Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Devrim muhafızları terör listesinde

ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, İran Devrim Muhafızları’nı “küresel terör örgütü” olarak ilan etmeye karar verdiğibildirildi. The Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD ile İran arasındaki gerginliği daha da artıracağına kesin gözüyle bakılan bu karara gerekçe olarak ‘’Devrim Muhafızları’nın, Irak ve Afganistan’da yıkıcı faaliyette bulunduğu ve Orta Doğu’daki terör örgütlerini desteklediği’’ görüşü gösterildi.


Kaide Yezidilere saldırdı

Irak’ın kuzeyinde dün gece 4 bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 200’ün üzerine çıktı. Saldırıların düzenlendiği Ninova vilayetini

Afganistan’da 3 Alman askeri öldürüldü

Afganistan’da, Alman askerlerine yönelik bombalı saldırı düzenlendiği ve 3 askerin öldüğü bildirildi.


  Nasrallah İsrail’i uyardı

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail ile Lübnan arasındaki savaşın sona ermesinin birinci yıl dönümünde İsrail’e seslenerek, ‘’Lübnan’a yeni bir savaş size pahalıya mal olur’’ tehdidinde bulundu.


  ABD’den Hrisostomos konusunda Türkiye’ye destek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Rum Başpiskoposu II’nci Hrisostomos’un İstanbul’daki Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’u ziyaretinin Türkiye tarafındanertelendiği iddiası konusunda, Washington’un dini özgürlüklere önem verdiğini belirtirken, Türkiye’yegidecek kişiler hakkında bilgi için Türk hükümetine başvurulmasını önerdi.


  Netanyahu Likud liderliğini garantiledi

İsrail’deki aşırı sağcı Likud Partisi’nin yapılan başkanlık seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre Benyamin Netanyahu’nun açık ara önde olduğu bildirildi.


  Barak: Ne biz, ne de Suriye savaş istiyor

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail’in de Suriye’nin de savaş çıkmasını istemediğini söyledi.


  Çin malı oyuncaklar toplatılıyor

Son günlerde Çin malı gıda, ilaç ve oyuncak sektörlerindeki ürünlerin sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle toplatılmasına bir yenisi daha eklendi.


  Newsweek, Facebook’u kapak yaptı

Amerika’nın en büyük haber dergilerinden biri olan Newsweek son sayısında Facebook’u kapağına taşıdı.


  ABD’lilerin en büyük düşmanı trafik

Yurtdışına giden Amerikalıların hayatlarına en büyük tehdidi, terör ya da adi saldırıların değil, trafik kazalarının oluşturduğu ortaya çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri