Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TBMM, Cuma günü duâlarla açılmıştı

Yarın TBMM’nin kuruluşunun 87. yıldönümü. 22 Nisan 1920’de yapılan çağrı ile Millet Meclisi, 23 Nisan 1920 günü toplanmış, Hacı Bayram Camisi’nde kılınan Cuma namazından sonra topluca meclis binasına gelinerek saat 14.00’te merasimle ve dualarla Meclis açılmıştı.


Bir aydır tedirgin

Kapatma kararını veren iradenin kendisi olmadığını belirten Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, derginin sahibi Ayhan Durgun’un bir aydır tedirgin old

Anayasada demokratlık yok mu?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Türkiye’de birileri Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anayasa’da yer almayan kriterleri konuşmaya başladı. Neymiş?


  Erdoğan: Çağdaşlığın kriteri eser ortaya koymak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çağdaşlığın en önemli kriterinin slogan atmak, vehim üretmek değil, eser ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, ‘’Ne demek istediğimi görmek isteyen Türkiye’nin yollarına düşsün’’ dedi.


  Ağar: En önemli temel demokrasi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, kimsenin siyasetin dışında kalabilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, toplumun oturduğu en önemli temelin demokrasi olduğunu belirtti.


  Fırat: Adayımız özde ve sözde demokrat, laik olacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirtirken, ‘’Ama, cumhurbaşkanı TBMM üyesi, sivil bir kişi olacak’’ dedi.


  Cinayete dinlerden ortak tepki

ntakya’daki 3 semavi dinin temsilcileri Malatya’da bir yayınevinde işlenen cinayetleri kınadı. Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, ferdi bir olay nedeniyle bir devlet, millet ve İslam alemini suçlamanın yanlış olduğunu söyledi.


  Gözaltı sayısı 12 oldu

Malatya'da yayınevindeki cinayetlerle ilgili gözaltına alınanların sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi.


  Dink soruşturmasında süpriz gelişme

Agos gazetesi önünü gören ve bulunamadığı açıklanan olay sabahına ait güvenlik kamerası görüntüleri savcılığa teslim edildi.


  İzmit’in dört yanında Bediüzzaman anıldı

Kocaeli’nin Yeniköy, Karamürsel, Bekirpaşa ve Derince ilçelerinde gazetemiz temsilcilikleri tarafından Bediüzzaman’ı anma toplantıları düzenlendi. Kur’ân-ı Kerim tilâveti, ilâhîler ve sinevizyon gösterilerinin yer aldığı programlarda gazetemiz yazarları da konuşma yaptı.


  31 terörist etkisiz hale getirildi

Geçen hafta terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda 18 terörist ölü, 6 terörist sağ olarak ele geçirildi. 7 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Ankara’da Hristiyanlık yayınlarına koruma

Malatya’da bir yayınevinde 3 kişinin öldürülmesinin ardından Ankara’daki bazı yerler koruma altına alındı.


  Şırnak’ta patlama: 1 çocuk öldü

Şırnak’ta meydana gelen patlamada 1 çocuk öldü, 2 yaralandı.


  Gelibolu 92. yıla hazırlanıyor

Her yıl Gelibolu Yarımadası’nda yapılan uluslar arası törenlerin bu yılki hazırlıkları sürüyor. Tarihi yarımadadaki, bütün anıt ve mezarlıklarda hummalı bir çalışma yürütülüyor.


  Gençlerimizi eğitirken özen göstermeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Malatya'da yayınevindeki cinayetten büyük üzüntü duyduğunu tekrarlayarak, ''İnsan sevgisini işlediğimiz Kutlu Doğum haftasında adeta bu hunharca cinayetlerin mahcubiyetini yaşıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi eğitirken daha özenli davranmalıyız'' dedi.


  Kanserli kasaba nihayet taşınıyor

Dünyada karınzarı ve akciğer kanserinin en sık rastlandığı ve son 30 yılda çok sayıda kişinin kanser sebebiyle hayatını kaybettiği Nevşehir’in Tuzköy beldesinde kansere sebep olan konutların boşaltılması için çalışmalar sürüyor. Beldede Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan afet konutları tamamlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004