Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bu Trabzon'u kimse kurtaramaz

Seoul Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörlüğe başladığı ilk günkü heyecanla Güney Kore'ye gideceğini söyledi.

Güneş, Usta Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore seyahati öncesinde yeni takımı ve Trabzonspor ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Güneş, Uzakdoğunun kendisi için yeni bir dönem olacağını belirterek, ''Batıdaki futbol anlayışına uyum sağlayamadık. Maalesef ülke olarak o sıkıntımız var. Batıda ticari boyut üst seviyeye ulaştı. Güney Kore'de ise futbola ve başarıya açlar. Güzel futbol izlemek istiyorlar. Benim işim de bunu sağlamak'' dedi.

ÇOK HATALAR YAPILDI

Trabzonspor konusunda değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, bordo-mavili kulüpte çok hatalar yapıldığını söyledi. Güneş, Trabzonspor'un geldiği noktanın üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Trabzonspor, başarısız gözüküyor. 1967 yılında kuruldu. Deneyimi var ancak hataları var. Hatalar herkesin başına gelebilir. Önemli olan bu başarısızlıkları nasıl değiştirebileceğinin tespitin yapılması. Bunlar Trabzonspor'un sahiplerine düşen görevdir. Teknik heyet ve yönetime incitmeden yön vermek lazım. Taraftar, çizgisini kaybetti. Trabzonspor bizimdir, bizim olacak ama hata yapıyoruz. Görevde bulunanlara saygısızlık olmasın diye uzak durarak daha fazla hata yapmalarına neden olduk. Trabzonspor'un ilk 5'e gireceğini düşünüyorum. Öyle yanlışlar yapıldı. O hatalar olmasaydı takım ilk 5'de olurdu. Büyük paralar harcanarak yapılan transferler Trabzonspor'u şampiyon yapmaz, dibe getirir.''

DOĞAN DA KURTARAMAZ

Güneş, Trabzonspor'u, içinde bulunduğu durumdan bir teknik direktörün kurtaramayacağı söyledi. ''Bugünkü antrenör Trabzonspor'u kurtaramaz'' diyen Güneş, ''Bunu Ziya Doğan ile ilgili söylemiyorum. Çünkü tek başına birşey yapamaz. Ben de olsam yapamam'' dedi. Güneş, başarı ve başarısızlığın sahibinin yönetim kurulu olduğunu da belirterek, ''UEFA kriterlerine uymamak Türkiye'nin sorunudur. Eski patron zihniyetiyle kulüpler yönetiliyor. Kurumsallaşmayla yönetilse sorun olmaz. Bir antrenör alınıp daha sonra suçlanılmamalı. Demek ki kendi başarısızlığına kılıf arıyorsun. Görev verdiğiniz elinizden, kolunuzdan şikayetsiniz. Gittiğim kulüpte 2 profesyonel var. Bütçem bu, şartlar bu, böyle çalışacağız. İş bitiyor. Aldığınız oyuncuyu kovmak için bahane arıyorsunuz. Yöneticiler düşünce üretmeli'' diye konuştu.

DERDİ OLAN BANA GELSİN

Güneş, görevi bıraktıktan sonra kimseye cevap vermediğini kaydederek, şöyle devam etti: ''Sokakta kadınlar gibi dedikodu yapıyorlar. Derdi olan varsa benimle konuşmalı. Bunları kavga yapmak için söylemiyorum. Transferdeki kararsızlığım ile ilgili konuşuluyor. Devre arasında Szymkowiak'ı aldılar, peki neden Zurawski'yi almadılar. Bu isimleri ben verdim. Ancak 'Zurawski'nin parası fazla' dediler. 'O zaman almayın' dedim. Sonra gidip aynı paraya başka oyuncu alıyorsun.'' Güneş, bir gazetecinin ''Futbol Federasyonunun seçime gitmesi milli takımı olumsuz etkiler mi'' şeklindeki sorusuna ise, ''Seçimler yönetimlerle ilgili, takımla ilgili değil. Milli takıma gelen fahri olarak geliyor. Fatih Terim'i de etkileyeceğini sanmıyorum'' dedi.

04.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  EMRE: IRKÇI DEĞİLİM

  Bu Trabzon'u kimse kurtaramaz

  Sporcu taşıyan otobüs devrildi

  G.Saray'da 2. yarı mesaisi başladı

  Fatih Akyel'in af umudu boş çıktı

  Tigana Beşiktaş'ta rekora gidiyor

  Kayseri, Carrusca için beklemede

  Sivas'ın Antalya kampı dün başladı


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004