Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terörü kim bitirecek?

Başkent Araştırma tarafından ‘Türk Halkının Teröre ve PKK’ya Bakışı’ konulu bir araştırma yapıldı. Araştırma, 28 ilde 3 bin 217 kişi ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre, Türkiye’nin en önemli problemi, yüzde 25.8’le işsizlik olurken, yüzde 22 ile terör ikinci sırada ve yüzde 15.3’ye ekonomik sıkıntı üçüncü sırada yeraldı. Bunları eğitim ve sağlık problemleri izledi. Ankete katılanların yüzde 55.7’si terör dendiğinde aklına gelenin terör örgütü PKK olduğunu belirtirken, yüzde 20.4’ü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, yüzde 9.1’i ABD cevabını verdi. Bunları İsrail ve katliâmlar izledi. PKK’nın Kürt vatandaşların hakkını savunduğuna inananların oranı yüzde 3.1 olurken, inanmayanların oranı yüzde 89.5 oldu. PKK’ya destek veren ülkeler arasında ABD yüzde 43.1’le birinci olurken, yüzde 21.6’yla Irak ikinci, yüzde 14.4’le İsrail üçüncü oldu. Ankete katılanların yüzde 44.7’si hükümetin PKK sorununu çözmede askeri operasyon seçeneğini kullanmadan önce diplomatik çalışmalar yapmasını olumlu karşılarken, yüzde 35.1’i olumsuz bulduğunu belirtti.

Ankete katılanların yüzde 90.5’i terör örgütü üyeleri için uygulanan cezaları yeterli bulmazken, yüzde 7.2’si yeterli buldu. Örgüt liderleri ve üyeleri için yüzde 78.6 çoğunluk idam kararı uygulanmasını isterken, yüzde 14.1 ‘uygulanmasın’ dedi.

Terör sorununu bitirecek siyasi liderler sıralamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 29.5’la birinci olurken, Mehmet Ağar yüzde 20.3’le ikinci, Muhsin Yazıcıoğlu yüzde 9.7’yle üçüncü, Deniz Baykal yüzde 7.2’yle dördüncü oldu.

/ İSTANBUL

13.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HRW: Özgürlüklerde gerileme var

  Gül: PKK konusunda bilgi paylaşıyoruz

  Türkiye, AB için ek değer

  Ağar: ABD'nin derdi petrol

  Doğu'da kutup soğukları sürüyor

  Meteoroloji'den fırtına uyarısı

  Kürtçe internet sayfasına inceleme

  Terörü kim bitirecek?

  İçmeli: Halkımız baskılara prim vermiyor

  DSÖ’den kuş gribi uyarısı

  Ercan: Köşk seçimi rejim sorunu haline gelmesin

  İstanbul’da ulaşım zirvesi yapıldı

  Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a dâvâ

  Oto galerileri mühürlendi

  Problemleri birlikte aşalım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004