Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

20 yılın en kötü üçlüsü

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan bu yana en çok puanı bu sezon kaybetti. 3 takım bu sezon 22. haftalar itibariyle 80 puan kaybederek, son 20 sezonun en çok puan kaybını yaşadı. Bu sezon F.Bahçe 22, G.Saray 28, Beşiktaş ise 30 puan kaybı yaptı..

Türk futbolunun lokomotif takımları Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, elde ettikleri başarısız sonuçlarla 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan bu yana en çok puan kaybettikleri sezonu geçiriyor. ''3 Büyükler'' olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, bu sezon 22. hafta sonunda toplam 80 puan kaybederken, 22. haftalar itibariyle son 20 sezonun toplamda en çok puanını kaybetti.

14 DEFA YENİLDİLER

3 takım bu sezon toplam 19 kez berabere kalırken, 14 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Lider Fenerbahçe 5 beraberlik, 4 yenilgi, Galatasaray 8 beraberlik, 4 yenilgi, Beşiktaş 6 beraberlik, 6 yenilgi elde etti. Bu sezon sarı-lacivertliler 22, sarı-kırmızılılar 28, siyah-beyazlılar ise 30 puan kaybederek, taraftarlarını üzdü. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray, 1987-88 sezonundan bu yana en az toplam puan kaybını 42 puanla 1991-92 sezonunda yaşarken, bu sezonun dışında en çok puan kaybını ise 74 puanla 1997-98 sezonunda elde etti.

EN ÇOK PUAN KAYBI

22. hafta sonunda toplam 28 puan kaybeden Galatasaray, 1987-88 sezonundan bu yana 2003-04 sezonu ile birlikte en çok puan kaybını bu sezon yaşadı. Sarı-kırmızılılar, 3 puanlı sisteme geçildiğinden bu yana 22. haftalar itibariyle en az puan kaybını ise 1999-2000 sezonunda sadece 9 puan kaybederek elde etmişti.

SON 4 YILIN EN KÖTÜSÜ

Fenerbahçe ise kaybettiği 22 puanla son 4 yılın en kötü sezonunu geçiriyor. Sarı-lacivertliler, 22. hafta itibariyle 24 puan kaybettiği 2002-03 sezonundan bu yana bu kadar çok puan kaybetmemişti. Fenerbahçe en çok puan kaybını 33 puanla 1987-88'de, en az puan kaybını ise 10 puanla 2004-05 sezonunda yaşadı.

30'UN ALTINA İNMİYOR

Beşiktaş ise son 2 sezonda 30 puan kaybının altına inmiyor. Geçen sezon 22. hafta sonunda 33 puan kaybederek, son 20 yılın en kötü dönemini geçiren siyah-beyazlılar, bu sezonda 30 puan yitirdi. ''Kara kartallar'', en az puan kaybını ise 10 puanla 1988-89 sezonunda geçirdi.

28.02.2007


 

Ulusoy'un Trabzon sevdası

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, ''Trabzonlu olarak hep şunu söylüyorum, Trabzon'u seveni seviyorum, ama benden fazla seveni kıskanırım. Havasını teneffüs ettiğim, suyunu içtiğim şehirde hayatımın en güzel günleri geçti. Trabzon'un havasını teneffüs eden insanlar, ancak çok uzun süre dışarıda kaldıktan sonra bu duyguları yaşayabilirler'' diye konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Futbol Federasyonu Kamp ve Eğitim Merkezi gibi güzel bir eser yaptıklarını, ama bugün maalesef yaptıkları eserle mahkemede yargılandıklarını söyledi. Ulusoy, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu makamında ziyaret etti. Ulusoy, yaşanan bazı olaylardan dolayı futbolda yapmaları gereken bazı şeyleri yapamadıklarını ifade ederek, ''Daha fazla şeyler yapmamız gerekliydi. Bu tür olaylarla uğraştığımız için İstanbul dışında pek fazla toplantı yapamadık'' dedi.

Trabzon'da bulunmanın kendisine mutluluk verdiğini belirten Ulusoy, ''Trabzonlu olarak hep şunu söylüyorum, Trabzon'u seveni seviyorum, ama benden fazla seveni kıskanırım. Havasını teneffüs ettiğim, suyunu içtiğim şehirde hayatımın en güzel günleri geçti. Trabzon'un havasını teneffüs eden insanlar, ancak çok uzun süre dışarıda kaldıktan sonra bu duyguları yaşayabilirler'' diye konuştu. Trabzon sevgisi ve hasreti ile yaşadıklarını anlatan Ulusoy, şöyle devam etti:

''Geçmişteki başkanlık dönemimizde Trabzonspor'a ve Trabzon'a hizmetlerimiz oldu. Trabzon futbolun beşiğidir. Bu konuda emeği olanlara teşekkür ediyorum. Futbol Federasyonu Kamp ve Eğitim Merkezi gibi güzel bir eser yaptık, ama bugün maalesef yaptığımız eserle mahkemede yargılanıyoruz. Olsun önemli değil. Hep şunu söylüyoruz, çiğ yemedik ki midemiz ağrısın. Bu eser Trabzon'a yakıştı, yakışıyor da. Keşke tesisi daha da büyütebilsek, Trabzon'a daha büyük hizmetler yapabilsek.''

Kahraman ALPAK

28.02.2007


 

Vestel-Beşiktaş G.Antep-Trabzon

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final rövanş maçları bugün oynanacak iki maçla devam edilecek. Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda saat 17.00'de Gaziantepspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

İki takım arasındaki ilk karşılaşmayı Trabzonspor 1-0 kazanmıştı. Günün ikinci maçında Vestel Manisaspor ile Beşiktaş, saat 20.00'de Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kozlarını paylaşacak. İstanbul'daki ilk maçta Beşiktaş, sahadan 4-0 galip ayrılmıştı. Karşılaşmalar şifreli Lig TV'den canlı olarak ekrana gelecek.

28.02.2007


 

Potada Fener'in tarihî maçı bugün

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Avrupa kupalarında tarihi bir maça çıkıyor. FIBA Bayanlar Avrupa Ligi'nde mücadele eden sarı-lacivertliler, play-off çeyrek final serisi 3. ve son maçında bugün İstanbul'da İspanya'nın Ros Casares takımıyla karşılaşacak.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. 1-1'lik beraberlik bulunan seride bugünkü maçı kazanacak takım dörtlü finale yükselerek, Avrupa'nın kulüpler bazında en iyi 4 bayan takımı arasına girecek. Sarı-lacivertliler serinin ilk maçında İstanbul'da 69-67 yendiği Ros Casares'e, Valencia kentindeki 2. maçta 71-53 mağlup olmuştu.

28.02.2007


 

Kanada'da futbolda başörtüsü tartışması

Kanada'da hafta sonunda düzenlenen kız takımları futbol turnuvasına, başörtüsü tartışması damgasını vurdu. Montreal'deki turnuvada, hakem maça başörtüsüyle çıkan 11 yaşındaki Esmahan Mansur'un başörtüsünü çıkarmasını istedi, ancak Esmahan hakemin isteğini reddedince kırmızı kartla oyundan atıldı.

Buna hiddetlenen antrenör de takımını turnuvadan çekti. Antrenörün kararını destekleyen bazı takımlar da turnuvadan çekildi.

Futbol sahasındaki bu olay, yankı bulmakta gecikmedi. Seçim gezisindeki Quebec Başbakanı Jean Charest, kendisi de Müslüman olan hakemin, spor kurallarını uygulamakta haklı olduğunu söyledi. Quebec Futbol Federasyonu yetkilisi Brigitte Frot, "Hakem başörtüsünün genç kız ve diğer oyuncular açısından tehlike oluşturabileceğini düşünmüş olmalı" diyerek hakemin kararını savundu.

FİFA, maçlarda başörtüsünü değil, sporculara zarar verebilecek nesnelerin takılmasını yasaklıyor. Frot, "FİFA başörtüsü konusunda resmi açıklama yapmalı" dedi. Antrenör Louis Maneiro, bir gazeteye verdiği demeçte, "Burada, bir Müslüman kızın herkes gibi spor yapamayacağı mesajı veriliyor. (...) Başörtüsünü ömür boyu çıkarmayacak, çünkü bu onun inancı" dedi. Montreal İslam Konseyi de, antrenörün kararını destekledi, başbakanın açıklamasını eleştirdi.

28.02.2007


 

G.Saray ve Beşiktaş küme düşer mi?

Türk sporunun öncü kulüplerinden Beşiktaş ile Galatasaray, voleybol branşında bu sezon sıkıntılı günler geçiriyor. Erkekler Birinci Voleybol Ligi Klasman Grubu'nda yer alan ezeli rakipler, ligden düşmeme mücadelesi veriyor.

Final Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yılında şampiyonluk için zirveyi zorlarken, ezeli rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray ise adeta can derdine düştüler. Son 4 takımın ligden düşeceği 9 takımlı Klasman Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray 7. hafta maçları sonucunda düşme hattında bulunuyor. Klasman Grubu'nda 6'şar maç yapan Beşiktaş ile Galatasaray, 8'er puan ve averajla 6. ve 7. sırada yer alıyor.

28.02.2007


 

Hiddink'e ağır ceza

Bir dönem Fenerbahçe'nin de teknik direktörlüğünü yaptığı Hollandalı teknik adam Guus Hiddink, vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 6 ay tecilli hapis ve 45 bin Avro para cezasına çarptırıldı.

Hiddink'in Belçika'da evi olduğunu ileri sürerek 1.4 milyon Avroluk vergiden kaçtığı iddia edilmişti.

28.02.2007


 

Lig A'da can pazarı

Türkiye futbol liginin gol ağası Malatyaspor, bu haftada Telekoma 3 gol attı. Elazığspor istikrar arıyor.. Ligin dibindeki takımlar can havliye mücadelelerini sürdürüyor.. Gaziantep B.Bld Altay'a gol oldu yağdı... Karşıyaka seyircisiz tat vermiyor... Eskişehir, Mardin'i 3 golle geçti..

Uşakspor elinden kaçan galibiyete üzülmekte. İstanbul B.Bld'sinde iyi futbola rağmen kaçan goller, saç baş yoldurttu. Uşak ligde kalmak adına zevkli, kaliteli, disiplinli futbolunu sürdürüyor. Karşıyaka seyircisiyle futbol oynamaktan hoşlanan bir kulübümüz. Cezası sebebiyle seyircisiz oynadığı Sebat karşılaşmasında öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamadı.

Elazığspor, ilk 6 için istikrar aramakta. Orduspor karşısında Erman'ın şık 2 golüyle galibiyeti perçinleştirdiler. Eskişehirspor son haftalarda iyi futbol oynuyor. Es Es geçen hafta Mardinspor karşısında 3 gol atarak ilk 6 için ümitlerini yeşertti.

G.Birliği Oftaşspor son dakika golüyle hayat buldu. Türkiye futbol liglerinin gol ağası olarak nitelendirilien Malatyaspor geçen hafta da boş geçmedi. Türk Telekom'a 3 gol atarak gol sayısını 46'ya yükseltti. Malatyaspor'da aslında her şey güllük gülüstanlık değil. İsmail Kartal'ın maçtan sonra yaptığı beyanatta "elindeki malzemeyle bu kadar" demesi, Malatyaspor'da sorunların aşılamadığının göstergesi olarak yorumlandı. Kasımpaşa defansındaki zaafları bir türlü kapatamadı. Kocaeli karşısında öne geçmesine rağmen skoru koruyamayarak sahadan beraberlikle ayrıldılar. Şartlar ne olursa olsun, tüm kulüplere tüm maçlarda başarılar diliyorum.

[email protected]

Said YALÇIN

28.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004