Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yolsuzluk hâlâ bitmedi

İstanbul Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler Odası için Marmara Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Çelen tarafından hazırlanan “Yolsuzluk Ekonomisi-Kamusal Bir Kötülük Olarak Yolsuzluğun Ekonomik Analizi” başlıklı raporda, yolsuzluklardan etkilenme seviyesi 5 üzerinden değerlendirildiğinde, Türkiye’de kurumlar ve sektörlerde yolsuzluğun endişe verici boyutlara ulaştığı, siyasî partiler ve gümrüklerde bu değerin 4,1 seviyesinde olduğu belirtildi.


Merkez’den harcama uyarısı

IMF’nin ardından Merkez Bankası da harcama uyarısında bulundu. Merkez Bankası, 15 Mart’ta yapılan Para Politikası Kurulu’nun toplantı özetini açıkladı

Ticaret engellerini kaldıralım

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Ahmet Tıktık, ‘’Aramızda gerçek işbirliği oluşturmak istiyorsak, ekonomilerimiz arasındaki ticaret engelleri


  Promosyonu memur da alabilir

Konya 2. İdare Mahkemesi, maaşların ödendiği bankalardan sağlanan ‘’banka promosyonları’’ konusunda kamu görevlilerinin lehine karar verdi.


  Ayda 50 YTL’ye ev

Türkiye’de ilk kez Diyarbakır’da, TOKİ tarafından ayda 50 YTL taksitle yoksullar için 40 ve 60 metrekarelik 440 konut yapılacak.


  Habur canlılığını yitirmeye başladı

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Halil Balkan, “Türkiye’nin, Irak’taki nakliye pazarının büyük kısmını kaybedince Habur Sınır Kapısı’ndaki yoğunluğun azaldığını” öne sürdü.


  Hava, üreticiyi tedirgin ediyor

Geçtiğimiz yıl Karaman’da ilk bahar geç donları sebebiyle yüzde 90 oranında rekolte kaybı yaşayan meyve üreticisi çiftçiler, tomurcuklanma ve çiçeklenme döneminin yaklaştığı bugünlerde oldukça tedirgin.


  Çakıl taşı bile ihrac ediyoruz

Muğla’nın Fethiye ilçesinde özel bir şirket, ikişer tonluk paketler haline getirdiği çakıl taşını ihraç ediyor.


  Güneydoğu’dan Irak’a ihracat azaldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Irak’a ihracat, bu yılın ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,8 oranında geriledi.


  6 üründe dünya birincisiyiz

Toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 11,2’si tarımda çalışan Türkiye, fındık, incir, kayısı, kiraz, ayva ve nar üretiminde dünyada ilk sırada yer alıyor.


  Biytaş’ın hedefi ulusal marka olmak

Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen, hedeflerinin 5 yıl içinde ulusal bir marka olmak olduğunu söyledi.


  Kuveyt Türk, altın satışına başladı

İstanbul Altın Borsasındaki ‘’ilk ve tek katılım bankası olan’’ Kuveyt Türk’ün, gram üzerinden altın satışına başladığı bildirildi.


  Telsim tarih oluyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 13 Aralık 2005 yılında Vodafone’a 4 milyar 550 milyon dolara satılan Telsim şirketi, 31 Mart’tan itibaren isminden “Telsim” ibaresini çıkarıp, yalnızca “Vodafone” adını taşıyacak.


  Albaraka’ya bir ödül de Bank of New York’tan

Geçtiğimiz günlerde Standard Chartered Bank’ın 2006 yılı mükemmellik ödülüne layık görülen Albaraka Türk’e bir ödül de The Bank of New York’tan geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004