Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Miting öncesi patlama

İzmir’in Bornova ilçesinde Özkanlar pazar yeri yakınında bisiklet üzerine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Yaralananların Ege Üniversitesinde tedavi altına alındığı, el ve ayaklarından hafif yaralanan 3 kişinin de olay yerindeki ambulanslarda ilk tedavilerinin yapıldığı belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç olayı lânetlediklerini belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olayın bugün yapılacak mitingle bir bağlantısının olmadığını söyledi. Patlama sonucu pazar yeri yakınlarında bulunun askerî lojmanların da camları kırıldı. Ara dönemler ve darbelerin şiddet olaylarından beslendiğini belirten uzmanlar, tarihimizde acı izler bırakan provokasyonlara dikkat çekiyorlar.

Edinilen bilgiye göre, Bornova ilçesindeki Özkanlar pazar yerinde bisiklet üzerine yerleştirilen parça tesirli bomba sabah saatlerinde patladı. Patlamada Hatem Kaval, Mustafa Önal, Ramazan Bayrak, İrfan Karagöl, Ela Akgül, Nadir Bayındır, Fikriye Ulucak, Şakir Kaplan, Mutlu Kaval, Erdoğan Berber, Orhan Karatay, Gökhan Karagöl, Çiğdem Özdemir, Veli Pinek, Devrim Osmanoğlu adlı vatandaşlar yaralandı. Yaralılardan Çiğdem Özdemir ile Devrim Osmanoğlu’nun Bornova Devlet Hastanesinde, diğerlerinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördüğü bildirildi. Patlamada ağır yaralanan ve Tıp Fakültesi Hastanesinde Genel Cerrahi Servisinde tedavi gören Hatem Kaval, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oktay Nazlı, yaralıların arasında çocuk bulunmadığını, çoğunun pazarcı esnafından oluştuğunu belirtti.

BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU:

MİTİNGLE BAĞLANTISI YOK

Patlamanın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da olay yerinde incelemelerde bulundu ve Ege Üniversitesi Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.

Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisindeki yaralıları da ziyaretinde gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

‘’Bir çoğunun hafif sıyrıklarla kurtulması sevindirici. Pazar yerinde gerçekleşen bu olay direkt insana yönelik, katliama yönelik bir saldırıdır. Böyle bir saldırının bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Cumhuriyet Mitingiyle birleştirmek ne derece doğru bilmiyorum, ikisi ayrı konu. Şahsi fikrim bağdaştırmamak gerektiği. Yarınki (bugünk) mitingle ilgili gerekli önlemler alınacak ve katılım sağlanacaktır. Hiç kimsenin gelmemezlik yapacağını sanmıyorum.’’

Polis ekiplerinin, bombayı koyan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

VALİ KIRAÇ: HALKIMIZ SAKİN OLSUN

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile olay yerinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, patlamanın insanlık dışı olduğunu ve lanetle kınadığını belirtti. Vali Kıraç, ‘’Bu saldırılarla devletin çalışması engellenemez. Halkımız sakin olsun’’ dedi.

PROVOKASYONLAR TARİHİ

Ara dönemler ve darbelerin şiddet olaylarından beslendiğini belirten uzmanlar, tarihimizde acı izler bırakan provokasyonlara dikkat çekiyorlar. İttihat Terakki’den başlayarak Menemen olayları, İzmir Suikasti, Selanik’te bulunan Atatürk’ün evine bomba atıldığı iddiasıyla tertiplenen 6-7 Eylül Olayları, 27 Mayıs öncesi DP’yi yıpratmaya dönük kampanyalar, bizzat olayların faillerinin itirafıyla 12 Mart Muhtırası giden yolda yapılan bombalama eylemleri, 1 Mayıs 1977'deki 34 kişinin öldüğü Taksim olayları, 2 Temmuz 1993'deki 37 kişinin öldüğü Sivas Madımak Oteli yangını, 12 Eylül darbesini ‘olgunlaştırmak‘ için girişilen kanlı tezgâh ve nihayet 28 Şubat sürecini meşru kılmaya dönük Acizmendiler tertipleri, Gazi olayları aynı senaryonun bir parçası olarak hafızalardaki yerini koruyor.

/ İZMİR

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Milletten korkuyorlar

  Miting öncesi patlama

  Din adına cinayet işlenemez

  Demokrasi vesayet altında

  Birleşme kongresi

  DYP-ANAVATAN’dan ortak faaliyet

  Çağdaş Hukukçulardan Genelkurmay'a suç duyurusu

  Bakan Koç: CHP sol parti değil

  MEB ‘durdurma’ya uyacak

  DTP’den seçimi kilitleme tehditi

  Siyaset dışı gelişmeler notumuzu etkiliyor

  Sözde değil, özde özgürlük

  TEM’de feci kaza: 4 ölü, 6 yaralı

  Hicaz Demiryolu, mayın temizliğini bekliyor

  Yağış müjdesi

  Patnos’ta su taşkını

  Asayiş problemi terör kadar tehlikeli

  Papaz müftüden manevî destek istedi

  17 üniversite kurulacak

  ‘Anne ölümleri önlenebilir’

  KPSS için başvurular 14 Mayıs’ta


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004