Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÖKHAN ÜNAL KAVGASI

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a gönderdiği mesajda, golcü Gökhan Ünal'ın transferi için gösterilen çabaları kınadı. Mamur, "Gökhan'ı satmayacağımızı belirtmemize rağmen bizim rızamız olmadan görüşmek, Galatasaray'a yakışmadı" dedi.

Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a gönderdiği yazılı mesajda, Gökhan Ünal'ın transfer edilmesi için gösterilen çabaları kınadı. Mamur, yazılı mesajında ağır ithamlarda bulunarak şu görüşlere yer verdi: ''Defalarca yaptığımız karşılıklı görüşmelerde, Gökhan Ünal'ı satmayacağımızı belirtmemize rağmen, bunca dostluğa ve Anadolu anlayışıyla (abi kardeşliğe) rağmen, mukavelesi devam eden oyuncumuzla bizim rızamız olmadan görüşmek, avam ifadesiyle onu (ayartmaya çalışmak) ikili ilişkimize ve Galatasaray Kulübü'nün büyüklüğüne yakışmamıştır. Kayserispor olarak bizim de 'büyük kulüp' dediğimiz Galatasaray Kulübü'nden bu tanıma uygun davranış görüntüleri beklemek en doğal hakkımızdır. Büyüklüğe uygun olmayan hatta etik bulmadığımız bu davranış, 100 yılda üretilen asaletten alıp götürmekten başka bir şey değildir. Bu durum, Galatasaray Kulübü'ne oyuncu dahil hiçbirşey kazandırmayacaktır.''

VOLKAN PAZARLIĞI SÜRÜYOR

Galatasaray Futbol Şube sorumlusu Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstüner, Antalya'ya gelerek Antalyasporlu yöneticilerle Volkan Yaman pazarlığı yaptılar. Adnan Polat ve Haldun Üstüner, Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, Mali Asbaşkan Abdurrahman Yılmaz, Basın Sözcüsü Murat Süğlün, yöneticiler Şefik Öz ve Sabri Ünver ile bir restorantta biraraya geldi. Antalyaspor Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Volkan Yaman'a karşı Galatasaray'dan Özgürcan ve kaleci Fevzi ve para talep ettiklerini belirtti. Süğlün, ''Kaleci Fevzi konusunda sorun yok. Ancak Özgürcan'ı vermek istemiyorlar. Karl Heinz Feldkamp Özgürcan'ı bırakmayacağını belirtmiş. Para konusunda da küçük pürüz kaldı, kısa sürede halledilecek'' dedi.

ÖNCELİK ANTALYA

Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstüner'in Antalyaspor'a futbolcu konusunda yardımcı olacaklarını belirtiklerini de kaydeden Süğlün, şunları söyledi: ''Feldkamp bütün oyuncuları kampta görmek istemiş. Galatasaraylı yöneticiler bize serbest bırakacakları futbolcular konusunda önceliğin Antalyaspor'da olacağını söylediler. Kamp sırasında Feldkamp'ın takımda istemediği futbolculardan bize uygun olanları verecekler."

24.06.2007


 

Martinez'in transferi olmadı

Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği Sakaryasporlu kaleci Martinez'in transferi olumlu sonuçlanamadı. Ancak Paraguay Milli Takımı kalecisi Bobadilla ile prensipte anlaşma sağlandı.

Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği Sakaryasporlu kaleci Martinez'in transferi olumlu sonuçlanamadı. Yönetim kurulu üyesi Abdullah Başer, Adapazarı'na giderek Sakaryaspor Kulübü yönetimi ile masaya oturdu. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca Adapazarı'ndan ayrılan Başer, Sakaryaspor ile Martinez konusunda anlaşmaya varamadıklarını belirterek, ''Artık Martinez defteri kapandı. Şimdi diğer isimlere bakacağız'' dedi. Paraguay Milli Takımı Kalecisi Aldo Bobadilla ile prensipte anlaşma sağladıkları bilgisinin de doğru olmadığını ifade eden Başer, ''Bu konuda başkanımız Albayrak ve hocamızın vereceği karar önemli. O doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

4 FUTBOLCU İSTEDİ

Sakaryaspor yönetiminin Trabzonspor'dan Martinez'e karşılık 4 futbolcu ve para istediği ve bu nedenle transferinin gerçekleşmediği kaydedildi. Paraguaylı kaleci Aldo Bobadilla'nın ise bonservisinin elinde ve fiyatının uygun olduğu, ancak teknik direktör Ziya Doğan'ın bu kalecinin transferine şimdilik onay vermediği öğrenildi. Karar verilmesi halinde Bobadilla'nın transferinin hemen gerçekleşebileceği kaydedildi.

GEREDE KAMPI DEVAM

Ligi 52 puanla 4. sırada tamamlayarak İnter-Toto maçlarında oynama hakkını kazanan Trabzonspor çalışmalarını Bolu Gerede'de sürdürüyor. 20 Haziran'dan bu yana Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Bordo - mavili ekip çalışmaların temposunu her geçen gün artırıyor. Dorukkaya Green Park Oteli'nde bulunan Karadeniz ekibinde çalışmalar sabah ve akşam idmanları ile sürüyor.

24.06.2007


 

AYBABA: Çaykur Rize ligi ilk 10'da bitirecek

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Samet Aybaba, hedefi olan bir takım oluşturmak istediklerini söyledi. Aybaba,Çaykur Rizespor'un son iki sezonda ligde oynadığı son maçta aldığı puanlarla ligde kalmayı başardığını belirtti.

Çaykur Rizespor'un ligdeki görüntüsünü değiştirmek istediğini ifade eden Aybaba, ''Takımda bazı şeyler yapmamız gerektiğini, bazı şeyleri değiştirmemiz gerektiğini biliyorum. Bütün raporlarımızı hazırlayarak kolları sıvayıp işe koyulduk'' dedi. Aybaba, ''Göze hoş gelen, heyecan ve futbol dolu bir ekip oluşturacağız. Hedefi olan bir takım oluşturmak istiyoruz. Kesinlikle ligde ilk 10 takım içerisinde yer alan bir takım kurmayı düşünüyorum'' diye konuştu.

Aybaba, şöyle devam etti: ''Gidecek ve kalacak oyuncuları belirleyerek yönetime rapor ettik. Transferle ilgili çalışmalarımızı da yaptık ve listeyi yönetim kuruluna sunduk. Hızlı bir şekilde transferi bitirmek için çalışıyoruz. Futbolseverler gelecek yıl çok zevkli mücadeleci bir takım seyredecekler.'' Kamp döneminin çok önemli olduğunu kaydeden Aybaba, ''Bu dönemde eski ve yeni oyuncuların en kısa sürede kaynaşmasını hedefliyoruz. Yeşil-mavili takımda bazı şeylerin oturması için biraz zamana ihtiyacımız var. Bunun için de kampın yeterli olacağını düşünüyorum'' dedi.

24.06.2007


 

Rüştü takıma ağabey olacak

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, ''Yabancı futbolcuların çoğalması ile Türk Milli Takımının ilerde futbolcu çıkaramayacak duruma gelmesinden endişe ediyoruz'' dedi.

Kumcuoğlu, Beşiktaş ve Türk futbolundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Fenerbahçe'den transfer edilen Rüştü'nün haberinin telefonla kendisine iletildiğini belirten Kumcuoğlu, tecrübeli kalecinin Beşiktaş'a çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

ARTI KATKI SAĞLAYACAK

Rüştü'nün takım içinde hem ağabeylik yapacağını hem de tecrübesi ile takıma çok büyük destek olacağını belirten Kumcuoğlu, yoğun seyirci baskısı altında oynanan maçlarda tecrübeli kalecinin her zaman takıma artı katkı sağlayacağını ifade etti. Türk futbolunun bazı sıkıntıları bulunduğunu belirten Kumcuoğlu, şöyle konuştu: ''En önemli sıkıntılardan birisi maliyetler çok yüksek. İkinci sıkıntı şiddet. Diğeri de çok yabancı futbolcu transferi. Yabancı futbolcuların çoğalması ile Türk Milli Takımının ilerde futbolcu çıkaramayacak duruma gelmesinden endişe ediyoruz. Bu durumda Beşiktaş'ın çok tutarlı bir politikası var.''

24.06.2007


 

Tuncay: Yıldırım hâlâ başkanım

İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'la 4 yıllık anlaşmaya varan ve dün sözleşme imzalayan Tuncay Şanlı, İstanbul'a döndü. Fenerbahçe başkanı ve yönetimiyle arasında sorun olup olmadığı yönündeki soruya Tuncay, Aziz Yıldırım'ı hala başkanı olarak gördüğünü belirtti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tuncay, iki kez sağlık kontrolüne girdiğini belirterek, "Dün iki kez sağlık kontrolünden geçtim. Aramızdaki diğer pürüzleri de giderdik. Middlesbrough Kulübü'yle 4 yıllık anlaşmaya vardık. Her hangi bir sorun yok" diye konuştu. Fenerbahçe başkanı ve yönetimiyle arasında sorun olup olmadığı yönündeki soruya Tuncay, Aziz Yıldırım'ı hala başkanı olarak gördüğünü belirterek, "Aziz Yıldırım'la her zaman görüşürüm. Kendisi benim başkanımdır. Gerek Fenerbahçe yönetimiyle gerekse taraftarlarla her hangi bir sorun yaşamadım" şeklinde konuştu.

24.06.2007


 

Eroğlu: Bakü'de hedefim altın

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Şeref Eroğlu, eylül ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak dünya şampiyonasında altın madalya için güreşeceğini söyledi.

Eroğlu, Avrupa Şampiyonası'nı pas geçmesinin iyi olduğunu, bu sayede dinlenme fırsatı bularak, dünya şampiyonasında daha başarılı olmak için zaman kazandığını ifade etti. Eroğlu, şu bilgileri verdi: ''Dünya Şampiyonası'nda altın madalya için mindere çıkacağım. 18 yıldan beri güreş yapıyorum. Bu müsabakalardan pek çoğunda madalya aldım. Ama bazen dinlenmek gerekir. İşte, bu yıl ben öyle yaptım. Bu da moralimi ve performansımı olumlu yönde etkiledi. Kazakistan kampı öncesinde kendimi gayet zinde hissediyorum. Azerbaycan'da dünya şampiyonu olarak 2008'de Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'na büyük bir moralle gitmek istiyorum.''

24.06.2007


 

81. Gazi Koşusu bugün yapılıyor

At yarışlarında, Türk yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 81. Gazi Koşusu, bugün İstanbul'da yapılacak.

1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun 81.'si, Pazar günü Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.45'te koşulacak. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri ve 2 bin 400 metre mesafede çim pistte yapılacak Gazi Koşusu'na 22 tay katılacak.

24.06.2007


 

Henry: Barcelona'ya transfer oldum

İspanya'nın ünlü kulübü Barcelona'ya transfer olduğu bildirilen Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in yıldızı Thierry Henry, yaptığı bir açıklamayla transferini doğruladı.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Arsenal'de uzun yıllardır forma giyen Fransız yıldız Thierry Henry kariyerine, Katalan ekibi Barcelona'da devam edecek. Uzun yıllardır Henry'yi kadrosuna katmak için uğraş veren Barcelona, sonunda bombayı patlatmış ve Henry'yle dört yıllığına anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Dünyanın önde gelen haber ajansları ve İnternet portalları transferi 'flaş haber' olarak dünyaya aktarırken, Henry'den konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmemişti.

Henry, "Barcelona'nın stadyumunda futbol oynamayı tercih ettim" derken, Arsenal'den ayrılmasının ana nedeni olarak ise teknik direktör Arsene Wenger'in kendisiyle uzun süreli sözleşme yapmaya yanaşmamasını gösterdi. Dört yıllık sözleşme imzalayacak olan 29 yaşındaki Henry'nin transferi için, önceki sezon hem Şampiyonlar Ligi hem de La Liga Şampiyonluğu'nu kazanan Barcelona'nın yaklaşık 24 milyon euro ödeyeceği bildiriliyor.

24.06.2007


 

Real Madrid'in rekor geliri

İspanya'nın Real Madrid kulübü, bu sezon içinde marketing ve bilet satışlarından toplam 343 milyon Avro gelir elde ettiğini açıkladı.

Kulüp başkanı Ramon Calderon, ''Geçen sezona oranla gelirimizi yüzde 17 artırdık. 343 milyon Avro gelir, futbol dünyasında bir rekordur'' dedi. Real Madrid'in ana sponsoru olan BenQ'in iflas etmesinden dolayı 10 milyon Avro kayıplarının olduğunu belirten Calderon yine de bu sezonu 80 milyon Avro kazançla kapatacaklarını ifade etti. Real Madrid'in geçtiğimiz ekim ayında bir televizyon ile imzaladığı gelecek 7 yıl için maç yayın hakkı antlaşmasından dolayı 1 milyar 200 milyon avro kazanç elde edeceğini de hatırlatan Calderon, 17 temmuz tarihinde önemli bir Amerikan şirketi ile Real Madrid'in ABD'deki turuyla ilgili yeni bir antlaşma yapacaklarını ve buradan da önemli bir gelir sağlayacaklarını belirtti.

24.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004