelka, öncelikli hedefinin Bolton’da iyi oynayarak milli takımında sürekli yer almak olduğunu vurgularken, Avrupa’da tercihinin her zaman öncelikle Premier Lig’den yana olacağını vurguladı.

29.12.2006


 

Polat’tan indirime sert tepki

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, futbolcuların alacaklarının ödendiğini Fatih Akyel ve Yusuf Şimşek’in transfer listelerinde olmadığını söylerken, Fenerbahçe’ye verilen cezanın indirilmesi ile ilgili olarak, “Bence Tahkim Kurulu cezanın tamamını kaldırsaydı Fenerbahçe’ye iyi bir bayram hediyesi olurdu” dedi.

Adnan Polat, düzenlediği basın toplantısında futbolcuların alacaklarının ödendiğini belirtirken, Fenerbahçe’ye verilen cezanın indirilmesi ile ilgili çarpıcı konuştu. Polat cezanın iniridlmesi ile ilgili olarak, “Bence Tahkim Kurulu cezanın tamamını kaldırsaydı Fenerbahçe’ye iyi bir bayram hediyesi olurdu” diyerek cezanın indirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Genç oyuncuları satmayı düşünmediklerini belirten Polat, kiraya verip tecrübe kazanmalarını sağlamak istediklerini ifade etti.

Fatih Akyel’i transfer etmeyi düşünmediklerini belirten Adnan Polat, Denizlisporlu Yusuf Şimşek’in de listelerinde olmadığını söyledi.

29.12.2006


 

Gökhan Zan’dan vefa örneği

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Zan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin’i makamında ziyaret etti.

Gökhan Zan, Çinçin’i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Beşiktaş’a gitmesinde ve iyi futbolcu olmasında, Eski Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Çinçin’den büyük destek gördüğünü söyledi. Çinçin’e vefa borcu bulunduğunu belirten Zan, şöyle devam etti: ‘’Hikmet Çinçin, Hatayspor’da kulüp başkanlığı yaptığı sıralarda bana itici güç oldu. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor’a ve oradan da Beşiktaş’a gitmeme vesile oldu. Yardım ve desteğini asla unutamam. Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olduğu sıralarda da beni asla ihmal etmedi. Bu destekten dolayı Hatay’a gelir gelmez, ATSO Başkanı olduğu için de Çinçin’i ziyarete geldim.’’

29.12.2006


 

F. Bahçenin cezaları indirildi

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 1 yıl hak mahrumiyeti cezasını, duruşmalı toplantı sonunda 5 aya indirdi. Bu arada, Aziz Yıldırım’a verilen 20 bin YTL para cezası ise onandı.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’ye verilen toplam 3 maç seyircisiz oynama cezasını da 2 maç seyircisiz oynama ve 1 maç saha kapatma cezasına çevirdi. Fenerbahçe Kulübü’nün itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu, Fenerbahçe-Galatasaray ve Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve fiilin aynı sezonda 2 kez tekrar edilmesi gerekçesiyle PFDK tarafından verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasını yerinde bulurken, çıkan saha olayları nedeniyle ayrıca verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını da 1 maç seyircisiz ve 1 maç saha kapatma olarak değiştirdi.

29.12.2006


 

Trabzon Belek’te nefes açıyor

Trabzonspor, Antalya’daki ikinci yarı hazırlıklarını günde çift idmanla sürdürüyor.

Belek’te kaldıkları otelin sahasında dün sabahki antrenmanlarına düz koşu ile başlayan Trabzonsporlu oyuncular, daha sonra ormanlık alanda nefes açtılar ve ardından çalışmalarını sahada topla yaptıkları çalışmayla tamamladılar. Teknik Direktör Ziya Doğan, antrenmanda futbolcularla tek tek ilgilendi ve onlardan çalışma sırasında birbirleriyle konuşmalarını istedi.

29.12.2006


 

‘Genel Kurul kaçınılmaz’

Kulüpler Birliği Eski Başkanvekili ve Malatyaspor Kulübü Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Futbol Federasyonu için genel kurulun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un olağanüstü genel kurul kararını daha fazla geciktirmemesi gerektiğini belirten Tanrıverdi, ‘’Bir an önce bu karar alınmalı. Ya mevcut yönetim olağanüstü genel kuruldan güvenoyu alarak çıkmalı ya da futbol camiasının istediği isim yönetime gelmeli. Federasyon eğer güvenoyu alarak bu işin içinden çıkmazsa alacağı her karar sıkıntı doğurur’’ diye konuştu. Futbol Federasyonu’nun içinde bulunduğu şu durumda sağlıklı karar alamayacağını savunan Tanrıverdi, ‘’Federasyonun bir ayağı topal. Güvenoyu almaları lazım. Eğer bu süreç uzarsa Türk futbolu çok zarar görür. Ocak ayının sonuna kadar genel kurulun toplanması gerek’’ dedi. Kulüplerin olağanüstü genel kurul için imza toplama çalışmalarına da değinen Tanrıverdi, ‘’Bu iş kulüpler açısından da zor. Futbola saha dışından etki eden faktörler nedeniyle kulüpler bugüne kadar karar almaktan çekindi. Lig devam ederken bu kararların alınamaması doğal. Ama bu saatten sonra yeterli imzanın toplanacağını tahmin ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Tanrıverdi, olağanüstü genel kurul kararı alınamaması durumunda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yetkisini yılbaşına kadar kullanması gerektiğini kaydetti.

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nun toplanması ve seçim kararı alması halinde Haluk Ulusoy’un yeniden aday olamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, ‘’Sayın Ulusoy’un bir adayı desteklemesi halinde de o adayın kazanabileceğini düşünmüyorum’’ diye konuştu.

29.12.2006


 

Hidayet 12 sayıyla döndü

NBA’e 11 maçla devam edilirken, sakatlıktan kurtulan Hidayet Türkoğlu’nun forma giydiği maçta, Orlando Magic sahasında Los Angeles Lakers’a 106-93 yenildi.

Son zamanlarda sakatlığı nedeniyle maçlara çıkamayan Hidayet, Lakers karşısında ilk 5’te oyuna başlarken, sahada kaldığı 33 dakikalık süre içinde 12 sayı ve 5 asistlik performans sergiledi.

Doğu Konferansı’nın iddialı takımı Magic’te yılların tecrübesi Grant Hill, attığı 20 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. 15 sayı ve 7 asistlik performans ortaya koyan Jameer Nelson’un çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

29.12.2006


 

Carrusca Kayseri yolunda

Kayserispor’un Galatasaray’dan Marcello Carrusca’yı kiralamak için yaptığı girişimlerin olumlu yönde sürdüğü bildirildi.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Carrusca’nın kiralanması için Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile yaptıkları görüşmenin olumlu sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi: ‘’Galatasaray’da oynayan Marcello Carrusca’nın kiralanması için Özhan Canaydın ile yaptığımız görüşmeler olumlu yönde devam ediyor. Sayın Özhan Canaydın, teknik direktör Eric Gerets ile Carrusca’nın bize kiralanması isteğimizi görüşecek. İş Eric Gerets’in vereceği karara kaldı. Eric Gerets, Carusca’nın kiralanmasına onay verirse Galatasaray ilk tercihini bizden yana kullanacak. Çok iyi ilişkiler içinde olduğumuz Galatasaray’dan daha önce de Uğur Uçar’ı almıştık. Carrusca konusunda da Galatasaray bize gereken kolaylığı gösterecek.’’

29.12.2006


 

Murat Özyer taraftarı övdü

Galatasaray Cafe Crown antrenörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi’nin 12. haftasında aldıkları 72-71’lik Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi galibiyeti ile ilgili olarak taraftarlara teşekkür etti.

Öncelikle Konya’daki Galatasaray taraftarlarına teşekkür eden Özyer, “Hasret kaldığımız Galatasaray seyircisi, bizi Konya’da kucakladı. Maça gelen herkese tekrar teşekkür ederiz. Bu galibiyeti onlara armağan ediyoruz” dedi. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi karşısında bazı hedeflerimiz olduğunu ifade eden Murat Özyer, “Brian Boddicker’ı sayı ortalamasının altında tutmayı, ribaundlarda rakip takıma üstün gelmeyi ve içeriden az sayı yemeyi amaçlıyorduk. Nitekim Boddicker’ı 4 sayıda tuttuk. Ribaundlarda 32-21’lik üstünlük sağladık, içeriden de az sayı yiyerek maç öncesi kendimize koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmiş olduk” diye konuştu.

29.12.2006


 

Sevilla’dan transfer atağı

Sevilla’nın uzun süredir peşinde olduğu Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımının forvet oyuncusu Aleksander Kerzhakov, nihayet İspanyol kulübüne transfer oldu.

Kerzhakov’un takımdan ayrılmasıyla Fatih Tekke’nin Zenit’in forvet hattının en önemli ismi haline geleceği yorumları yapılıyor.

29.12.2006


 

Rummenigge Real'e çattı

Şampiyonlar Ligi’nde R. Madrid’le kozlarını paylaşacak olan Bayern Münih’te genel sekreter Karl-Heinz Rummenigge iddialı açıklamalarda bulundu.

R. Madrid karşı oynayacakları karşılaşmaların zorlu geçeceğini söyleyen Rummenigge Real Madrid’in tecrübeli yıldızlarının sürelerini doldurduklarını iddia etti.

29.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004