Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çinliler Türk pastırması yiyecek

Dünyanın hızlı büyüyen ekonomilerinden olan Çin’i tehditten çıkarıp fırsata dönüştürmeye çalışan Türk iş adamları, değişik yatırımlar ve projelerle Çin pazarına giriyor.

Çin’de ortak oldukları, ilkokul, ortaokul ve lisesi bulunan bir okula öğrenci gönderilmesi konusunda danışmanlık hizmeti veren Orya Eğitim Ticari Danışmanlık şirketi, Türk pastırmasını Çin’de satmayı, kuşbaşılı pideyi Çinlilere yedirmeyi, bakım evi projesiyle Çinli yaşlılara bakmayı hedefliyor. Orya Eğitim Danışmanlık şirketinin Genel Müdürü ve ortağı Orkun Akar, Çin’de gerçekleştirdikleri yatırımları ve yeni projeleri, değerlendirdi.

Pekin’de, konsoloslukların yakınında ve yeni yapılanmakta olan bir bölgede yakın zamanda bir Türk lokantası açtıklarını belirten Akar, kısa zaman içinde burayı genişletmeyi istediklerini kaydetti. Akar, lokantanın aşçısının Türk, yardımcı aşçı ve çalışanların Çinli olduğunu aktardı. Orkun Akar, Pekin’de bir sucuk-pastırma imalathanesinin de kurulma aşamasında olduğunu belirtirken, önce bir deneme üretimi yapacaklarını, daha sonra da markalaşmaya geçeceklerini aktardı.

Çin’de buna benzer bir üretim olduğuna ilişkin bilgisi bulunmadığını kaydeden Akar, ‘’Sucuktaki dana bağırsağından tutun da pastırmanın çemenine kadar her şey Türkiye’den gelecek. Markamız henüz belli değil. Talep gelecek, bundan eminiz... Ama yine de tedbirli olmak istiyoruz’’ diye konuştu. Akar, Çin’de neredeyse her şeyin kurutulduğunu anlatarak, sucuk ve pastırmanın bulunmadığını, Çin pazarında ilk olacaklarını dile getirdi.

/ İSTANBUL

05.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide sür’at devri

  Doğalgaz alarmı

  Vatandaş üşümeyecek

  “Kendi kaynaklarımıza yönelmeliyiz”

  Elektrik santrallerine işletmeci seçilecek

  Osmaniye’ye yatırım yapan kazanıyor

  “Cep”te büyüme hedefi yüzde 35

  İş güvencesi işvereni zorluyor

  ‘Anadolu Projesi’ heyecanlandırıyor

  Bayram bitti, fiyatlar düştü

  Maden ocaklarına yatırım sürüyor

  Çinliler Türk pastırması yiyecek


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004