Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hoca bir gün Hollanda televizyonundayken...

Nasreddin Hoca’nın anlatıldığı belgesel, Hollanda 2. kanalında yayınlanan Nioscoop adlı programda ekrana gelecek. Türk mizahının sembollerinden Nasreddin Hoca’nın anlatıldığı belgesel, Hollanda 2. kanalında yayınlanan Nioscoop adlı programda ekrana gelecek. 30 dakikalık belgeselde, Türk ve Hollandalı tiyatro san’atçıları çeşitli yönleriyle Nasreddin Hoca’yı anlatacaklar.



Baş ağrısına uşşak, mide ağrısına rast

Müziğin insan psikolojisi ve eğitimle ilişkisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hakan Cevher, akıl ve ruh hastalıkları dahil birçok derde müzikle derman arandığını belirterek, Osmanlı İmparatorluğu’nun başarılarında da müziğin payı olduğunu ifade etti.



SİYAD’da “en iyi film” yarışı

Sinema Yazarları Derneğinin (SİYAD) 39. Türk Sineması Ödülleri’nde bu yıl en iyi film dalında ‘’Beş Vakit’’, ‘’Cenneti Beklerken’’, ‘’Kader’’, ‘’Korkuyorum Anne’’ ve ‘’Takva’’ yarışacak.



Zeyrek Sarnıcı restore ediliyor

Bizans döneminin önemli yapılarından biri olan Pantokrator Manastırı’nın sarnıcı olan ‘’Zeyrek Sarnıcı’’ restore ediliyor.



İZTO İzmir'in tarihine sahip çıkıyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir’in görsel tarihini oluşturmasına rağmen yıllardır tozlu arşivlerde bekleyen ve hiç yayınlanmamış Cemal Yalkış’a ait siyah beyaz fotoğrafları günışığına çıkartıyor.



Ürgüp Kongre Merkezi, 2007’de tamamlanacak

Ürgüp Belediyesi tarafından düğün salonu olarak kullanılırken, 2001 yılında kongre merkezi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 49 yıllığına kiralanan merkezin 2007 yılında tamamlanacağı açıklandı



“Nuh’un Gemisi” Sergisi açıldı

48 yıldır san’atla uğraşan Gültekin Çizgen’in cam alanında hazırladığı 14. sergisi, Tolga San’atevi’nde açıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004