Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ege’de tersane yatırımı atağı başladı

Gemi ve yat yapım sanayinde Marmara ve Karadeniz kıyılarındaki gelişimi yakalayamayan Ege Bölgesi’nde, bu alandaki girişimlerin hız kazandığı belirtildi. Gerekli izinleri tamamlayan Avşar Gemi Söküm firmasının ilk tersaneyi, Aliağa ilçesinde kuracağı belirtildi.

Avşar Gemi Söküm Genel Müdürü İsmail Önal, yaptığı açıklamada, 2 yıllık çalışma sonucu gerekli izinleri tamamladıklarını belirterek, Çakmaklı Köyü Horozgediği mevkisindeki 150 dönüm arazi üzerinde bir bakım-onarım tersanesi kuracaklarını belirtti.

50-60 milyon dolar yatırımla kurulacak tersanede ilk etapta bakım-onarım ağırlıklı olarak ‘’panamax’’ diye tanımlanan büyük gemilere hizmet verileceğini ifade eden Önal, gelecekte yatırımın büyüyeceğini kaydetti. Ege kıyılarında tekne ve yat yapımı konusunda da 2 projenin devreye girmesi bekleniyor. İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneğinin kurduğu Yat İmalatçıları Endüstrisi ve Yan Sanayi Kooperatifinin, Aliağa ilçesine bağlı Çaltıdere mevkisinde bir ihtisas organize sanayi bölgesi oluşturmaya hazırlandığı belirtildi.

Bodrum’da da Yat İmalatçıları Kooperatifinin, Ören beldesinde mega yat yapımı için bir site kurma hazırlığında bulunduğu öğrenildi. Kooperatif Başkanı Fuat Turan, 24 metre ve üzerindeki yatların yapımı için 275 dönümlük bir alanda yatırıma hazırlandıklarını dile getirdi.

Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer ise Türkiye’de İskenderun’dan İstanbul’a kadar olan kıyılarda özel şirkete ait tersane bulunmadığını, büyük limanlara sahip İzmir’de bakım-onarım tersanesinin bile olmamasını büyük eksiklik olarak gördüklerini kaydetti. Ege Denizi’nde seyreden gemiler arıza yaptığında Tuzla’ya ya da Yunanistan’a taşınmak zorunda kaldığına dikkati çeken Erginer, tersane yatırımlarının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.Emek yoğun bir sektör olan tersanelerin inşaat sektöründen daha fazla istihdam doğurma kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Erginer, Ege kıyılarında yat ve gemi sanayinin gelişmesi halinde istihdam sorununun önemli oranda çözülebileceğini savundu.

/ İZMİR

16.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAP’ yüzde 59’u tamam

  İşsizlikte mevsiklik düşüş

  Ege’de tersane yatırımı atağı başladı

  Sebze ve meyvede yaz ucuzluğu

  ETSO Başkanı: Her şeye rağmen siyasî istikrar şart

  ÇAYKUR, 600 bin ton yaş çay alacak

  Katılım Bankaları Genel Kurulu topland


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004