Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbe taraftarları cezalandırılmalı

GTP Başkanı Tuna Bekleviç bir sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Sivil-asker ilişkilerinin doğru bir zemine oturtulmasını arzuladıklarını belirten Bekleviç Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada “Eğer ortada böyle bir günlük varsa bu suç cezalandırılsın” dedi.


Meclis ve yargı harekete geçmeli

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş, 2004’te ordudaki kuvvet komutanlarının iki darbe planı yaptıkları iddialarıyla ilgili olarak “Yazıla

Ağar: İç çatışma alanlarını ortadan kaldırmalıyız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ürkiye’nin 2 temel meselesi olduğuna işaret ederek, “Biri, toplumsal iç çatışma alanlarının tamamını ortadan kaldırmak


  Andıçta ilginç gelişmeler

Nokta dergisinde yayınlanan “Andıç”la ilgili soruşturma başlatan Askerî Başsavcı Jandarma Albay Saim Öztürk, sahte olduğu iddia edilen Andıç için “taslak, ancak çalıntı” dedi. Sözkonusu Andıçta Genelkurmayın fişlediği ileri sürülen gazete ve gazetecilere yer veriliyordu.


  AB, ‘Müslüman kılavuzu’ hazırlığında

AB, Müslümanlarla ilişkileri düzeltmek için çalışmalar yürütüyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, AB, hükümetlerin açıklamalarında İslâm ve terörle bağlantı kurmalarını önlemek amacıyla gizli bir kılavuz hazırlıyor.


  İnsan haklarının dine ihtiyacı var

Avrupa ve İslâm Konferansı Örgütü ülkelerinden iki yüz gencin katıldığı “Gençlik Çalışmalarında Dinlerarası ve Kültürlerarası Diyalog Sempozyumu”nda konuşan Dr. Nazila Ghanea, insan haklarının daha geniş tabana yayılabilmesi ve daha çok insan için sağlanabilmesi noktasında dine ihtiyaç olduğunu ifade etti.


  Türkiye, ısınmaya daha duyarlı

The Nielsen Company tarafından internet kullanıcılarının katılımıyla ‘’tüketicilerin küresel ısınmaya karşı duyarlılığına’’ ilişkin yaptığı araştırma, sorunu ‘’ciddi tehlike’’ olarak gören 46 ülke arasında Türkiye’nin 13. sırada geldiğini ortaya koydu.


  Sümer ve Çakan savunmalarını 1Mayıs'ta yapacaklar

Yüce Divan’da yargılanan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan, esas hakkındaki savunmalarını 1 Mayıs’ta yapacaklar.


  Nurlar, bu toprakların sesi

Gazetemizin Gaziantep temsilciliğince Şehit Kamil Belediyesi Konferans salonunda “Vefatının 47. Yıldönümünde Bediüzzaman“ konulu konferans düzenlendi.


  Nur talebeleri müsbet hareketi esas tutar

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47 yılı münasebetiyle Yeni Asya Gazetesi Trabzon temsilciliği ve Risâle-i Nur Enstitüsü Trabzon Temsilciliği tarafından “Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde düzenlenen “Bediüzzaman’a Göre İslâm’da Sevgi” konulu konferans, Trabzon Zorlu Grand Otel Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


  Risâle-i Nur, bizi Kur'ân'a bağlıyor

Yeni Asya Çorum İl Temsilciliği tarafından Çorum Kültür Düğün Salonunda düzenlenen “Bediüzzaman’da Sevgi ve Muhabbet” konulu konferansı Dr. Senai Demirci sundu.


  Küresel ısınma tehdit ediyor

BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli raporuna göre, küresel ısınmanın planktonlardan kutup ayılarına, dünyanın en güney noktasından en kuzeyine kadar, yeryüzündeki canlılar üzerinde beklenen ciddî etkisi ortaya çıkmaya başladı.


  ‘Allah'a dayanmayan sevgi, örümcek ağı gibi zayıftır’

Bediüzzaman Said Nursî’yi anma faaliyetleri çerçevesinde Adana ilinde tertiplenen “Bediüzzaman’a Göre Sevgi” konulu konferansın açılış konuşmasını Abdurrahman Koçak yaptı. Süleyman Uçar’ın Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan konferans, yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.


  Pardus, kapılarını öğrencilere açıyor

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen Pardus projesi, kapılarını yaz sezonunu verimli bir çalışma ile geçirmek isteyen öğrencilere açıyor.


  Alkol öldürüyor

Gelişmiş ülkelerde gençlerin dörtte birinin ölüm sebebinin alkol olduğu bildirildi.


  İnternetimiz 14 yaşında

Türkiye internetinin 14. yılı kutlanıyor. İnternetin Türkiye’ye gelişinin yıl dönümünü de kapsayan İnternet Haftası, bu yıl 9-22 Nisan 2007 tarihleri arasında kutlanacak.


  Trenlerde organize hırsızlara dikkat!

Eskiye oranla giderek daha konforlu ve lüks hale getirilen ve büyük talep görmeye başlayan trenlere dadanan hırsızlık çetelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.


  Her yüz öğrenciden 11'i sigara içiyor

Samsun’da yaş ortalaması 13 olan 1666 ilköğretim öğrencisi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, her yüz öğrenciden 11’inin sigara içicisi olduğu belirlenirken, sigaraya başlama yaşlarının ise ortalama 9.5 olduğu tesbit edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004