Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Mardin - Afyon hattında Çankaya şikâyeti

Afyon ve Mardin’de bulunduğumuz yakın zamanda Çankaya Köşkü ile ilgili birbirine denk düşen yorumlarla karşılaştık. Çankaya’da cari olan tasarrufa yönelik eleştirilerin, birbirinden 1104 km uzaklıkta bulunan iki şehir arasında benzerlikler taşıması şaşırtıcı.

Bunun nedeni köşkün bir ve iki numaraları isimleri. İki ismin düşünce ve duruş bakımından benzeşmeleri hemşerilerinin şikayetlerinden açıkça ortaya çıkıyor.

**

Afyon, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in memleketi. Gözlemlemeye çalıştığımız kadarıyla Afyonluların büyük bir çoğunluğu Cumhurbaşkanı Sezer’den şikâyetçi. Özellikle Afyon’a gözle görülür bir faydasının olmadığından başlayan serzenişler Süleyman Demirel karşılaştırması ile devam ediyor.

Afyon’un komşu ili Isparta’da Demirel’in her tarafta hizmetlerinin bulunduğunu, adeta bu kentle özdeşleştiğini söyleyen Afyonlular, Sezer’in ilgisizliğini eleştiriyorlar.

Afyonluların en çok ağırlarına giden durum da Sezer’in “soğuk ve resmi” duruşunu hemşerilerine karşı da sürdürmesi. Afyonlular en azıdan aynı memleketli olmanın Sezer’e ulaşmada kolaylık sağlamasını bekliyor.

Burada da yine Sezer-Demirel karşılaştırması yapılıyor. Demirel’in cumhurbaşkanlığı yaptığı sırada bile sıradan bir vatandaşın ona ulaşabildiğini anlatan Afyonlular, Sezer’e ulaşmanın neredeyse imkansız olduğuna dikkat çekiyor.

**

Afyonluların Çankaya hakkındaki görüşleri özetle böyle. Mardin’in bununla ne ilgisi var diye bir soru akla gelebilir. İlgisi var; çünkü Çankaya’nın iki numaralı ismi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu da Mardinlilerin hemşehrisi.

Afyon’da Cumhurbaşkanı Sezer hakkında duyduğumuz eleştiri ve şikâyetleri Mardin’de neredeyse benzer kelime ve cümlelerle Kemal Nehrozoğlu için işitmek doğrusu enteresandı.

Mardinliler de Nehrozoğlu için yeteri kadar faydasının olmadığı, resmi ve milletten uzak duruşunun yanında kendisine ulaşmanın zorluğundan şikayet ettiler.

**

Afyon ve Mardin’de, Sezer ve Nehrozoğlu’na yöneltilen eleştirilerin paralelliği Çankayada hakim olan ruhun da en şeffaf ve gözlemlenebilir belgesi adeta.

Köşkün millette neden bu kadar uzak durduğu, milletin de neden kendine uzak gördüğü her iki ismin hemşerileriyle yapılan kısa görüşmelerden sonra daha iyi anlaşılıyor.

Anadolu insanı ile devletin tepesi arasında, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile başlayan sıcaklık, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile birlikte tekrar soğumuş.

Yeni cumhurbaşkanı seçecek yeni Meclis’in buna dikkat etmesinde fayda var.

[email protected]

Kemal BENEK

05.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004