Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Susuzluk, statları da vurdu

Türkiye’de baş gösteren susuzluk, statları da sıkıntıya soktu. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin açıkladığı tedbirleri dikkate alan stat yetkilileri, çimlerin sulanmasından, stat içindeki duşlara ve tuvaletlere kadar bir çok yerde çeşitli önlemler almaya başladı.

Bilim adamlarının küresel ısınmaya bağladığı mevsimsel değişiklikler sonucunda Türkiye’nin, kış aylarında ortalamaların altında yağış alması ve barajlardaki su seviyelerindeki büyük düşüş, yaz aylarının sıkıntılı geçeceği gerçeğini göz önüne serdi. Bu sebeple özellikle büyük şehirlerde muhtemel su sıkıntılarını önlemek amacıyla belediyelerin hortumla araba ve halı yıkamayı yasaklayarak aldığı çeşitli tedbirler, özellikle futbol sahalarında da bazı tedbirlerin alınarak su tasarrufu yapılmasını zorunlu hale getirdi.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin açıkladığı tedbirleri dikkate alan stat yetkilileri, çimlerin sulanmasından, stat içindeki duşlara ve tuvaletlere kadar bir çok yerde çeşitli önlemler almaya başladı.

STATLAR KUYU SUYU KULLANIYOR

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda susuzluğa yönelik olarak yapılan çalışmaların başında çimlerin sulanması konusu ele alındı. Stadın yakınlarında açılan ve 200 metre inilerek açılan kuyudan elde edilen suyla yapılan sulama işlemi, tasarruf tedbirleri çerçevesinde günde bir kez yapılmaya başladı. Şebeke suyunun kullanılmadığı sulama işlemini yapan şirketin yetkililerine talimat veren stat yetkilileri, sıcaklıkların arttığı şu günlerde sabah erken saatlerde bir kez yapılacak sulamayla bu işlemin tamamlanmasını istediler. Stat içindeki tuvaletler ve duşlarda da tedbirler alan yetkililer, rezervuarların içine yerleştirdikleri küçük tuğlalar aracılığıyla 4,5 litre olan bir basımdaki su kullanımını yarı yarıya azalttılar.

ÇİMLERİN MALİYETİ 500 BİN DOLAR

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki çimlerin yanmaması ve kurumaması için büyük gayret sarfettiklerini ve bu işlerine yapmakla görevlendirdikleri şirketin titizlikle bu işleri yürüttüğünü söyleyen İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Genel Direktörü Yalçın Aksoy, ‘’Belediyedeki yetkili kişilerle su sıkıntısı konusuna ilişkin görüşmeleri yaptık. Kendi önlemlerimizi de hemen aldık. Su tüketimini yüzde 50, hatta daha fazla azaltacak önlemleri uygulamaya soktuk. Ancak 500 bin dolara mal olan çim sahayı da kurutmamak ve çimleri yakmamak içinde azami gayreti gösteriyoruz’’ dedi.

Ankara 19 Mayıs'ta zaten sular kesik

Barajlarındaki su seviyesi yaz ayları için tehlike sinyalleri veren şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Ankara’da ise su sorunu 120 günden bu yana devam ediyor. ASKİ’nin borcu olduğu gerekçesiyle 4 ay önce suyunu kestiği 19 Mayıs Stadı’nda sulama işlemi ‘’taşıma suyla’’ yürütülüyor.

Ankaragücü Gençlerbirliği Ortak Girişimine ait olan stattan sorumlu Ankaragücü yöneticisi Mehmet Ural, 4 aylık süreç içindeki su sıkıntılarına Keçiören ve Yenimahalle Belediyelerinden tankerlerle taşıdıkları sularla çözüm ürettiklerini söyledi.

Ural, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan 3 aylık periyotta daha fazla su tükettiklerini belirterek, ‘’Sahanın sulanması işi için günlük 60 ila 80 ton arasında su kullanmak zorundayız. Su sorununu en çok yaşayan stat 19 Mayıs. Sezon sonunda yeni çözüm arayışları içine gireceğiz’’ diye konuştu.

18.05.2007


 

Trabzonspor, transferde dengeleri bozmayacak

Trabzonspor, transferde futbolculara vereceği ücret konusunda dengeleri bozmayacak. Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, öncelikle şu anki oyuncuların üzerinde bir rakama herhangi bir futbolcuyla anlaşma yapmayacaklarını belirterek, ‘’Takımda ölçüleri koruyacağız. Bir kere takım üzerinde bir ücret transfer edeceğimiz hiçbir oyuncuya vermeyeceğiz’’ dedi.

Geçen sezon Marcelinho’ya bonservis bedeli olarak fazla ücret verdiklerini dile getiren Sayitoğlu, ‘’Ancak bu bonservis bedelini sayın başkan kendisi ödemişti. Bu futbolcunun kulübe maliyetine baktığımızda düşüktü. Ne olursa olsun bizim alacağımız oyuncu maliyeti içerdeki oyuncuların üzerinde olmaz. Çok yüksek maliyetli bir oyuncu alıp katarsanız o zaman içerdeki mevcut sözleşmesi devam eden oyuncuların bir rahatsızlığı ortaya çıkar. O zaman yeniden yapılanma olur ki bu da doğru bir yöntem olmaz’’ diye konuştu.

18.05.2007


 

Tigana vedalaştı

Siyah-beyazlı takımla yollarını ayıran Fransız teknik adam Jean Tigana’nın, idman öncesi tesislere gelerek, futbolcular ve tesis personeline veda ettiği duyuruldu.

eşiktaş, Turkcell Süper Lig’de 19 Mayıs Cumartesi günü Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, antrenör Tayfur Havutçu yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen taktik ağırlıklı antrenmana, sakatlığı sebebiyle takımdan ayrı idmanlarına devam eden Mustafa Doğan dışındaki bütün futbolcuların katıldığı bildirildi. Beşiktaş, bugün öğleden sonra yapacağı idmanın ardından hazırlıklarını tamamlayarak, kampa girecek.

Öte yandan, siyah-beyazlı takımla yollarını ayıran Fransız teknik adam Jean Tigana’nın, idman öncesi tesislere gelerek, futbolcular ve tesis personeline veda ettiği duyuruldu.

18.05.2007


 

Zico, Sami Yen’de galibiyet istiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, erken gelen şampiyonluk sebebiyle takımda bir rahatlama olmayacağını vurgulayarak, Galatasaray maçına galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Televizyonu’na, 19 Mayıs Cumartesi günü Galatasaray ile oynayacakları derbi maçla ilgili açıklamalar yapan Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe’nin hedefinin her maçta galibiyet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ‘’Şampiyonluk nedeniyle takımda bir rahatlama kesinlikle olmayacak. Her şeyden önce oynayacağımız maçın ismi Galatasaray-Fenerbahçe. Yaptığımız işe saygı göstermeliyiz. Fenerbahçe her maçında 3 puan için sahaya çıkar. Bir de ezeli rakiplerden biriyle oynuyorsa, maçın önemi daha da artar. Oraya 3 puan için gideceğiz.’’

18.05.2007


 

101. yılda Zico ile devam

Fenerbahçe Asbaşkanı Faruk Neşet Yalçın, Lucescu ile görüştüğü iddialarını yalanlarken, Zico’ya güvenlerinin tam olduğunu, gelecek sezon da Brezilyalı teknik adam ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Asbaşkan Yalçın, Mircea Lucescu ile Fenerbahçe’ye transferi konusunda görüştüğü yönünde basında yer alan haberler üzerine Fenerbahçe Televizyonu aracılığıyla açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. Yalçın, şunları kaydetti: ‘Sayın Zico, 100. yılımızda Fenerbahçemizi şampiyon yapmış bir teknik adamdır ve idari kadromuzun en tepesindeki, en yetkili şahıstır. Hocamızla daha 1 yıl sözleşmemiz var. Kendisiyle hiçbir sıkıntımız yok. Kariyeri, kişiliği, karakteri son derece düzgün ve Fenerbahçe’de son derece uyum içinde çalışıyoruz kendisiyle. Biz hocamızın arkasındayız. 101. yılımızda da kendisiyle devam edeceğiz.’’

18.05.2007


 

Mecidiyeköy’e yoğun güvenlik

İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, maçta toplam 2 bin 569 güvenlik mensubunun görev yapacağını ve Galatasaray Kulübü’nün de 250 özel güvenlik görevlisini çalıştıracağını söyledi.

Güngör, müsabakaya ait bileti olmayan hiçbir şahsın stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacağını belirterek, ‘’Stat dışında karaborsa ve elden bilet satışına izin verilmeyecek. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek’’ dedi.

Ali Sami Yen Stadı’nda yapılacak maçtaki tüm tedbirlerin saat 13.00’ten itibaren alınacağını kaydeden Güngör, şöyle konuştu: ‘’Misafir seyirci organizasyonu olmadığından stat kapıları saat 14.00’ten itibaren açılacak. Stadın kapasitesi 23 bin 257 olup, kapasitenin yüzde 5’i olan bin 162 kişilik bölüm Fenerbahçe seyircisine verilecek. Fenerbahçe taraftarlarına eski açık tribünün maraton tarafındaki yer ayrılacak. Sarı-lacivertli takımın taraftarlarına ayrılan biletler bugün saat 14.00’ten itibaren satışa çıkacak.’’

18.05.2007


 

Yanal: Teklif yok

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, ‘’Hakkımda son günlerde ortaya atılan iddialar dedikodudan ibarettir. Hiçbiri gerçeği yansıtmıyor’’ dedi.

Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) düzenlenen 6. Eskişehir Kalite Şöleni kapsamında gerçekleştirilecek ‘’Futbolda Kalite’’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Yanal, şunları söyledi: ‘’Ben de neler yaptığımı, hangi takımla anlaştığımı medyadan öğreniyorum ve çok şaşırıyorum. Bunlara Türk futbolu adına üzülüyorum. Herhangi bir takımla görüşmem, anlaşmama olmadı. Evet Brezilya’ya gittim. Ama bunun Galatasaray ile alakası yok. Beni Hollandalı bir menajer götürdü. Galatasaray veya Avrupa’dan herhangi bir takımdan teklif aldığım yönündeki iddialar da asılsızdır.’’

18.05.2007


 

Potada derbi günü

Beko Basketbol Ligi’nde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker takımları arasındaki play-off yarı final serisinin ikinci maçı bugün yapılacak.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak ve NTV’den naklen yayınlanacak maçı Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Özlem Yalman hakem üçlüsü yönetecek.

1-0 önde başladığı serideki ilk maçı 76-70 kazanan Fenerbahçe Ülker, bugünkü karşılaşmadan da galip ayrılması durumunda finale yükselecek. Galatasaray Cafe Crown’ın galibiyeti halinde ise seriye 22 Mayıs Salı günü yine Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılacak üçüncü maçla devam edilecek.

18.05.2007


 

Spor’dan Kareler sergisi açıldı

Olivium Outlet Center ve TSYD’nin (Türkiye Spor Yazarları Derneği) ortaklaşa gerçekleştirdiği “Spor’dan Kareler” fotoğraf sergisinde sporun farklı ve özel görüntüleri yansıtılıyor.

Sergiden elde edilecek gelir AYDER’e (Alternatif Yaşam Derneği) bağışlanacak. Spor muhabirlerinin objektiflerinden yansıyan spor karelerinin yer aldığı fotoğraf sergisinde; spora damgasını vuran sporcuların başarı, gurur, sevinç ve üzüntü görüntüleri yer alıyor. Sporun farklık karelerinin yer aldığı bu sergi, 3 Haziran’a kadar Olivium’da gezilebilecek.

Yeni Asya

18.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004