Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî Acem Tekkesi restore ediliyor

Tarihi Acem Tekkesi’nin restorasyon çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, tekkenin çevre düzenleme çalışmalarına da başladı.

100. Yıl Bulvarı üzerinde uzun yıllardır varlığını sürdürmeye çalışan Acem Tekkesi, İlkadım Belediyesi tarafından restore ediliyor. Bir zamanlar, ibadet yeri olarak kullanılan ve daha sonra atıl vaziyette bırakılan, İlkadım Belediyesi tarafından restore edilen Acem Tekkesi’nin çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla hak ettiği görünüme kavuşan tarihi Acem Tekkesi, çevre sakinlerinin de dikkatini çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde alınan ödenekle restore edilen Acem Tekkesi, folklorik kültürün yaşatılacağı bir mekan olarak kullanılacak.

Tarihî değerlere sahip çıkmanın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Yıllardır uğraşılan bir konuydu, ancak bu tarihi ve manevi değeri yüksek binanın restoresi bize nasip oldu. Uzun yıllardan beri atıl vaziyette olan ve bir türlü restorasyonu yapılamayan Acem Tekkesi’ne belediye olarak sahip çıktık. Tarihi dokusuyla şehre kazandırılan Acem Tekkesi, folklorik kültürün yaşatılacağı bir mekan olarak kullanılacak. Restore çalışmaları hızla devam eden ve bitme noktasına gelen Acem Tekkesi, çok yakında İlkadım Belediyesi Musiki Cemiyeti olarak hizmet vermeye başlayacak” dedi.

01.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye'den Kosova arşivine destek

  İstanbul Emniyetinden kitap yardımı

  7 bin yılın sergisi

  Kapıları 7 asırdır ibadete açık

  Fotoğrafa ilgi arttı

  Kâinat yaratılan bir şaheserdir

  Tarihî Acem Tekkesi restore ediliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004