Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şam Kitap Fuarı, “Risâle-i Nur Günleri”ne dönüştü

23. Uluslararası Şam kitap fuarı 11 Ağustos Cumartesi günü sona erdi. 10 gün süren ve 21 ülkeden 427 yayınevinin katıldığı fuarı 1 milyona yakın ziyaretçinin gezdiği tahmin ediliyor. Bu seneki fuara Mısırdan Sözler Yayınevi de ilk kez kendi standıyla katıldı. Böylece Risâle-i Nurlar müstakil bir stantta sergilenme imkânı buldu.



Türk seyirci, Avrupa filmlerine ilgisiz

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Gürata, Türkiye’de Avrupa sinemasının izlenme oranının çok düşük olduğunu söyledi. Ankara Avrupa Birliği Bilgi Merkezince, ‘’Türkiye ve Avrupa Sineması: Güçlükler ve Fırsatlar’’ konulu konferansı düzenlendi.



Anadolu rengârenk

Türkiye Bilimsel ve Kültürel Araştırma Merkezi (TÜBİKAM) tarafından hazırlanan ‘’Anadolu’nun Renkleri: Doğum, Düğün, Ölüm’’ adlı belgeselin çekimleri sürüyor.



Galata Fotoğrafları İstanbul Modern’de

“Köprü6: Galata Fotoğrafları’’ başlıklı sergi, 6 Eylül’de, İstanbul Modern Fotoğraf Galerisinde açılacak. İstanbul Modern Sanat Müzesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sponsorluğunu Fortis’in üstlendiği, küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide; fotoğraf san’atçıları Ahmet Elhan, Murat Germen, Cemal Emden, Orhan Cem Çetin, Merih Akoğul ve Ömer Orhun’un, Galata Köprüsü ve çevresine odaklanan ve sergi için özel olarak hazırlanmış yeni çalışmaları, galeri içinde 6 ayrı odada yer alacak.



Beyoğlu’nda yazlık sinema günleri

Beyoğlu Belediyesi bir dönem günlük hayatın ayrılmaz parçası olan yazlık sinemaları, yeniden hayata geçirecek. Beyoğlu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, kuruluşunun 150. yıldönümü faaliyetleri çerçevesinde, Beyoğlu sakinlerini yıllar sonra tekrar yazlık sinemalarla buluşturacağı ifade edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri