Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çiftçiye kuraklık desteği

Kuraklık sebebiyle 40 ilde (karar kapsamındaki ürünlerinin) yüzde 25 ve üzerinde zarar gördüğü belirlenen çiftçilere kuraklık desteği ödenecek. Çiftçilerin tarımsal kredi borçları, 1 yıl süre ile ertelenecek.


Kuraklık hayvancılığı da etkiledi

Aksaray Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı Nadi Ünlü, hububatta rekolte düşüklüğüne sebep olan kuraklığın, hayvancılık sektörünü de olumsuz et

Memurdan ek zam eylemi

KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, KESK üyelerinin ek zam talebiyle 13 Temmuz Cuma günü yurdun her yanında alanlara çıkacağını bildi


  İstihdamın artmaması düşündürücü

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Türkiye’nin bu yılın ilk 4 aylık döneminde yüzde 6.8’lik bir gelişme kaydedip büyümesini ve Haziran ayı enflasyon rakamının düşmesini olumlu bulduklarını, ancak istihdam meydana getirilememesinin düşündürücü olduğunu bildirdi.


  Seçimden sonra da büyüme devam etmeli

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman, ‘’iş dünyasının seçim sonrasında da ekonomik büyümenin artarak devam etmesini beklediğini’’ bildirdi.


  YPK’dan “YTL cinsinden borçlanma” uyarısı

Yüksek Planlama Kurulu 2008-2010 yılına ilişkin Mali Planı’nda, finansman ihtiyaçlarının orta ve uzun vadede mümkün olan en düşük maliyetle karşılanmasının altı çizildi.


  İstihdam sağlayana enerji desteği

5084 sayılı Teşvik Kanunda yer alan ‘’enerji desteğinin’’ uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.


  Enflasyon eksi çıktı

Nisan ayından itibaren düşüş trendinde olan enflasyon Haziran’da eksi çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yüzde 0.24, Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) yüzde 0.11 geriledi.


  ÖYK, İzmir Limanı’nın devrini onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), İzmir Limanı’nın işletme hakkının Global-Hutchison-EİB Ortak Girişim Grubuna devredilmesini onayladı.


  Ardahan’da yayla turizmi canlanıyor

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, ilde yayla turizminin her geçen gün geliştiğini söyledi.


  321 teşvik belgesi verildi

Hazine Müsteşarlığı, Mayıs ayında 321 adet yatırım teşvik belgesi verdi.


  Borsa ilk kez 49 bini gördü

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) tarihinde ilk kez 49 bin puanı geçti. Yurtdışındaki olumlu havanın yanı sıra iç piyasada büyüme ve enflasyon verilerinin iyi gelmesi borsaya yeni rekorlar kırdırıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004