Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GAZZE’DE SPORU DA VURDULAR

Birinci, İkinci ve Üçüncü Ligi bulunan, sadece Birinci Ligi’nde 18 takımın mücadele ettiği Gazze Şeridi’nde, Birinci Lig takımlarından Gazzespor’un antrenörü Mustafa Necim (41), özellikle iç çatışmalar sırasında ‘’spor’’ diye bir şeyin kalmadığını söyledi. Necim, insanların Gazze’deki stada gelebilmek için gereken bir kaç şekeli (İsrail parası), ekonomik zorluklar sebebiyle ödemekte zorlandıklarını, çatışmalar sırasında da kimsenin sokağa çıkamadığını anlattı.

Gazze’de stadyuma girişin bedava olduğunu bildiren Gazzespor antrenörü, içte yaşanan şiddet olayları sebebiyle, bazen hiç seyirci bulamadıklarını, maçların tek seyircisinin antrenörler olduğunu ifade ederken, maçlarda şiddetin seyirciye de yansıdığını dile getirdi. Necim, ‘’Eskiden de her ülkede olduğu gibi, maçta kötü sözler sarfedenler vardı. Ama yine de bir nezaket sınırı vardı. Şimdi, maça makinalı tüfeklerle geliyorlar. Bazen maçı durduruyorlar, kendi takımları yenildiğinde Lig’i bile durdurdukları oldu’’ dedi.

BATI ŞERİA’DA DENİZ YOK Kİ!

Filistin Yüzme Federasyonu’nun Gazze’deki üyesi Mahir Camel (42) ise, ‘’Gazze’de spor öldü’’ derken, sporcularına verdiği hiçbir sözü yerine getirememekten dertli. Bunun en büyük sebebinin, Yüzme Federasyonu’nun denizi olmamasına rağmen, Batı Şeria’da olması ve kendilerine hiç para desteği yapmaması olduğunu söyleyen Mahir Camel, ‘’Aslında federasyonun temel yapısını kuranlar Gazze’dendi, kişisel bazı çekişmeler oldu, federasyon merkezi Batı Şeria’ya taşındı. Bizim hiçbir fonksiyonumuz kalmadı. Deniz bizde, Gazze Şeridi’ndeki yüzücüler uzun mesafe yarışlarda Filistin’in yüzünü ağartacak dereceler yaptılar. 2003’te Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki yarışmalarda, 10 km’de Gazze Şeridi’nden Macid Behid 6. oldu. Ama artık hiçbir yarışa katılamıyoruz. Batı Şeria’dan gidiyorlar. Bizimse paramız yok. Davetlere iştirak edemiyoruz’’ dedi.

Gazze’deki çalışmalarda sadece denizden yararlanabildiklerini kaydeden Camel, Gazze’de sadece, o da uluslar arası standartları bulunmayan tek bir havuz olduğunu, olimpik bir havuz için proje yaptıklarını ama parasızlıktan öylece kaldığını anlattı.

08.06.2007


 

Roberto Carlos hayran bırakacak

Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden İspanyol Vicente Del Bosque Türk Ligi’ni ilginç ifadelerle yorumlarken, Fenerbahçe’ye transfer olan Roberto Carlos için de kısa zamanda Türkiye’ye mükemmel uyum sağlayacağını ve karakteriyle Türkleri kendine hayran bırakacağını söyledi.

El Pais gazetesinde yayımlanan demecinde Del Bosque, ‘’Roberto Carlos, inanılmaz güzel bir kent ve her yıl biraz daha gelişen bir futbol ile karşılaşacak’’ dedi.

Turkcell Süper Lig’i Avrupa’daki üst düzey liglerden ‘’taktik olarak biraz daha düşük’’ olarak değerlendiren İspanyol teknik adam, ‘’Türk futbolunda eksik olan kafalarını kullanmamaları. Ama maçlar büyük bir yürek ve tutkuyla oynanıyor. Eminim ki Roberto Carlos, kısa zamanda mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak ve karakteriyle Türkleri kendine hayran bırakacak’’ değerlendirmesinde bulundu.

08.06.2007


 

Hakan: Formayı istiyorum

Beşiktaş, Ankaraspor’dan transfer ettiği kaleci Hakan Arıkan’a basın önünde imza attırdı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve kulüp futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot ile yönetim kurul üyesi İlhan Durusoy’un da hazır bulunduğu imza töreninde Hakan Arıkan, medya mensupları önünde kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Beşiktaş’ın yeni transferi kaleci Hakan Arıkan, tek hedefinin forma giymek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük camiasına gelmekten ötürü büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Hakan, ‘’İlk önce Beşiktaş’ta iyi bir sezon geçirmek istiyorum.

Arkadaşlarımla birlikte iyi bir mücadele verip bu sezon Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşımak istiyoruz. Ben hiçbir zaman yedek oturmak için gelmem. Oynamak istiyorum ve çok çalışmam lazım. Oynamak için elimden geleni yapacağım’’ diye konuştu.

Ankaraspor’da iyi bir sezon geçirdiğini ve büyük kulüplerden teklif beklediğini söyleyen Hakan Arıkan, bu teklifin Beşiktaş’tan gelmesinin kendisini ayrıca mutlu ettiğini vurgulayarak, ‘’Burada oynamayı her futbolcu ister. Ben Beşiktaş’ta uzun yıllar oynayıp kalıcı olmak istiyorum. Tabii ki bu benim göstereceğim performansa bağlı. Performansımı en yüksek seviyede tutmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

08.06.2007


 

Ersun Yanal iddialı konuştu

Gençlerbirliği, teknik direktör Ersun Yanal ile 1’i opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki imza törenine, kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın yanı sıra kulüp basın sözcüsü Muammer Akyüz ve yöneticilerden Enis Safi de katıldı. Teknik direktör Yanal, 3 yıl aradan sonra eski kulübü olan Gençlerbirliği’ne dönmekten mutlu olduğunu ifade ederek, ‘’Evim dediğim Gençlerbirliği’nde tekrar çalışmaya başlıyorum. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma yolunda ligde başarılı olmak istiyoruz. Kadro bazında ufak tefek sorunlarımız var. Güçlü bir kadro kurmak istiyoruz’’ dedi.

Bu arada, Ersun Yanal’ın yardımcılıklarını Kemal Özdeş, Volkan Kazak ve kaleci antrenörü Murat Aydın yapacak.

08.06.2007


 

Ertuğrul Sağlam’la hedeflere ulaşırız

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, siyah-beyazlı futbol takımının yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile hedeflere ulaşacaklarına yürekten inandığını söyledi.

Celalettin Kolot, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, bir gazetede iddia edildiği gibi, Galatasaray’ın eski teknik direktörü Erik Gerets’e, futbol takımının başına geçmesi yönünde bir teklifte asla bulunmadığını kaydederek, ‘’Sayın Erik Gerets ile çalışmayı hiç düşünmediğim gibi, kendisini tanımadığımı da belirtmek istiyorum’’ dedi.

Siyah-beyazlı takımın, yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’la hedeflere ulaşacaklarına olan inancının tam olduğunu vurgulayan Kolot, şunları kaydetti: ‘’Beşiktaş’ın içinden yetişen, yarışmacı, dünyada gelecek vaat eden teknik direktörler arasında gösterilen Sayın Ertuğrul Sağlam ile hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Teknik direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam’ı her zaman destekleyeceğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım.’’

08.06.2007


 

Rüya organizasyonları gerçekleştirdik

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Mehmet Atalay, ‘’Türkiye olarak rüyalarımıza giren birçok organizasyonu son beş yılda gerçekleştirdik’’ dedi.

Atalay, üç gün sürecek Gençlik ve Spor İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantı kapsamında genel olarak gençlik faaliyetlerinin değerlendirileceğini belirtti. Spor ve gençliği birbirinden ayırmanın mümkün olamayacağını kaydeden Atalay, ikisi bir arada olduğunda, başarının arttığını, daha fazla mesafe alındığını ifade etti.

Türkiye’de 2003 yılında Şampiyonlar Ligi finalinin oynanmasının düşünülemediğini, ancak bunun başarıldığını anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Şampiyonlar Ligi finalini organize ettik, dünyaya müthiş bir şekilde haber olduk. 2005’te, Formula’yı ilk defa Türkiye’ye getirdik. Motosiklet Dünya Şampiyonası ülkemizde yapıldı. Bu organizasyonlara bağlı olarak turist sayısı 10 milyonlardan 22 milyonlara yükseldi. Övünmek gibi olmasın, bunda sporun payı büyük. Türkiye olarak rüyalarımıza giren birçok organizasyonu son beş yılda gerçekleştirdik.

Artık organizasyon almak zor değil. Çünkü Türkiye’nin ne kadar başarılı organizasyonlar yaptığını, bütün dünya gördü. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Gençlik Olimpiyatları ve 2011 Üniversiteler Kış Oyunları ve çok büyük bir ihtimal Dünya Voleybol Şampiyonası...’’

08.06.2007


 

Altay, Ekrem Al ile sözleşme imzaladı

Türk Telekom Lig A’da yer alan Altay Kulübü, anlaşma sağladığı teknik direktör Ekrem Al ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Altay Kulübü Başkanı Nafiz Zorlu, Ege Palas Oteli’nde düzenlenen imza töreninde, geçen sezonun belli bir bölümünde Altay’ı çalıştıran Ekrem Al ile bu sezon da anlaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Son dönemde Altay’a olan ilginin kendisini memnun ettiğini ifade eden Zorlu, şöyle konuştu: ‘’Geçen yıl başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Süper Lig’e çıksaydık borçlarımızı ödemeyi, düşmeyi göze alarak gençlerden kurulu bir ekip yapmayı planlamıştık. Altay, geçen yıldan daha güçlü olacak. Hocamız bu sezon kadroyu, transferleri kendisi yapabilecek. Geçen yıl böyle bir şansı olmadı. Bu sezon daha iddialı olacağız. Süper Lig için daha iyi bir kadro yapacağız.’’

08.06.2007


 

En pahalısı Yattara

Gineli oyuncu İbrahim Yattara Avrupa piyasasında Trabzonspor’un en pahalı futbolcuları arasında ilk sırayı aldı.

Yıldız oyuncuyu takımın diğer yıldızı Gökdeniz Karadeniz takip ediyor. Trabzonspor’un Gineli yıldızı İbrahim Yattara 5 milyon 600 bin Euro ile takımında pahalı futbolcusu olarak ilk sırayı alırken, 5 milyon Euro ile Gökdeniz Karadeniz takip etti. Milan Stepanov, 3 milyon 600 bin Euro ile iki oyuncuyu takip etti.

08.06.2007


 

Trabzon’da Doğan’ın raporu bekleniyor

Dış transferde Samsunsporlu Adnan, Fenerbahçeli Serkan ve Kayseri Erciyessporlu Jabi ile anlaşan Trabzonspor, transferde beklemeye geçti.

Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferde şimdilik sakin bir dönem geçirdiklerini belirterek, ‘’Teknik direktörümüz Ziya Doğan, futbolcu izlemek üzere yurt dışına gitti. Burada bazı karşılaşmaları izleyecek. Doğan’dan gelecek rapor doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz’’ dedi.

Sayitoğlu, Galatasaraylı Necati’yi transfer etmek istedikleri şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ‘’Necati, bizim gündemimizde yok. Yine menajerlerin bir oyunu’’ diye konuştu. Haşim Sayitoğlu, şu ana dek hiçbir oyuncuları konusunda bordo-mavili kulübe gelen bir transfer teklifi olmadığını sözlerine ekledi.

08.06.2007


 

Serkan: Ziya Hoca için geldim

Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı, ‘’Trabzonspor ile kesin olarak anlaşmaya vardım’’ dedi.

“14 yada 15 haziran tarihlerinde müsait olduğum anda imza atmaya gideceğim’’ diyen Balcı, ‘’Bu transferde en büyük etken Ziya Doğan oldu. Turkcell Süper Lig’in ilk yarısında kötü bir performans sergilediğimi biliyorum. Ama ben artık oynamak istiyorum. Ziya Doğan’dan da bu mevkide oynama sözü aldım. Trabzonspor hedefi olan bir takım. Önümüzdeki yıl şampiyonluk neden olmasın’’ diye konuştu.

08.06.2007


 

Zeki Gül defnedildi

BJK, 4 Haziran’da vefat eden eski yöneticisi Zeki Gül’ü son yolculuğuna uğurladı. Siyah-beyazlı kulübün Akaretler’deki binası önünde Zeki Gül için tören düzenlendi.

Törene Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulüp genel sekreteri Kenan Öner, Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ile kongre üyeleri ve Gül’ün ailesi ve yakınları katıldı.

08.06.2007


 

“Futbolun Süper Gecesi”

Profesyonel Futbolcular Derneği’nin geleneksel ‘’Futbolumuzun Süper Gecesi’’ organizasyonu bugün İstanbul’da yapılacak.

Ataköy Crowne Plaza Oteli’nde düzenlenecek geceye, Türk futbolunun her kademesinden isimlerin katılacağı duyuruldu. Gecede spor adamlarına ve futbolcularına ödül verilecek.

08.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004