Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye'den Kosova arşivine destek

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova arşivlerine sunduğu destek, çeşitli alanlarda yapılan yardımlarla sürüyor. Osmanlı belgelerinin okunmasına giriş ve Rika el yazmalarının deşifre edilmesi kursunu tamamlayan Kosovalılara sertifikaları verildi. Kosova Eşgüdüm Bürosu tarafından da desteklenen 3 aylık kursların sonunda 27 kişi sertifika sahibi oldu.

Arşivlerin bir ulusun hatıra ve hafızası olduğu belirtilen törende konuşma yapan Kosova Arşivleri Müdürü Yusuf Osmani, Türk devleti tarafından arşiv alanında verilen destek ve yapılan yardımların, Kosova’da arşiv alanının gelişmesine olduğu kadar, Kosova’nın geçmişi konusunda bilgi sahibi olmakta son derece büyük önem taşıdığını vurguladı. Kosova Arşivi Müdürü Osmani, katkılarından dolayı Türkiye’ye şükranlarını belirtti.

Kosova Arşivleri binasında yapılan törende konuşan Kosova Hükümeti temsilcisi Fitim Krasniçi, iki dost ülke arasında arşiv alanındaki işbirliğin gelişerek devam edeceğini umut ettiğini belirtti. “Bir toplum geçmişine sahip değilse, geleceğine de sahip olamaz” sözleriyle konuşmasına başlayan Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Volkan Türk Vural, Kosova ile Türkiye arasında mevcut kardeşliğin her iki toplumu birbirine karşı sorumlu hale getirdiğini söyledi. Türkiye’nin 1999 yılı öncesi ve sonrasında Kosova’nın hep yanında olduğunu ve olmayı sürdüreceğini vurgulayan Müsteşar Volkan Türk Vural, “Kosova ile yaptığımız işbirliği, Kosovalıların kendi geçmişlerini çok iyi bilmeleri ve öğrenmeleri içindir. Burada bazı önyargıların önüne geçmesi içindir” dedi. Kosova Türk Eşgüdüm Bürosu Müsteşarı Volkan Türk Vural,Geçmişin iyi anlatılmasının iki toplumun birbirini daha iyi anlamasına yardım olacağının altını çizdi. Kosova Adalet Bakan Yardımcısı Altay Suroy Recepoğlu, Kosova Kültür Bakan Yardımcısı Ergin Köroğlu, TİKA Kosova Koordinatörü Mehmet Arslanbaş ve çok sayıda konuğun hazır bulunduğu törende sertifikaların verilmesinin ardından Müsteşar Vural ve T.C Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay’a katkılarından dolayı Kosova Arşivleri Kurumu’nun plaketleri verildi.

Kosova ile Türkiye arasında arşiv alanındaki işbirliği T.C Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay’ın yaklaşık 3 yıl önce Kosova’yı ziyaret etmesi sırasında işbirliği protokolünün imzalanması ve Kosova’ya bir çok arşiv belgesinin verilmesiyle somutlaşmıştı.

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'den Kosova arşivine destek

  İstanbul Emniyetinden kitap yardımı

  7 bin yılın sergisi

  Kapıları 7 asırdır ibadete açık

  Fotoğrafa ilgi arttı

  Kâinat yaratılan bir şaheserdir

  Tarihî Acem Tekkesi restore ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004