Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gurbetçilerimiz de fakirleşiyor

Esnafın ve geride bıraktıkları yakınlarının umudu olan gurbetçiler, birliğin Avro’ya geçişi sonrası yaşanan hayat pahalılığı sebebiyle çalıştıkları ülkelerde, Türk lirasının döviz karşısında değerlenmesiyle de kendi ülkelerinde sıkıntı yaşıyorlar.

Gurbetçilerin Türkiye’de yaptıkları harcamalar yarı yarıya düşerken, bazılarının 2-3 yılda bir çıkabildikleri izinlerini banka kredisiyle yapmaya başladıkları bildirildi. Anadolu’da esnaf için bereketli sezon mânâsında kullanılan ‘’Almancı, harmancı ve pancarcı’’ üçlemesi geçerliliğini yitirmeye başladı.

Almanya’nın Bochum şehrinde bir deterjan fabrikasında çalışan Reşit Avcı ise Avro’ya geçiş öncesi ücretinin 3 bin mark olduğunu şimdi ise aylık bin 500 Avro aldığını söyledi. Ülkede Avro’ya geçişin normal olarak sağlanamadığını anlatan Avcı, şöyle konuştu: ‘’Daha önce bir marka ekmek alıyorsak, bu şimdi bir Avro oldu. Ev kiraları, gıda harcamaları anormal derecede arttı. Buna karşın ücretimiz eskiye oranla yarı yarıya düştü. Türkiye’de ise paranın döviz karşısında değerlenmesi kendi ülkemizde, bol bol harcadığımız günleri geride bıraktırdı. Çoğu gurbetçi için Almanya’nın bir cazibesi kalmadı. Ancak dönüp ne yapacağız? Çocuklarımız burada doğdu, buranın kültürü ile yetişti.’’

/ ADANA

03.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüzde 6,7 büyüdük

  Gurbetçilerimiz de fakirleşiyor

  İhracat 95 milyar doları aştı

  Sıcaklar fındığı da etkiledi

  Üzüm üreticisi tedirgin

  Süte yatırım artıyor

  İMKB’de teknik arıza gecikmesi

  Mali tatil bugün başladı

  Rodeo ve Çizi’ye Kristal Elma Ödülü

  İnebolu’da doğalgaz umudu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004