Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arınç: Tercihe saygı insanlık gereği

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk büstüne çelenk koyan başörtülü kadına haşin, korku dolu bakışlar olduğunu hatırlatarak, “Bayanların tercihleri konusunda onlara saygı göstermek aynı zamanda insan olmanın da bir gereğidir” dedi.

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA), 3. Olağan Genel Kurulu toplantısını dün Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleştirdi. Genel Kurula, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milletvekili Lokman Ayva, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos ve çok sayıda Boğaziçi mezunu katıldı.

Kur’ân-ı Kerim okunmsıyla açılışı yapılan toplantıda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Bülent Arınç, farklılıkların zenginliğimiz olduğunu ifade etti. BURA’nın sloganı olan “Fikri hür, irfanı hür” cümlesine dikkat çeken Arınç, “Elbette irfan, elbette fikrin hür olması, dizginlenmemesi, kelepçelenmemesi lâzım. Bu nitelik hepimizin içinde olmalıdır” dedi.

“Giyimlerimizle, kuşamlarımızla, inançlarımızla, etnik farklılıklarımızla, bunların herbirini bir zenginlik olarak görüp bu zenginliklerin toplumda yaşamasını arzu eden insanlarız. Ve bunun bir dostluk, bir kardeşlik, bir arkadaşlık olabileceğini en güzel gösteren örneklere de sahibiz. Buna Türkiye’nin ihtiyacı var” şeklinde konuşan Arınç, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Atatürk büstüne çelenk koyan başörtülü kadına yönelmiş bakışları da hatırlattı. Söz konusu olayda başörtülü kadına karşı haşin, korku ve endişe dolu bazı bakışlar olduğunu ifade eden Arınç, “Gerçekten Türkiye adına üzülmemek mümkün değil. Bu haşinlikler, bu korku dolu bakışlar, bu ötelemekler, bu dışlamaklar çok şükür azalarak ancak devam ediyor. Ve bu yüzden 2007 yılında Mart ayının filanca gününde konuşurken geleceğe çok daha ümitle, güvenle bakabilirsiniz” diye konuştu.

Arınç, korkulardan kurtulabildiğimiz ölçüde Türkiye’nin hür, özgür, fikriyle, irfanıyla güzel bir toplum haline gelebileceğini söyledi.

‘’ÇOK ELEŞTİRİLDİM’’

Bülent Arınç, Meclis Başkanlığı döneminin 5. yıla girdiğine işaret ederek, çok eleştirilmiş bir insan olduğunu belirtti. Arınç, ‘’Yaptıklarımızla, bugüne kadar düşünülmeyen, hayal bile edilmeyen birçok yeniliklerimizle değil, belki inancımızla, belki içinde bulunduğumuz sosyal hayatın gerekleriyle, belki aile çevremizle, belki de bazılarının tabularına ters gelen davranışlarımızla hep eleştirildik, hep eleştirilmeye devam edildik’’ diye konuştu.

Bunlardan hiç yılmadıklarını ve korkmadıklarını kaydeden Arınç, ‘’Bunların başımıza geleceğini biliyorduk. Sabırla, inançla devam ettik ve halkımızla bütünleştik’’ dedi.

Uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlik yapmış Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos da konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nin insan haklarına saygılı, demokratik anlayışa sahip, birlikte yaşayabilme san'atını uygulayabilen fertler yetiştirdiğine değindi.

BURA 3. Olağan Genel Kurulu’nda ayrıca, BURA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkoç, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a 1 No’lu Şeref Üyesi belgesini takdim etti.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

11.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Oktay Ekşi: Genelkurmayın yaptığı yanlış

  Siyasî demeç olmaz

  Kadın haklarında çifte standarda tepki

  Başörtüsü yasağı da şiddettir

  Arınç: Tercihe saygı insanlık gereği

  İslâm dininde kadın hakları sorunu yok

  ‘Beni de yargıla 301’e takipsizlik

  Sarıhan: Andıç basına tehdit

  Bingöl ve Çorum’da deprem

  Eğitim hâlâ eşitsiz

  3 sınıfta notlar kalkıyor

  Sigara ve uyuşturucu karşıtı kampanya

  Hollanda’da Risâle-i Nur Konferansı

  Kuraklık asıl şimdi korkutuyor

  Çocuklardan sevgi mesajı

  Kyoto çözüm değil

  ‘Beyaz önlük’ meydanlara iniyor

  Gaffar Okkan suikastı dâvâsında karar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004