Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzelere çekidüzen

2007 yılında 4 yeni müze açılacak, kapalı 15 müze yeniden faaliyete geçecek, 46 müzede geçen yıl uygulanmasına başlanan elektronik güvenlik sistemi öteki müzelerde de uygulanacak.



Ehl-i Beyt sevgisi kitaplaştırıldı

Alevi-Bektaşi kültürünü yansıtan klasikleri kitap haline getirmek için harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de Ehl-i Beyt sevgisini kitaplaştırdı. ‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ adı altında yayınlanan kitapta Hz. Ali’nin vasiyeti ve özdeyişlerine yer verildi. Kitapta, Hz. Ali’nin son nefesini vermeden ‘Kur’ân, namaz, yetimler ve zekât konusunda Allah’a karşı sorumluluk bilinciyle hareket edin’ diye vasiyette bulunduğu bildirildi.



Türk müziğinin büyük ismi Eriç unutulmadı

Türk müziğinin yaşayan çınarlarından udî bestekâr Rüştü Eriç için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen program muhteşem geçti.



7 sinemasız il

Türkiye’de, sinema seyircisi sayısı her geçen gün artarken Ardahan, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kilis ve Şırnak’ta sinema salonu bulunmuyor.



Gökdere Medresesi, san’atseverleri bekliyor

Osmangazi Belediyesi’nin çabaları sonucu, bakımsızlık ve ilgisizlik sebebiyle yok olma tehlikesinden kurtarılan Gökdere Medresesi, restorasyonunun tamamlanmasının ardından Bursalılara hizmet vermeye başladı.



Tarihî mirasımız ülke ülke geziyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin zengin tarihî ve kültürel mirasını 4 ülkede görücüye çıkarıyor. Bu yıl Japonya, ABD, Kore ve Avustralya’da, Osmanlı Hanedanlığı, Türkiye seramikleri, Venedik ve İslâm dünyası ile gladyatörleri konu alan sergiler açılacak



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004