Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Pardus 2007 hızla gelişiyor

Ulusal işletim sistemi Pardus 2007, yayımlandığından bu yana geçen bir ayda, sadece TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) sunucularından yaklaşık 80 bin kez indirildi. Bu rakam, bir önceki sürümü Pardus 1.0’ın üç katından fazla.

Pardus 2007 yayımına sunucuları ile destek veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, Linux Kullanıcıları Derneği’nin, Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi’nin, TÜBİTAK ULAKBİM’in ve yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli internet sitelerinin eklenmesi ile söz konusu rakam 140 binlere yükseliyor. Öte yandan kullanıcıların Pardus ile buluşması, sadece internetten indirilme yoluyla gerçekleşmedi. Aylık bilgisayar dergileriyle birlikte toplam 120 bin Pardus 2007 CD’si verildi. Tüm bunların dışında, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi tarafından da 10 bin adet kurulum CD’si Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği bölümleri öğrencilerine dağıtılıyor.

Pardus’un ana sayfası www.pardus.org.tr de bu dönemde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Pardus web sayfaları son bir aylık dönemde 200 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

DÜNYADA PARDUS 2007

Pardus 2007’nin yayımlanması, Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da yankı buldu. Türkçe yanında dört dilde (İngilizce, Almanca, Hollandaca ve İspanyolca) daha kurulabiliyor ve 70’in üzerinde dilde kullanılabilen Pardus, uluslararasılaşma konusunda hızla mesafe kaydediyor.

Dünyadaki tüm Linux dağıtımlarını izleyip değerlendiren DistroWatch sitesi 2007 yılındaki ilk bülteninde Pardus 2007 değerlendirmesine geniş yer verdi ve “Pardus yalnızca kayda değer bir Linux dağıtımı değil, ayrıca 2006’nın en beklenmedik sürpriz paketlerinden biri!” diyerek beğenisini belirtti.

Kurumsal Linux haberleri ve değerlendirmeleri ile geniş izleyiciye ulaşan linux.com sitesinde yapılan değerlendirmede ise “Özgün araçları sayesinde Pardus 2007 en kolay kullanılabilen ve yönetilebilen Linux dağıtımlarından birisi” denilerek özgün Pardus teknolojilerinden övgüyle söz edildi.

Yeni Asya

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: 301’i kaldıramayız

  Sivil toplumdan 301 kampanyası

  Irak işgali internette protesto edilecek

  Dink suikastında 7. tutuklama

  Emniyet iddiaları yalanladı

  Danıştay kararıyla içki satışı

  Irak’la ticareti kesmek teröre yarar

  Şiddetin kaynağında medya var

  Öğretmenlik başvuruları internet üzerinden

  Bodrum’da çiçekler açtı

  3 günde 350 ton tuz kullanıldı

  İçişleri, provokasyonlara karşı valilikleri uyardı

  Çiçek: 301 Avrupa Birliği'nde de var

  Dördüncü'den üç bakana tazminat

  AKP, AİHM’in kararından memnun

  2000 aileye yardım

  Başarı puanı hesaplaması değişti

  Yalancı şöhret girdaba sürükler

  Pardus 2007 hızla gelişiyor

  Gölcük’e bakan desteği

  Talihli çoban

  Hasta kurtarma operasyonu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004